To je i informace pro tebe, ivanku007

Takze jestli se ted rozhoupam, tak za patnatct minut letim pro R61 14''.
kr píše:nechci byt poslem spatnych zprav ale myslim ze nbd,carepack ci jakoliv se ta zaruka nazyva je platna jen v zemi zakoupeni...dneska sem se na to ptal v lenovo centru i na lince hp a oba mi jasne rekli ze tenhle servis plati jen v zemi zakoupeni teto sluzby...cili pokud ji clovek chce vyuzit v zahranci tak zakoupit az tam......
kr píše:jj...jasan..ta zakladni zaruka platí vsude na svete...podle vsech norm na svete dostanes zaruku 1 rok ktera plati na ten vyrobek vsude na svete...podle ceskyho obcanskyho zakoniku dostnes jako fyzicka osoba 2 roky ale ten druhej rok jen v cr.....vyrobce(i lenovo) u nekterejch modelu nabizi zaruku delsi a tak pak taky plati na celmy svete....ale sluzba NBD i vsechny jejich obdoby u vsech vyrobcu plati jen v zemi zakoupeni teto sluzby...takze ano...v svedsku ti ten notas opravi ale je kdyz jim ho doneses nebo kdzy si NBD koupis tam......
Derek píše:Ja byl dneska v Mironetu (pac na Lenovo lince jsem pani za tuhle vec odpovednou uz nesehnal) a ujistili me, ze Lenovo ma zaruku worldwide i tu uplne zakladni k NTB.
Derek píše:S tou NBD mi ale zase motate hlavu :/
Protection ma taky omezenou platnost podle mista nakupu?
Derek píše:Tak jak jsem rekl, tak jsem ucinil. Nakonec to bylo trochu hekticke, ale R61 14'' uz je doma. Jdu pomalu vybalovat.
ivanek007 píše:Derek píše:Ja byl dneska v Mironetu (pac na Lenovo lince jsem pani za tuhle vec odpovednou uz nesehnal) a ujistili me, ze Lenovo ma zaruku worldwide i tu uplne zakladni k NTB.
A ptal ses primo na NBD a hlavne ON SITE?
ivanek007 píše:Tak to je fakt rychlosta mas Visty nebo XP? Az si s tim trosku pohrajes, byl bych Ti vdecny za nejaky ten nazor...treba do threadu o LENOVO noteboocich.
Derek píše:Jak jsem jiz zminoval jinym - navsteva Mironetu /ta prvni/ byla jenom znouzectnost, udelana proto, ze na Lenovo lince uz jsem v 1600 nikoho veci znalyhonechytl. Slecna dole ve vestibulu (ochotna, mila) mi zjistila, ze info okolo zaruk mi prozradej prave v servisu.
Jenze k cemu je ti pokec od nekoho, kdo mi pri reseni pravnicka vs. fyzicka osoba rekne, ze nevi a at si to ta firma resi sama. Pri slovech jako on-site a carry-in hledal slovnik. A o Lenovu neustale mluvil jako o IBM (a zpocatku jeste neustale pletl do vseho HP, kvuli jejich podobne politice se zarukami-ten jeden rok pro pravnicke osoby).
Jedine co poresil a tomu jsem veril (protoze se zrejme radil s kompetentnejsimi vzadu), ze mezinarodne plati i ten jeden rok standardni zaruky k ntb.
Ale vsechno tohle musim behem zitrka poresit s tou pani pres registrace na Lenovo lince. Poradne ted ani nevim, jestli je bezpodminecne nutne vyplnit tu kartu u ntb, aby mi zaruka platila. A co na ni kdyztak vyplnit-jmeno majitele nebo uzivatele? Proste je toho dost.
A dalsi jsou pak prave dotazy na tu NBD. Jenom se bojim, aby tomu konecne nekdo fakt rozumnel a ta pani se pro zmenu neptala nejakejch kolegu ...
Derek píše:Snad kdyz to pujde. Ale poradne jsem si s tim nepohral ani ja, sotva to zapnul, projel par tech welcome menu a hotovo. Musim balit a mam toho nad hlavu. Nejspis si s bookem budu hrat v letadle nebo pri mezipristani v Soulu.
Beru si veskery data s sebou, takze na vsechny customizace a osahavani bude casu dost, az budu taky nekde bydlet
Derek píše:Volal jsem pani Hrabetove (pani pres registrace service packu), resili jsme samotnou registraci a tak a vsechno veskrze v pohode. Service pack nema zadny mezni lhuty - neplati zadnejch patnact dni povinne registrace od nakupu, to je jenom kvuli tomu, ze lidi si to koupej a registrovat to jdou teprve kdyz se jim neco vysype a oni zjistej, ze nemaj aktivni zaruku.
Druha mensi mystifikace-to mi zase udelal nekdo z prodejcu-servicepack u lenova (nadstadardni) je mozno koupit a aktivovat kdykoliv behem doby behu standardni zaruky. Takze kdyz ja mam ted rok zaruky, platne mezinarodne (asi urcite carry-in) tak kdykoliv behem toho roku muzu dokoupit a regnout nejakej dalsi spack.
Derek píše:Co me ale krapet vytocilo - pani Hrabetova mi podle rodneho cisla ntb zjistovala zaruku. A co cert nechtel - na tenhle kousek mi zaruka bezi uz od 28-05-2008, ackoliv by mela zacit bezet az dnem zakoupeni.
Takze to jenom k tomu, jakej je v Mironetu slendrian.
Derek píše:Mironetu odebiram vcerejsi kladne hodnoceni z prodeje, protoze ted akorat marnim cas a penize resenim neceho, co meli udelat oni automaticky vcera.
Derek píše:O platnosti svetove, NBD ani dalsich porad nic nevim. Pi. Hrabetova dela ciste support registraci a o tomhle nic nevedela. Prej by tohle meli jasne vedet a rici prodejci
Derek píše:V 2005..A samotna registrace Spacku by mela byt taky v pohode, teda vyjma te ucasti prodejce. Ten by od tebe mel jenom dostat email, kam prijde aktivacni link (jenze prodejce ten mail musi dat Lenovu a to muze bejt ten kamen urazu) a vsechno se uz resi ciste na netu. Prej uz se nemusi posilat ani ta papirova verze souhlasu s podminkami. Tam prej akorat bacha na netu - kdybych je nahodou odmitl, tak je ten Spack "hotovej" a uz se s nim nic neda delat. Docela nepekna predstava - prekliknu se a x-tisic pryc
Derek píše:Kazdopadne dost zvazuju, ze si ten Spack poridim od nekoho jineho. Sice by to nemel byt problem, ale jak vidno, tak Mironet dokaze necekane...
Hrabetova taky rikala, at to kdyztak vezmu jinde.
Vojťas píše:na stránkách Lenova se před jakoukoli registrací jakékoli záruky ukazuje platnost odvozená od data výroby notebooku (logicky Lenovo nemůže vědět kdo to kdy koupí). Já to měl u svého Thinkpadu taky. Kupovaný v únoru, záruku to ukazovalo od ledna.
Zpět na „Jaký vybrat notebook“
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 42 hostů