předem děkuji za typy...
notebook do 15/17 tisíc
notebook do 15/17 tisíc
Ahoj, ráda bych koupila notebook, ale vůbec se v tom nevyznám, proto prosím o radu... Velký nároky snad nemám, využití na VŠ + "na cesty". mé požadavky: lehký, matný (lesklý displeje mi přijdou dost nepraktický, i když koukala jsem, že tím se nabídka velice zužuje), optická mechanika a výdrž baterie kolem 4 hodin (wifi je dnes snad již automatické). Hry na něm hrát nebudu, tu a tam zkouknu nějaký film...
předem děkuji za typy...
předem děkuji za typy...
-
jay_cutler
Ty Lenova jsou možná dobrý kousky, ale pro slečnu dost nevhodný - nelíbívý design, vyšší váha, mimo to ten druhý model je už přes uvedenou cenovou hranici.
Já bych spíš doporučil [ ODKAZ ] novinku od Dellu, kde ti cena po studentský slevě spadne na 16500,-, váha je 2,1kg - na 14" notebook slušná, design pěkný (krom červený je ještě v černý), výdrž bude záviset na typu baterie, pokud by nedostačovala, neni pak problém přikoupit novou s větší kapacitou, no a 3roky záruka NBD, tzn. kdyby něco, tak notebook ti u tebe doma opraví do 2.dne, což je velikánská výhoda.
Já bych spíš doporučil [ ODKAZ ] novinku od Dellu, kde ti cena po studentský slevě spadne na 16500,-, váha je 2,1kg - na 14" notebook slušná, design pěkný (krom červený je ještě v černý), výdrž bude záviset na typu baterie, pokud by nedostačovala, neni pak problém přikoupit novou s větší kapacitou, no a 3roky záruka NBD, tzn. kdyby něco, tak notebook ti u tebe doma opraví do 2.dne, což je velikánská výhoda.
-
jay_cutler
Tak baterie je primárně u tohodle modelu 4 nebo 6 článková. Pokud by tam byla 4článková, tak to bude hodně slabý, pokud 6článková, tak to už bude lepší, ale obávám se, že tvoje 4 požadovaný hodiny to nedá, tipuju to tak na 3.
Pokud ti jde o co nejdelší výdrž baterie, tak bych možná zapřemýšlel o [ ODKAZ ] Aceru. Výdrž je tam exceletní, ale za cenu slabého procesoru. Ten by na běžnou práci samozřejmě stačil, ale nebylo by to už tak svižný. Větší problém by byl v přehrávání HD videa, tam je vysoká pravděpodobnost, že by s tim měl už co dělat, speciálně flashový HD videa na youtubu by se mohla už docela pěkně sekat. Jinak nějaký klasický DVD rip filmu by měl běžet v pohodě.
Pokud ti jde o co nejdelší výdrž baterie, tak bych možná zapřemýšlel o [ ODKAZ ] Aceru. Výdrž je tam exceletní, ale za cenu slabého procesoru. Ten by na běžnou práci samozřejmě stačil, ale nebylo by to už tak svižný. Větší problém by byl v přehrávání HD videa, tam je vysoká pravděpodobnost, že by s tim měl už co dělat, speciálně flashový HD videa na youtubu by se mohla už docela pěkně sekat. Jinak nějaký klasický DVD rip filmu by měl běžet v pohodě.
Mno, tak stále nevím... Částečně uvažuju slevit z toho, aby byl matný... Jsou nějaké rozdíly mezi lesklými displeji? Vážně totiž nechci aby to bylo "zrcadlo" a pracovat na něm budu přeci jen výrazně častěji za světla...
A co se těch timelinů týče, opravdu stačí jednojádrový procesor? I když je fakt, že já toho moc nepotřebuji...
A co se těch timelinů týče, opravdu stačí jednojádrový procesor? I když je fakt, že já toho moc nepotřebuji...
-
sirius1983
- Moderátor

-
sirius1983
- Moderátor

Co jsem z popisu o displejich pochopil, tak ani zkusenosti majitelu nemusi pomoct. Vyrobce do nejakeho ntb bude davat "pololeskle" displeje a kdyz mu zrovna dojdou, tak tam zacne klidne cpat leskle.
A v tom clanku "Pololesklé displeje jsou prostě nejlepší" pise Swarm v komentari, ze ten displej dostal az pri reklamaci. Predtim tam mel normalni leskly.
A v tom clanku "Pololesklé displeje jsou prostě nejlepší" pise Swarm v komentari, ze ten displej dostal az pri reklamaci. Predtim tam mel normalni leskly.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Zpět na „Jaký vybrat notebook“