LINUX na notebooku
Ono je fakt, ze me to skalovani taky nejde precizne, jelikoz mi to ma tendenci preskakovat z 800Mhz rovnou na 2Ghz a v tehle hladinach 27% uz to rado skace na 2Ghz,... ale v pripade ze je to nutne, staci rucne dat 800Mhz, ono to vykonem stacit bude a prehrivani je ta tam... nebo by stacil ten undervolting kernel-patch... pak by se to zahrivalo minimalne.
Těch 800 by mělo stačit bezproblémově, pokud:
a) nejde o video v HD
b) neběží na pozadí moc programů, obvykle musím vypínat Operu a třeba i Freerapid Downloader
Proto na přehrávání používám VLC, které má ale taky chyby, jako překrývání titulků v obraze, pokud nejsou dobře načasovány (normální by bylo ty první prostě vypnout a zobrazit následující, či je zobrazit nad sebou), neschopnost změnit font titulků (proč tam mimoto není třeba volba Bold?) a neexistence letterboxu. Taky je zpočátku línější, ale rozjede se a titulky upscaluje i v X11.
ta grafika a tohle škálování jsou jediné dvě věci, co mi momentálně v linuxu vadí
A škálování řeším tady http://www.abclinuxu.cz/poradna/hardware/show/254574 třeba se to někomu bude hodit.
btw teď jsem zrovna ve win a zkouším na virtualpc openSUSE, jsem zvědav, jak to bude vypadat (vím, že to jde i v linuxu, ale tam nemám dostatek volného místa a virtuální stroj mi nedovolil vytvoření svého souboru na ntfs disku).
a) nejde o video v HD
b) neběží na pozadí moc programů, obvykle musím vypínat Operu a třeba i Freerapid Downloader
Proto na přehrávání používám VLC, které má ale taky chyby, jako překrývání titulků v obraze, pokud nejsou dobře načasovány (normální by bylo ty první prostě vypnout a zobrazit následující, či je zobrazit nad sebou), neschopnost změnit font titulků (proč tam mimoto není třeba volba Bold?) a neexistence letterboxu. Taky je zpočátku línější, ale rozjede se a titulky upscaluje i v X11.
ta grafika a tohle škálování jsou jediné dvě věci, co mi momentálně v linuxu vadí
A škálování řeším tady http://www.abclinuxu.cz/poradna/hardware/show/254574 třeba se to někomu bude hodit.
btw teď jsem zrovna ve win a zkouším na virtualpc openSUSE, jsem zvědav, jak to bude vypadat (vím, že to jde i v linuxu, ale tam nemám dostatek volného místa a virtuální stroj mi nedovolil vytvoření svého souboru na ntfs disku).
ASUS F3Ka, Arch linux
bo neznamená nebo, ale protože (neboť)..
bo neznamená nebo, ale protože (neboť)..
-
polo
Nechce sa mi to tu cele prechadzat A preto sa priamo pitam skusal niekto Ubuntu(samozrejme aktualnu verziu) v kombinacii s Win. ME potreboval by som to niekomu na book(je to P4 2,4GHz, 256MB RAM a 40GB disk je tam nainstalovany zahadne funkcny ME a potreboval by ho mat sucasne s Ubuntu pricom o ten ME nemoze prist-musi byt funkcny)
Vlastne sa iba trosku obavam o zavadzac ci bude fungovat aj s ME...
Vlastne sa iba trosku obavam o zavadzac ci bude fungovat aj s ME...
- swarm
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
WinME používá standardní zavaděč, takže by tam neměl být problém.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)