V sucastnosti mam Lenovo R61, ktore mi sluzi uz dva roky a s tym notebookom som velmi spokojny, nemal som s nim jediny problem, za den ho otvorim a zatvorim milion krat, prenasam ho kade tade, nabijam ako sa podari, proste pracovny nastroj. V sucastnosti mi uz ale uplne nesedia jeho rozmery a vykon (bohuzial som naruzivy hrac wowka) takze rozmyslam nad novym notebookom.
Moje preferencie su nasledovne: 13,3" alebo 14" display, dve graficke karty, vydrz baterie co najvyssia, bezproblemova praca s linuxom(podstatna podmienka) a cena do 1000E. Problem je ze sa nedokazem zorientovat v tej obrovskej ponuke. Za dva roky som stratil prehlad ohladom grafickych kariet, procesorov, kavlity spracovania jednotlivych znaciek a pod. Pozeral som napr. HP pavillion dv3, potom som tu niekde cital ze sa vobec neoplati. Cital som ze v dnesnej dobe sa oplati kupit Acer, ale mal som Acer 5920G a Acer 6920G a tie notebooky boli katastrofa, pri vysloveni znacky Acer sa mi otvara nozik vo vrecku.
Skusal som dell konfigurator v ktorom som sa ale uplne stratil

To, co by som potreboval je nejaky rozumny prehlad par notebookov ktore su overene ako kvalitne, nejde o to najvykonnejsie ale podla moznosti to najspolahlivejsie s prijatelnym vykonom. Bohuzial v sucastnosti nie som sam schopny sa v obrovskej ponuke zorientovat. Za vsetky rady vopred dakujem.