notebook do 15/17 tisíc

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
susy
občas něco napíše

notebook do 15/17 tisíc

Příspěvekod susy » 20 zář 2009 16:29

Ahoj, ráda bych koupila notebook, ale vůbec se v tom nevyznám, proto prosím o radu... Velký nároky snad nemám, využití na VŠ + "na cesty". mé požadavky: lehký, matný (lesklý displeje mi přijdou dost nepraktický, i když koukala jsem, že tím se nabídka velice zužuje), optická mechanika a výdrž baterie kolem 4 hodin (wifi je dnes snad již automatické). Hry na něm hrát nebudu, tu a tam zkouknu nějaký film...
předem děkuji za typy... :wink:

Tziky
guru

Příspěvekod Tziky » 20 zář 2009 17:06

MSI GT735

jay_cutler

Příspěvekod jay_cutler » 20 zář 2009 20:38

Ty Lenova jsou možná dobrý kousky, ale pro slečnu dost nevhodný - nelíbívý design, vyšší váha, mimo to ten druhý model je už přes uvedenou cenovou hranici.

Já bych spíš doporučil tuhle novinku od Dellu, kde ti cena po studentský slevě spadne na 16500,-, váha je 2,1kg - na 14" notebook slušná, design pěkný (krom červený je ještě v černý), výdrž bude záviset na typu baterie, pokud by nedostačovala, neni pak problém přikoupit novou s větší kapacitou, no a 3roky záruka NBD, tzn. kdyby něco, tak notebook ti u tebe doma opraví do 2.dne, což je velikánská výhoda.

susy
občas něco napíše

Příspěvekod susy » 20 zář 2009 21:02

Díky za typy... Na ten Lenovo R400 už jsem taky koukala, ale přeci jen, docela převyšuje moje finanční plány...

A co se toho Dellu týče, nenašla jsem, jak dlouho vydrží baterie?

jay_cutler

Příspěvekod jay_cutler » 20 zář 2009 21:54

Tak baterie je primárně u tohodle modelu 4 nebo 6 článková. Pokud by tam byla 4článková, tak to bude hodně slabý, pokud 6článková, tak to už bude lepší, ale obávám se, že tvoje 4 požadovaný hodiny to nedá, tipuju to tak na 3.
Pokud ti jde o co nejdelší výdrž baterie, tak bych možná zapřemýšlel o tomto Aceru. Výdrž je tam exceletní, ale za cenu slabého procesoru. Ten by na běžnou práci samozřejmě stačil, ale nebylo by to už tak svižný. Větší problém by byl v přehrávání HD videa, tam je vysoká pravděpodobnost, že by s tim měl už co dělat, speciálně flashový HD videa na youtubu by se mohla už docela pěkně sekat. Jinak nějaký klasický DVD rip filmu by měl běžet v pohodě.

susy
občas něco napíše

Příspěvekod susy » 25 zář 2009 19:49

Mno, tak stále nevím... Částečně uvažuju slevit z toho, aby byl matný... Jsou nějaké rozdíly mezi lesklými displeji? Vážně totiž nechci aby to bylo "zrcadlo" a pracovat na něm budu přeci jen výrazně častěji za světla...
A co se těch timelinů týče, opravdu stačí jednojádrový procesor? I když je fakt, že já toho moc nepotřebuji...

jay_cutler

Příspěvekod jay_cutler » 26 zář 2009 01:19

Výborné články na toto téma zpracoval jeden z moderátorů tohoto fóra, měly by ti s výběrem pomoci:
„Pololesklé“ displeje jsou prostě nejlepší
Lesklý, nebo matný displej?.

A napiš, co přesně na tom hodláš všechno dělat, ať víme, jestli ti to CULV jednojádro postačí nebo ne.

sirius1983
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod sirius1983 » 26 zář 2009 08:06

Jak už je v tom článku napsáno, tak není každý lesklý displej stejný. Někdy jsou odlesky tlumené a ještě je to za světla jakžtakž použitelné. Na tvém místě bych si lesklost ověřil v reálu...
T420, X31
Prosím, nepište mi soukromé dotazy, otázky patří veřejně na toto fórum.

susy
občas něco napíše

Příspěvekod susy » 28 zář 2009 18:55

A dá se zjistit nějak jinak, že jde o "pololesklý" displej než z reálu? Pokud bych takový chtěla, můžete mi nějaký notebook doporučit (který by odpovídal i mým původním požadavkům)?

sirius1983
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod sirius1983 » 28 zář 2009 20:39

Stupeň lesklosti se nikde neudává. Hledej zkušenosti majitelů nebo ještě lépe se na notebook běž před koupí podívat...
T420, X31

Prosím, nepište mi soukromé dotazy, otázky patří veřejně na toto fórum.

zivan
guru

Příspěvekod zivan » 29 zář 2009 08:33

Co jsem z popisu o displejich pochopil, tak ani zkusenosti majitelu nemusi pomoct. Vyrobce do nejakeho ntb bude davat "pololeskle" displeje a kdyz mu zrovna dojdou, tak tam zacne klidne cpat leskle.

A v tom clanku "Pololesklé displeje jsou prostě nejlepší" pise Swarm v komentari, ze ten displej dostal az pri reklamaci. Predtim tam mel normalni leskly.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

Zpět na „Jaký vybrat notebook“