Mininotebook jako náhrada za standardní NTB

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
smiesek
píše často
Kontaktovat uživatele:

Mininotebook jako náhrada za standardní NTB

Příspěvekod smiesek » 01 led 2013 20:10

Můžete mi prosím doporučit mininotebook za přijatelnou cenu, který bych ráda využívala na internet (tedy připojení pomocí WIFI) a pro kancelářské balíčky? Žádné využití pro hry, pokud možno již s předinstalovaným systémem, tichý, s dlouhou výdrží baterie a přijatelnou kapacitou HDD, velikostí displeje 10,1, matnou obrazovkou (není podmínkou), lehká váhová kategorie.

Zatím jsem shlédla výrobky řady ASUS, ale nevím, jak si vede tato značka v oblíbenosti a cena je kolem 5 tisíc a více, ale třeba po Vánocích by mohla být výhodná výprodejová akční nabídka.

edit: úprava cenové relace
Naposledy upravil(a) smiesek dne 10 kvě 2014 10:54, celkem upraveno 1 x.
Lenovo ThinkPad R61i, NF 092CF, 8932-9ZG
OS Vista Business 32-bit

Python.P
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Python.P » 01 led 2013 20:37

Jedině bazar...
X301 - "WKS"
T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)
past: X220,T420,T400,X60,X31....

Razza.Rup

NTB do 4000

Příspěvekod Razza.Rup » 08 led 2013 16:01

Já jsem našla něco, co by se cenově vešlo. Je to 10", ale nemá to Windows, ale Android (http://www.notebooky-a-tablety.cz/index ... &id_lang=7). Tak nad tím váhám, ale cena i s DPH a dopravou je do 4000. Dokonce mají miniprdítko za asi 2500, ale to má zase jen 7" displej a to mi přijde jako fakt málo. Scháním něco do školy na přednášky, takže nepotřebuju nějaký herní dělo se 4jádrem, ale jen něco na web, mail, FB, word, excel, adobe a na filmy. A tohle se mi cenově docela líbí. K noťasám z druhé ruky nemám po špatné zkušenosti důvěru a osmičku za ntb nedám, nemám :-(

Razza.Rup

Příspěvekod Razza.Rup » 08 led 2013 16:03

Soráč, koukám na datum a ono to bude asi už starý téma :-( Tak nic... ale kdyby někdo měl zkušenosti s ntc, co má android a ne wokna, tak bych to uvítala.

volnicko
občas něco napíše

Příspěvekod volnicko » 08 led 2013 16:55

Na androidu ms office nerozjedes, existuji tedy nejake alternativni kancelarske programy.
Podobne to nesplnuje tvou prvni podminku, ze chces mit dostatek mista, k tomu by to chtelo rovnou externi hdd.
Osobni zkusenost nemam, ale radsi bych zkusil nekde sehnat penize a priplatit si, u znamych zkusil sehnat moznost nakupu bez dph nebo v nouzi zkusil bazar.

P.S.: Koukal jsem na ten "obchod". Koukal jsem na obchodni podminky. Patrne to funguje tak, ze jim zaplatis a oni za tebe nakoupi pozadovany kus v nejakem zahranicnim obchode (DX, aliexpress). V cene nemas zapocitane DPH (clo bys snad pri takove castce platit nemela). O moznosti uplatnovat zaruku nebo servisovat neco znacky, kterou jsi v zivote neslysela. Nesel bych do toho teda.

Razza.Rup

Příspěvekod Razza.Rup » 09 led 2013 10:18

S tím obchodem nemám problém, tu firmu znám, mají běžný eshop s vlastním zbožím a tohle je jejich bokovka. Kámoš od bráchy u nich nakupuje už kolik let a specielně z tohohle jejich eshopu si koupil tablet. Je to jak říkáš, ta cena tam je bez daně a je tam vysoká doprava, ale i tak to vychází dost levně a raději to koupím od nějaký firmy, než od vykuka na aukru, kde za peníze nedostanu buď vůbec nic, nebo totální šunt :-(

de mi o to, jestli takový noťas bude uživatelsky srovnatelný třeba s EEE1000 od Asusu. Je totiž malý lehký a levný, prostě můj ideál. Bohužel nedám dohromady další čtyřku na kup klasickýho noťasu.

volnicko
občas něco napíše

Příspěvekod volnicko » 09 led 2013 16:12

Ze nedostanes cihlu jsi na aukru chranena stejne jako v tomhle obchodu, mozna jeste vic. S kvalitou zbozi to je komplikovanejsi, ale dost prodejcu ti tam nabizi treba pulrocni zaruku nebo moznost vyzkouseni si stroje a bezplatne vraceni. Tady mas zaruku rok.
Pokud mas zajem o takovy stroj, nevidim duvod, proc si to rovnou neobjednat v zahranici.. aspon usetris poplatek za zprostredkovani (700 Kc).
Kdyz se podivas na ebay/dx/aliexpress, tak tam najdes srovnatelne kusy.

Ale osobne bych do toho nikdy nesel (nenainstalujes tam programy jako na pc, nic se ti tam nevejde a prakticky bude problem i s nejakym servisem).

Uzivatelsky srovnatelne to neni v zadnem pripade, to jen tou velikosti pocitace.

Asus eee jsem mel v ruce naposledy 2 roky zpatky u kamaradky, i tak mi prijde jako lepsi volba nez toto..
tady ho treba nabizeji:
http://aukro.cz/netbook-asus-eee-1000h- ... 67491.html + koupit na ebay novou baterii (kolem 400 Kc)

janafise
občas něco napíše

Příspěvekod janafise » 13 led 2013 10:11

4000 je opravdu hodně nízká částka. Za sebe mohu doporučit Asus EEE x101ch: http://www.nalezneme.cz/nejlevnejsi-not ... h-red009u/

Cena je o okolo 5000Kč, ale nic levnějšího z normálního obchodu s dvouletou zárukou těžko seženeš. V tomto směru je pět tisíc skvělá cena. Vždyť za tuto cenu se prodávají průměrné mobily a tablety :)

smiesek
píše často
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod smiesek » 10 kvě 2014 11:00

Zdravím,

jelikož mi začíná opět můj současný NTB Lenovo ThinkPad R61i, NF 092CF, 8932-9ZG vypovídat službu a přemýšlím, zdali investovat do opravy, či si již koupit něco novějšího a menšího.

Ráda bych oživila toto téma a dostala doporučení na NTB, požadavky zůstávají stejné, tedy jde mi hlavně o systém Windows, pokud možno aby značka NTB byla v ČR pro něj poskytován bezproblemový servis (zatím jsem stále v domění pro ASUS) a cena prosím odpovídala kvalitě, nejsem náročná uživatelka NTB a nějaké nadstardní práci nepředpokládám že budu na něm vykonávat.

Nerada bych se rozhodovala a kupovala něco v rychlosti, než mi současný NTB vypoví službu a nebudu tak mít nic.

Cena prosím dle vašeho doporučení a pohledu.

Děkuji
Lenovo ThinkPad R61i, NF 092CF, 8932-9ZG

OS Vista Business 32-bit

roman2277
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod roman2277 » 10 kvě 2014 13:15

Asus má solidní výrobky i servis.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

Zpět na „Jaký vybrat notebook“