Pomoc s výběrem notebooku pro studenta do 26 - 27000,-

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
cryme
občas něco napíše

Příspěvekod cryme » 09 srp 2008 14:59

:lol: :lol: Jsi počítal klávesy na klávesnici? :lol: .. dv5 nemá numerickou část klávesnice - to, co píšou na HP.cz nebo na HPmarket.cz moc neřeš, oba servery mají katastrofálně vyřešenou podporu, ať už se jedná o neinformované a "debilní" operátory nebo výpisy specifikací vlastních notebooků. Podívej se na obrázky na Alze, tam ty obrázky sedí.

xxsml
píše často

Příspěvekod xxsml » 09 srp 2008 17:19

Dík moc. Zatím to teda vypadá, že budu kupovat ten HP, ale ještě uvidim. Myslíte, že to teda bude dobrá volba? Rozhodně lepší než ten Asus?

cryme
občas něco napíše

Příspěvekod cryme » 09 srp 2008 17:37

xxsml píše:Dík moc. Zatím to teda vypadá, že budu kupovat ten HP, ale ještě uvidim. Myslíte, že to teda bude dobrá volba? Rozhodně lepší než ten Asus?

Podle toho, co píšeš, je mi jasné, že ses včera rozhodl, že chceš notebook, za hodinu sis nějaký vybral a teď svůj výběr měníš ze dne na den. Pokud nechceš notebook na týden, tak tomu dej trochu čas, čti, vybírej, ptej se. Možná příjdeš na to, že by Ti víc vyhovoval úplně jiný notebook, než jsi původně myslel.

btw: HP Pavilion dv5-1060ec doporučuji.

xxsml
píše často

Příspěvekod xxsml » 09 srp 2008 18:08

Úplně tak to nebylo...... někdy na konci května jsem se rozhod, že si koupim notebook a pak jsem asi týden prohlížel internetové obchody a hledal, který by se mi líbil. Rozhod jsem se pro ten Asus M51SN a chtěl jsem se ještě poradit tady na fóru. Myslel jsem si, že to počká a zeptám se tady až někdy ke konci srpna, ale zjistil jsem, že M51SN maj už jenom pár kusů a že se doprodává. Takže jsem se musel zeptat teď, jestli to je dobrá volba a hodně lidí mě od toho odradilo, už se mi tak nezamlouvá jako předtim.

Zatim je teda kandidátem HP Pavilion dv5-1060ec, ale do září je ještě čas, takže si počkám na nějaký test.

cryme
občas něco napíše

Příspěvekod cryme » 09 srp 2008 18:15

Většinou, když se něco doprodává a končí na trhu, tak je to příslib toho, že příjde něco nového, lepšího - a to přichází pořád, takže vybrat si notebook 3 měsíce před jeho plánovanou koupí je blbost.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=56739

SonGokussj4
píše často
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod SonGokussj4 » 09 srp 2008 23:32

xxsml: se bojim že mi na výšce s tím kolejním netem nebude stačit ani ten 1T :-D
Asus - špatná volba
lenovo - nelíbí - neva :)
HP - další z dobrých kvalit. Vřele doporučuji. moc se v nich ale nevyznám.
Dell a Toshiba - taky ještě ujdou. (jestli se pletu, opravte mě)
Další značky - ... (někdy se dá ale trefit do slušného NB i z jiných značek. Záleží no... :) )
Mmj zatím říkáš, že tu externí klávesnici mít nebudeš :) Oki.
Kdyžtak pak pisni, jestli u toho zůstaneš, nebo ji nakonec koupíš. By mě zajímalo :) Ale třeba zůstaneš věrný originální klávesnici ^_^

Anketa: Kdo z vás používá u svého notebooku externí klávesnici? (nemyslím tím ve vlaku. Ale doma, v práci a tak) (kdyžtak pls pisněte. hodně mě to zajímá. třeba žiju v iluzi, protože si myslím, že to používá skoro každý)

- Já používám

1 / 1 používá
Život nabral smysl. Tehdy. V ten jeden okamžik bylo rozhodnuto.
Anime...

mobilcarl
=DRTIČ=

Příspěvekod mobilcarl » 09 srp 2008 23:35

to používají většinou lidé, co mají docking station, jinak je to dle mého zbytečné, notebookové klávesnice mě osobně přijde mnohem více ergonomická, lépe se na ni píše. Za mě tedy ne. BTW: klávesnice na Compaqu považuji za nejlepší s kterou jsem se kdy setkal.

