Zdravím.
Už skoro rok (od zakoupení) mám na notebooku Acer Extensa 5620G přeidnstalovaný OS XP. A jak už to bývá, potřebuje časem přeinstalovat takže mám pár dotazů:
1. Když sem si kupoval ntbk, kupoval sem si ho s orig. klíčem na XP. Instalační CD smaozřejmě nebylo součástí, takže když si někde stáhnu tento OS, vypálím jako bootovací CD a zadám svůj klíč, dělám všechno legálně?
2. Když jenom REinstalluju OS, zůstane mi nastavení programů, popř. systému?
3. Kde bych našel ke stažení XP s SP3 a doteď vydanyma aktualizacema? Nebo je lepší stáhnout bez aktualizací a ty po instalaci dostahovat ručně?
4. Když bych se náhodou (mě je vždycky škoda nastavení veškerých programů a pak znova stráveny hodiny a hodiny opětovnou instalací a nastavováním, nastavováním, nastavováním...) rozhodl formátovat disky, co budu potřebovat navíc k instalaci konkrétně u tohoto typu notebooku? Nějaky SATA ovladače či co...? A pak prý u tohoto typu je problém s ovladači zvukové karty. Někdy si říkám, že můžu být rád, že mi to všechno funguje (i když ne tak plynule jak po koupi).
5. A pak je tu nový Windows 7. S jeho stahováním a hlavně češtinou je to jak? A vůbec... Je lepší jak XP?
Díky za odpovědi
Rady okolo reinstallu OS (XP) na Acer Extensa 5620G
- stavač
- guru
- Kontaktovat uživatele:
Say píše::( Hodil sem to asi do špatné sekce...
A ked si si zakupil notbuk tak si nepotreboval navod od notbuku prečitat! ked bol v nom predinštalovany system tak by tam mal byt skrity oddiel s os. , načo chceš s kade tade stahovat XP ked ho maš na hdd, ked si hladal po nete XP tak si si už rovno mohol stiahnut recevery XP ale recoveryDVDvista
stavač píše:Say píše::( Hodil sem to asi do špatné sekce...
A ked si si zakupil notbuk tak si nepotreboval navod od notbuku prečitat! ked bol v nom predinštalovany system tak by tam mal byt skrity oddiel s os. , načo chceš s kade tade stahovat XP ked ho maš na hdd, ked si hladal po nete XP tak si si už rovno mohol stiahnut recevery XP ale recoveryDVDvista
V manuále žádná zmínka o recorvery XP není Takže jestli to dobře chápu, můžu si nějakym způsobem vypálit čistej bootovací XP na DVD
Gogo píše:kde chceš stáhnout českou oem verzi systému? Co jsi měl na notebooku po prvním zpuštění? Začal se instalovat systém?
Ano, spustil jsem ho, pár tabulek vyskočilo (výběr z českého nebo anglického jazyka), cca za hodinu se nainstalovaly veškery věci. Jde z toho nějak vytáhnou tu základní instlaci? Nějaká skrytá partition? A není problém, když je ten notebook po roce tak zaflákanej? Teda pokud to jde vytáhnout nějak...
jak myslíš vytáhnout? Je to nějaký speci formát od Aceru, neuděláš s tím asi nic zvláštního, chce to jen formát a instalaci i s utilitami co tam jsou, možná by šly nějaké věci promazat, to bys ale musel upravit konfigurační soubory, autorun a nevím co, takže jen zkoušet, bude to jen nějaká prkotina...
já už si pletu dva lidi s podobným problémem...prostě udělej reinstal z té skryté partition, tím uvedeš systém do stavu v jakém jsi ho koupil a vymaž ty utility co nepotřebuješ, systém bude v podstatě čistý
já už si pletu dva lidi s podobným problémem...prostě udělej reinstal z té skryté partition, tím uvedeš systém do stavu v jakém jsi ho koupil a vymaž ty utility co nepotřebuješ, systém bude v podstatě čistý
Naposledy upravil(a) Gogo dne 06 srp 2009 16:04, celkem upraveno 1 x.
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno
Gogo píše:jak myslíš vytáhnout? Je to nějaký speci formát od Aceru, neuděláš s tím asi nic zvláštního, chce to jen formát a instalaci i s utilitami co tam jsou, možná by šly nějaké věci promazat, to bys ale musel upravit konfigurační soubory, autorun a nevím co, takže jen zkoušet, bude to jen nějaká prkotina
Myslel jsem recorvery DVD. Takže koupil sem si originál, nedostanu k tomu ani CD s OS a navíc si ho ani nevypálím...? A když mi klekne celej systém? Co bych měl dělat? To abych začal stahovat...
jj, nepochopil jsem dobře co chceš, na HDD musí být skrytý oddíl, máš v systému nainstalováno něco jako "eRecovery management"? Ve Vistě je to normálně,ale v XP si nejsu jistý, pokud tam je, musí se dát udělat záloha na DVD a taky se dá systém obnovit resp. reinstalovat z něj
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno
Gogo píše:jj, nepochopil jsem dobře co chceš, na HDD musí být skrytý oddíl, máš v systému nainstalováno něco jako "eRecovery management"? Ve Vistě je to normálně,ale v XP si nejsu jistý, pokud tam je, musí se dát udělat záloha na DVD a taky se dá systém obnovit resp. reinstalovat z něj
Wow, našel jsem to a dokonce umí vypálit i nastavení systému! Taková blbůstka a jak dokáže potěšit! Díky
A poslední položka zřejmě ukládá i nastavení aplikací. To potom funguje jak? Vypálí veškeré programy a pak je při obnově nakopíruje zpět?
Zpět na „Windows 11, 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“