Náhrada HP probook 5320M

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Ivan_M
občas něco napíše

Náhrada HP probook 5320M

Příspěvekod Ivan_M » 17 dub 2014 16:03

Zdravím. Hledám náhradu za současný NB HP probook 5320m, u kterého mi už po záruce odešla síťová karta a jelikož programuju PLCčka kde se připojuju po síťovym kabelu, tak náhradu pořebuju nutně. Pohrával jsem si i myšlenkou sehnat základní desku na ebayi, ale ceny, dostupnost, nejistý původ a funkčnost bez záruky mě odradila. Z firmy mám navíc volnou ruku ve výběru takže proto nový stroj. Dá se říct, že mi současný stroj vyhovuje, hlavní požadavky na nový NB jsou:
-rozměr 13"/14"
-vyšší rozlišení než mám teď, takže alespoň 1600x900
-procesor mi výkonem celkem dostačoval (i3 350M), takže náhrada může být "U" model procesoru
-4GB ram bylo na hraně, klidně může mít nový NB 4GB pokud bude jeden volný slot
-touchpad s tichými tlačítky
-zcela zásadní je hlučnost chlazení, po večerech slouží doma a ne jen na surfování po netu, spíš jede pod zátěží a u současného NB jsem ve správci napájení omezoval výkon procesoru tak, aby se ventilátor držel v co nejnižších otáčkách
-alespoň 3-letá záruka, NBD/on site být nemusí, ale potěší
-cena kolem 25-28 tisíc s DPH
-podsvícená klávesnice by byla příjemný bonus
-váhu a výdrž neřeším, 99% času mám zásuvku a NB vozím autem
-disk neřeším, mám v současném NB SSD které použiju
-windows 7

Co jsem tak sondoval tak DELL E5440 v konfiguraci i5 4300U, HD+ displej, 500GB disk, 4GB ram, W7 pro za cenu cca 27000,- se jeví jako slušná volba, tedy za předpokladu že chlazení bude podobné jako ve vyšších řadách, bohužel na tuto otázku jsem nikde odpověď nenašel

Díky za návrhy a připomínky k tomu DELLu, Ivan

Zpět na „Jaký vybrat notebook“