LINUX na notebooku
Ono je fakt, ze me to skalovani taky nejde precizne, jelikoz mi to ma tendenci preskakovat z 800Mhz rovnou na 2Ghz a v tehle hladinach 27% uz to rado skace na 2Ghz,... ale v pripade ze je to nutne, staci rucne dat 800Mhz, ono to vykonem stacit bude a prehrivani je ta tam... nebo by stacil ten undervolting kernel-patch... pak by se to zahrivalo minimalne.
Těch 800 by mělo stačit bezproblémově, pokud:
a) nejde o video v HD
b) neběží na pozadí moc programů, obvykle musím vypínat Operu a třeba i Freerapid Downloader
Proto na přehrávání používám VLC, které má ale taky chyby, jako překrývání titulků v obraze, pokud nejsou dobře načasovány (normální by bylo ty první prostě vypnout a zobrazit následující, či je zobrazit nad sebou), neschopnost změnit font titulků (proč tam mimoto není třeba volba Bold?) a neexistence letterboxu. Taky je zpočátku línější, ale rozjede se a titulky upscaluje i v X11.
ta grafika a tohle škálování jsou jediné dvě věci, co mi momentálně v linuxu vadí
A škálování řeším tady http://www.abclinuxu.cz/poradna/hardware/show/254574 třeba se to někomu bude hodit.
btw teď jsem zrovna ve win a zkouším na virtualpc openSUSE, jsem zvědav, jak to bude vypadat (vím, že to jde i v linuxu, ale tam nemám dostatek volného místa a virtuální stroj mi nedovolil vytvoření svého souboru na ntfs disku).
a) nejde o video v HD
b) neběží na pozadí moc programů, obvykle musím vypínat Operu a třeba i Freerapid Downloader
Proto na přehrávání používám VLC, které má ale taky chyby, jako překrývání titulků v obraze, pokud nejsou dobře načasovány (normální by bylo ty první prostě vypnout a zobrazit následující, či je zobrazit nad sebou), neschopnost změnit font titulků (proč tam mimoto není třeba volba Bold?) a neexistence letterboxu. Taky je zpočátku línější, ale rozjede se a titulky upscaluje i v X11.
ta grafika a tohle škálování jsou jediné dvě věci, co mi momentálně v linuxu vadí
A škálování řeším tady http://www.abclinuxu.cz/poradna/hardware/show/254574 třeba se to někomu bude hodit.
btw teď jsem zrovna ve win a zkouším na virtualpc openSUSE, jsem zvědav, jak to bude vypadat (vím, že to jde i v linuxu, ale tam nemám dostatek volného místa a virtuální stroj mi nedovolil vytvoření svého souboru na ntfs disku).
ASUS F3Ka, Arch linux
bo neznamená nebo, ale protože (neboť)..
bo neznamená nebo, ale protože (neboť)..
Nechce sa mi to tu cele prechadzat A preto sa priamo pitam skusal niekto Ubuntu(samozrejme aktualnu verziu) v kombinacii s Win. ME potreboval by som to niekomu na book(je to P4 2,4GHz, 256MB RAM a 40GB disk je tam nainstalovany zahadne funkcny ME a potreboval by ho mat sucasne s Ubuntu pricom o ten ME nemoze prist-musi byt funkcny)
Vlastne sa iba trosku obavam o zavadzac ci bude fungovat aj s ME...
Vlastne sa iba trosku obavam o zavadzac ci bude fungovat aj s ME...
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
WinME používá standardní zavaděč, takže by tam neměl být problém.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)