Zdravím. Hledám náhradu za současný NB HP probook 5320m, u kterého mi už po záruce odešla síťová karta a jelikož programuju PLCčka kde se připojuju po síťovym kabelu, tak náhradu pořebuju nutně. Pohrával jsem si i myšlenkou sehnat základní desku na ebayi, ale ceny, dostupnost, nejistý původ a funkčnost bez záruky mě odradila. Z firmy mám navíc volnou ruku ve výběru takže proto nový stroj. Dá se říct, že mi současný stroj vyhovuje, hlavní požadavky na nový NB jsou:
-rozměr 13"/14"
-vyšší rozlišení než mám teď, takže alespoň 1600x900
-procesor mi výkonem celkem dostačoval (i3 350M), takže náhrada může být "U" model procesoru
-4GB ram bylo na hraně, klidně může mít nový NB 4GB pokud bude jeden volný slot
-touchpad s tichými tlačítky
-zcela zásadní je hlučnost chlazení, po večerech slouží doma a ne jen na surfování po netu, spíš jede pod zátěží a u současného NB jsem ve správci napájení omezoval výkon procesoru tak, aby se ventilátor držel v co nejnižších otáčkách
-alespoň 3-letá záruka, NBD/on site být nemusí, ale potěší
-cena kolem 25-28 tisíc s DPH
-podsvícená klávesnice by byla příjemný bonus
-váhu a výdrž neřeším, 99% času mám zásuvku a NB vozím autem
-disk neřeším, mám v současném NB SSD které použiju
-windows 7
Co jsem tak sondoval tak DELL E5440 v konfiguraci i5 4300U, HD+ displej, 500GB disk, 4GB ram, W7 pro za cenu cca 27000,- se jeví jako slušná volba, tedy za předpokladu že chlazení bude podobné jako ve vyšších řadách, bohužel na tuto otázku jsem nikde odpověď nenašel
Díky za návrhy a připomínky k tomu DELLu, Ivan
Náhrada HP probook 5320M
Zpět na „Jaký vybrat notebook“