Pár dotazů na HP 6710b (a podobné modely)

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
JohnyR
občas něco napíše

Pár dotazů na HP 6710b (a podobné modely)

Příspěvekod JohnyR » 10 zář 2007 13:02

Zdravím. Skoro dva roky jsem šťastným a spokojeným majitelem notebooku Compaq nx 6125 ;-). Poslední dobou dost silně uvažuji o modelu 6710b (v nejvyšší nebo druhé nejvyšší konfiguraci), ale mám ještě pár otázek:

Výkon
Hry pro mě nejsou prioritou (proto také opět uvažuji o business řadě), ale přesto potřebuji o něco vyšší výkon než než posledně. Ve škole kupříkladu pracujeme s 3D grafikou (program Cinema 4D), a zajímalo by mě, zdali (a o kolik) bude ten nový výkonnější. U renderingu bude rozdíl určitě jasný (C2D strší Sempron do kapsy), ale spíše mne zajímá real-time 3D preview okno. Protože ta Intel integrovaná grafika je sice lepší, ale zároveň má noťas mnohem vyšší rozlišení. Nerad bych, aby to bylo ve finále ještě pomalejší :-(

Displej
To je další věc. Rozlišení je WSXGA+ (čili 1680 x 1050), a mě to přijde obrovské. Starý dobrý nx6125 má 1024x768 a z téměř trojnásobného počtu bodů mám trochu obavy. Jednak tím, že se to podepíše na výkonu, a druhak tím, že tam budou blechy (surfování po netu na 1600*1200 není moc cool ani na 20'' monitoru). No a také to bude můj první wide screen, takže další porce obav :) Takže by mě zajímaly nějaké názory a zkušenosti majitelů.

Mno a to je asi zatím vše. Zaregistroval jsem problémy s hlučným chlazením, ale ty už jsou snad vyřešené. Předem moc díky za odpovědi.

Honza
Naposledy upravil(a) JohnyR dne 13 zář 2007 10:18, celkem upraveno 1 x.

Ares
píše často

Příspěvekod Ares » 10 zář 2007 13:11

těch pár dotazů patří do sekce HP

JohnyR
občas něco napíše

Příspěvekod JohnyR » 10 zář 2007 13:19

Ne nezbytně. Protože jednak to jsou otázky na výběr :) A druhak mě v podstatě nezajímá nic, co by se týkalo přímo značky HP. Jde mi zejména o zkušenosti s tímto typem displeje, a informace o výkonu (tedy to je zase otázka na procesor Core2Duo a Intel GMA X3100; na to mi můžou odpovědět i majitelé podobných strojů jiných značek).

(jinak do sekce HP bych to zkopíroval, ale zase se mi tady nechce spamovat - kdyžtak později, pokud se tady nic nedozvím). 8)

Ares
píše často

Příspěvekod Ares » 10 zář 2007 13:55

já to pochopil, že chceš informace konrkétně o tomto modelu.

Jinak výkon: Sempron nejde ani srovnat s C2D(porovnáváš jabkla a hrušky). Dvoujádro poznáš, sice není ještě moc aplikací plně využívajících multitasking,ale stejně nárůst výkon bude znatelný, další výhoda je spotřeba.Co se týče displeje tak na grafiku bych volil větší rozlišení- ty blechy se dají odstranit(většinou jsou v možnostech, popř stejnou funkci najdeš v OS)v tom bych problém neviděl. Mám dojem,že v tom Compaq nx 6125 je GMA950, čili tady si taky polepšíš a ve spojení s větším rozlišením ti výkon neklesne.

JohnyR
občas něco napíše

Příspěvekod JohnyR » 10 zář 2007 23:20

Díky za info.

Dneska jsem nahlédnul do nějakého Datartu, který byl při cestě, ale bohužel tohle rozlišení na ukázku neměli. Rád bych se na to raději nejprve mrknul, ať pak nepotřebuju lupu ;-)

xfranta
občas něco napíše

Příspěvekod xfranta » 11 zář 2007 09:22

Taky jsem myslel, že budu muset zvětšovat písmo, ale je to v pohodě a teď když příjdu k monitoru s nějakým menším rozlišením tak se mi zdá všechno moc veliký :) :) :)
HP 6710b C2DT7300 15.4WSXGA+ 2GB 160GB DVDRW WL BT VB

JohnyR
občas něco napíše

Příspěvekod JohnyR » 13 zář 2007 10:18

Díky. Pro jistotu se ještě mrknu, jestli bych ho neviděl "na živo" (třeba jiný model, jen stejné rozlišení a úhlopříčku. Přeci jen skočit z 1024x768 na 1680 x 1050 je docela rozdíl :)

Mno a jinak pokud máte nějaké větší zkušenosti mezi nárustem rozlišení a náročnosti na grafiku... jak jsem psal, ta Intelácká grafárna je cca 2x až 3x výkonnější než ta starší ATI, ale stejně tak se znásobilo rozlišení. Tak bych nerad zjistil, že třeba to 3D preview okénko v modelačním programu typu Cinema / Max se hýbe ještě hůře...

Zpět na „Jaký vybrat notebook“