Notebook kolem 20 tis pro holku - foto, video, texty

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Evais
občas něco napíše

Notebook kolem 20 tis pro holku - foto, video, texty

Příspěvekod Evais » 18 čer 2007 15:34

Ahoj lidi vim ze tohle tema a castka je tu casto, ale potrebovala bych aktualni info.Potrebovala bych poradit jaky notebook vybrat.
Melo by to byt na nejakou praci,taky se pokousim ucit ve Photoshopu,hodne koukam na filmy a internet.Nejsem herni maniak takze by asi stacila GMA 95O?
Display bych chtela 15,4 hlavne kvuli tem filmum.
Ohledne procesoru jsem se chtela zeptat co presne je Centrio a jaky byste zvolili prosecor.Core Duo nebo AMD Turion X2?Disk muze byt od 80.
Baterka nemusi mit special vydrz,protoze to budu mit vzdycky kde pripojit k siti.Taky jsem se chtela zeptat jakou znacku zvolit,docela se mi libi notebooky od Fujitsu Siemens.Jak jsou na tom konstrukcne?Vydrzi to neco?
Co treba tenhle:

http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Shortc ... PrmaId=218

Mam dat prednost spis te grafice a nebo najit neco s horsi a lepsi frekvenci sbernice?
Budu vdecna za kazdou radu.Dekuji.

maxxz
guru

Příspěvekod maxxz » 18 čer 2007 15:59

Jestli se nepletu tak Centrino je označení pro čipovou sadu od intelu rozuměj musí notebook mít wifi inteláckou, cipset, a nejspis i procesor. TurionX2 a Core Duo je na tom výkonostně stejně (Turion má na víc ještě 64bit instrukce) Core duo je ryze 32 bitový procesor. Neplést Core duo a Core 2 Duo. Jinak FJS má nejnižší řadu právě Amilo, takže konstrukčně to asi nebude úplný zázrak. Na Photoshop filmy a internet ti stačí GMA950 úplně v pohodě. Jakou značku volit ? Předpokládáme-li, že limitum je něco kolem 20-21 tis. tak je to asi dost fuk. Spíš bych bral to nejvýkonější. Vyvaroval bych se ASUS řady F3 mají problémy s chlazením. ACER má zase horší sasi, ale neni to tak hrozne prece jen co od notebooku za 21 tis. čekat. HP je třeba líbivé HP530 http://www.elektromedia.cz/zbozi/pocita ... epack3roky samozřejmě třeba s větší ram a diskem potom se k tý ceně 20 tis. pomalu dostaneme. Jak jsem řekl dle mě je to celkem fuk co si vybereš za značku, kupuješ Low-end notebook takže od něj nelze očekávat zázrak.

EDIT: Ten FJS co tu máš hozenej, je celkem fajn :)
tento účet již není aktivní.

TozTomas
píše často

Příspěvekod TozTomas » 18 čer 2007 20:47

Ten FS je celkom dobry,ale ide o to ci budes vyuzivat tu grafiku. Ked budes robit vo Photoshope narocne veci tak ta X1400 je super. Ale ked budes iba pisat na nom a pocuvat hudbu,pozerat filmy staci napr. aj ten co uviedol maxxz,ale zvysil by som ramku aspon na 1 GB.

maxxz
guru

Příspěvekod maxxz » 18 čer 2007 21:23

photoshop nepoužívá na výpočty GPU to jen vykresluje takže tam je to dost fuk jde o procák a ram. (pořád mluvíme o photoshopu) . Pokud D grafika pak máš pravdu X1400 tam bude citelně lepší ve složitějších věcech :)
tento účet již není aktivní.

Evais
občas něco napíše

Příspěvekod Evais » 19 čer 2007 15:16

Diky lidi jste zlati.Jeste jsem se chtela zeptat co je tohle za grafiku:
VIA VN896, Chrome9 HC
Je to lepsi nebo horsi nez GMA 950?
Diky
:)

maxxz
guru

Příspěvekod maxxz » 19 čer 2007 15:26