Rady okolo reinstallu OS (XP) na Acer Extensa 5620G

Vše kolem Microsoft Windows. Zkušenosti, problémy, vylepšení atp.
Say
občas něco napíše

Rady okolo reinstallu OS (XP) na Acer Extensa 5620G

Příspěvekod Say » 04 srp 2009 13:38

Zdravím.

Už skoro rok (od zakoupení) mám na notebooku Acer Extensa 5620G přeidnstalovaný OS XP. A jak už to bývá, potřebuje časem přeinstalovat takže mám pár dotazů:

1. Když sem si kupoval ntbk, kupoval sem si ho s orig. klíčem na XP. Instalační CD smaozřejmě nebylo součástí, takže když si někde stáhnu tento OS, vypálím jako bootovací CD a zadám svůj klíč, dělám všechno legálně?

2. Když jenom REinstalluju OS, zůstane mi nastavení programů, popř. systému?

3. Kde bych našel ke stažení XP s SP3 a doteď vydanyma aktualizacema? Nebo je lepší stáhnout bez aktualizací a ty po instalaci dostahovat ručně?

4. Když bych se náhodou (mě je vždycky škoda nastavení veškerých programů a pak znova stráveny hodiny a hodiny opětovnou instalací a nastavováním, nastavováním, nastavováním...) rozhodl formátovat disky, co budu potřebovat navíc k instalaci konkrétně u tohoto typu notebooku? Nějaky SATA ovladače či co...? A pak prý u tohoto typu je problém s ovladači zvukové karty. Někdy si říkám, že můžu být rád, že mi to všechno funguje (i když ne tak plynule jak po koupi).

5. A pak je tu nový Windows 7. S jeho stahováním a hlavně češtinou je to jak? A vůbec... Je lepší jak XP? Obrázek

Díky za odpovědi :)

Say
občas něco napíše

Příspěvekod Say » 06 srp 2009 10:20

:( Hodil sem to asi do špatné sekce... Obrázek

stavač
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stavač » 06 srp 2009 13:17

Say píše::( Hodil sem to asi do špatné sekce... Obrázek

A ked si si zakupil notbuk tak si nepotreboval navod od notbuku prečitat! ked bol v nom predinštalovany system tak by tam mal byt skrity oddiel s os. , načo chceš s kade tade stahovat XP ked ho maš na hdd, ked si hladal po nete XP tak si si už rovno mohol stiahnut recevery XP ale recoveryDVDvista

Say
občas něco napíše

Příspěvekod Say » 06 srp 2009 14:48

stavač píše:
Say píše::( Hodil sem to asi do špatné sekce... Obrázek

A ked si si zakupil notbuk tak si nepotreboval navod od notbuku prečitat! ked bol v nom predinštalovany system tak by tam mal byt skrity oddiel s os. , načo chceš s kade tade stahovat XP ked ho maš na hdd, ked si hladal po nete XP tak si si už rovno mohol stiahnut recevery XP ale recoveryDVDvista

V manuále žádná zmínka o recorvery XP není :( Takže jestli to dobře chápu, můžu si nějakym způsobem vypálit čistej bootovací XP na DVD :?:

Gogo
guru

Příspěvekod Gogo » 06 srp 2009 15:01

kde chceš stáhnout českou oem verzi systému? Co jsi měl na notebooku po prvním zpuštění? Začal se instalovat systém?
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno

Say
občas něco napíše

Příspěvekod Say » 06 srp 2009 15:37

Gogo píše:kde chceš stáhnout českou oem verzi systému? Co jsi měl na notebooku po prvním zpuštění? Začal se instalovat systém?

Ano, spustil jsem ho, pár tabulek vyskočilo (výběr z českého nebo anglického jazyka), cca za hodinu se nainstalovaly veškery věci. Jde z toho nějak vytáhnou tu základní instlaci? Nějaká skrytá partition? A není problém, když je ten notebook po roce tak zaflákanej? Teda pokud to jde vytáhnout nějak...

Gogo
guru

Příspěvekod Gogo » 06 srp 2009 15:50

jak myslíš vytáhnout? Je to nějaký speci formát od Aceru, neuděláš s tím asi nic zvláštního, chce to jen formát a instalaci i s utilitami co tam jsou, možná by šly nějaké věci promazat, to bys ale musel upravit konfigurační soubory, autorun a nevím co, takže jen zkoušet, bude to jen nějaká prkotina...
já už si pletu dva lidi s podobným problémem...prostě udělej reinstal z té skryté partition, tím uvedeš systém do stavu v jakém jsi ho koupil a vymaž ty utility co nepotřebuješ, systém bude v podstatě čistý
Naposledy upravil(a) Gogo dne 06 srp 2009 16:04, celkem upraveno 1 x.

Say
občas něco napíše

Příspěvekod Say » 06 srp 2009 16:02

Gogo píše:jak myslíš vytáhnout? Je to nějaký speci formát od Aceru, neuděláš s tím asi nic zvláštního, chce to jen formát a instalaci i s utilitami co tam jsou, možná by šly nějaké věci promazat, to bys ale musel upravit konfigurační soubory, autorun a nevím co, takže jen zkoušet, bude to jen nějaká prkotina

Myslel jsem recorvery DVD. Takže koupil sem si originál, nedostanu k tomu ani CD s OS a navíc si ho ani nevypálím...? Obrázek A když mi klekne celej systém? Co bych měl dělat? To abych začal stahovat... Obrázek

Gogo
guru

Příspěvekod Gogo » 06 srp 2009 16:21

jj, nepochopil jsem dobře co chceš, na HDD musí být skrytý oddíl, máš v systému nainstalováno něco jako "eRecovery management"? Ve Vistě je to normálně,ale v XP si nejsu jistý, pokud tam je, musí se dát udělat záloha na DVD a taky se dá systém obnovit resp. reinstalovat z něj

Say
občas něco napíše

Příspěvekod Say » 06 srp 2009 16:44

Gogo píše:jj, nepochopil jsem dobře co chceš, na HDD musí být skrytý oddíl, máš v systému nainstalováno něco jako "eRecovery management"? Ve Vistě je to normálně,ale v XP si nejsu jistý, pokud tam je, musí se dát udělat záloha na DVD a taky se dá systém obnovit resp. reinstalovat z něj

Obrázek Wow, našel jsem to a dokonce umí vypálit i nastavení systému! :mrgreen: Taková blbůstka a jak dokáže potěšit! Díky :wink:

A poslední položka zřejmě ukládá i nastavení aplikací. To potom funguje jak? Vypálí veškeré programy a pak je při obnově nakopíruje zpět?

Gogo
guru

Příspěvekod Gogo » 06 srp 2009 17:58

funguje tak jak si to nastavíš, můžeš se pak bavit :lol:

jakým recovery jsi to dělal? Kdes to stáhl?

Zpět na „Windows 11, 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“