Jinak je to ale hodně OT. takže tady anketu nerozjížděj a dej ji třeba do ostatních námětů nebo do smětáku..tady to totiž bude brzy lock.
ex: HP Compaq 6715s
now: DELL E6400

SonGokussj4
píše často
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod SonGokussj4 » 09 srp 2008 23:47

Ok, ruším :) Omlouvám se za OT. Pořád si nemůžu zvyknout na dodržování pravidel.

HP Compaq 6735b - co takhle mu doporučit tento? Co jsem se na něj díval, parádní display, Grafika ATI tay není myslím špatná, není drahej...? :)
Život nabral smysl. Tehdy. V ten jeden okamžik bylo rozhodnuto.

Anime...

mobilcarl
=DRTIČ=

Příspěvekod mobilcarl » 09 srp 2008 23:51

mě na nových HP Compaq vyjma 6930p štve ten audiojack vepředu a jelikož to je horká novinka, tak zatím doporučuju spíše ověřené, ale někdo ledy prolomit musí, že? :lol:

CeCo

Příspěvekod CeCo » 09 srp 2008 23:56

"Grafika ATI" ti je nanic, kedze je integrovana. Je to koniec koncov kancelarsky notas, hry (okrem Solitaire a Flashoviek) su na poslednom mieste v zozname cinnosti, pre ktore je tento notas vhodny.

cryme
občas něco napíše

Příspěvekod cryme » 10 srp 2008 00:08

Když někomu radíš, tak bys měl o tom něco vědět a ne plácat takové pi.*blbosti.

swarm
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 10 srp 2008 00:27

mobilcarl píše:to používají většinou lidé, co mají docking station, jinak je to dle mého zbytečné, notebookové klávesnice mě osobně přijde mnohem více ergonomická, lépe se na ni píše. Za mě tedy ne. BTW: klávesnice na Compaqu považuji za nejlepší s kterou jsem se kdy setkal.
Záleží jakou máš klávesnici. Já mám tu lomenou od MS a nedám na ní dopustit, protože je podstatně zdravější pro zápěstí.

SonGokussj4: Já třeba externí klávesnici používám ( http://myego.cz/item/tak-uz-je-doma - viz poslední foto), ale tu používají v drtivé většině jen lidé, co mají i externí monitor (jinak je to dost nepohodlné). Většina lidí ale k notebooku připojuje jen myš.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)

mobilcarl
=DRTIČ=

Příspěvekod mobilcarl » 10 srp 2008 00:31

tak jelikož psaní všemi deseti jsem měl 4 roky jako povinný předmět, tak jsem vystřídal řadu klávesnic, po klasiceké,lomené, nízké a nakonec pro mne byla a je nej volba notebooková, samozřejmě je to velice subjektivní názor. Kdybych měl dockinu a ext. monitor, tak budu klávesnici používat taktéž externí. Ale určitě nějakou nízkou, podobnou klávesnici na notebooku.

CeCo

Příspěvekod CeCo » 10 srp 2008 00:55

cryme píše:Když někomu radíš, tak bys měl o tom něco vědět a ne plácat takové pi.*blbosti.

6735b mam momentalne doma, takze mi dovol byt tym skusenejsim.

C

cryme
občas něco napíše

Příspěvekod cryme » 10 srp 2008 09:35

To nepřilo Tobě, ale SonGokussj4.

edit C: Necitujeme bezprostredne predchadzajuce prispevky.

Zpět na „Jaký vybrat notebook“