pozor LINUX a VISTA SP1

LINUX, MAC OS a další co lze nainstalovat na notebooky. Dostribuce, ovladače, jak to funguje atp.
merlins
občas něco napíše
Příspěvky: 21
Registrován: 10 čer 2008 23:39
Bydliště: Brno a Okolí

pozor LINUX a VISTA SP1

Příspěvekod merlins » 01 črc 2008 22:27

- Upozornění -

Podle sdělení Microsoftu máte garantované problémy, pokud provozujete Linux v dual-bootu s MS Vista a pokusíte se nainstalovat Service Pack 1. Problém by se měl projevit tak, že pokud máte GRUB nebo LILO pro spuštění obou systémů a nahradili jste Vista bootloader, dojde při pokusu o instalaci SP1 k selhání testu integrity. Service Pack 1 tedy nepůjde nainstalovat, protože obsahuje právě aktualizaci Vista bootloader.

link : http://apcmag.com/vista_sp1_wont_instal ... rosoft.htm

Zde je k tomu diskuse :
http://www.root.cz/zpravicky/linux-dual ... vista-sp1/

-- dá se to vyřešit částečně instalací SP1 a Pak Linuxu , ale toto řešení
není ideální . Bude fungovat do vydání dalšího SP kde je další KB s Upgradem Vista Boot Loader . Lze to , ale celé obejít instalací Visty na jeden disk , Linuxu na druhý disk . Grub zapsat do disku s Linuxem ne do
MBR a pak upravit boot.ini .
- Acer Aspire 1356 LMI , Athlon XP-M 2800+ , 1024 DDRAM , WIFI , BT , Dual XP+Fedora Core
- HTC TyTn

JodiBB
občas něco napíše
Příspěvky: 58
Registrován: 20 črc 2008 01:44

Příspěvekod JodiBB » 22 črc 2008 18:34

aky je teda postup? Len spustit instalaciu napr aj z win a instalovat na particiu na druhom disku, nie na tom kde je win. A grub sa automaticky zapise na ten disk kde je linux alebo ho tam treba niak manualne nasmerovat?

r4in
píše často
Příspěvky: 242
Registrován: 29 srp 2008 01:10

Příspěvekod r4in » 31 srp 2008 01:01

Obavam se, ze ho tam budes muset manualne zavest na druhy disk. taky je potom potreba v Biosu zmenit Boot Sequence na HDD1 (misto HDD0) a do Grubu si pridat informace o Vistach ulozenych na prvnim HDD. takze na HDD0 budou Visty a jejich zavadec (ale nebude se vubec pouzivat) a na HDD1 Linux + grub.

Kazdopadne tohle je od Microsoftu prasacke. hodne. teoreticky se da jeste pouzit postup, kdy se pomoci zavadece z Vist bude zavadet i Linux (pry to ide, neoficialne, ale nevim jak na to a do jake miry to funguje).

edit: nebo jeste je tu jeden postup, asi nejjednodusi:
1) Nastartovat z Vista cd a spustit opravnou konzoli
2) Zadat "fixmbr" a "fixboot C:"
3) Nastartovat Vistu a provést instalaci SP1
4) Nastartovat Live cd vaší GNU/Linux distribuce, mountnout boot a root oddíly a chrootnout se do nich.
5) Následuje "grub" "root (hd0,0)" a "setup (hd0)". Samozřejmě nahraďte čísla podle vašeho disku a oddílu s GNU/Linux.

thx Jakub Kocourek. (jinak ze me to samotneho nenapadlo, tyhle prikazy jsem psal do repair konzoly v XP skoro porad... :? )

xmarek
píše často
Příspěvky: 447
Registrován: 12 zář 2007 16:06
Bydliště: Ostrava a okolí

Příspěvekod xmarek » 31 srp 2008 02:28

A nebo existuje ještě jedna možnost: Widle nepoužívat. :D Nejsem zrovna nadšený když musím kvůli instalaci widlí přepisovat zavaděč. Ne, že bych nevěděl jak na to, ale bohužel to není jediný problém Windows. Mé jediné štěstí, že nedělám .NET, ale Javu (někdy pochybuji jestli je to výhra :D) a tím pádem vše co potřebuji běhá i pod Linuxem. :D
Celý život bojuji s průměrností. :(

r4in
píše často
Příspěvky: 242
Registrován: 29 srp 2008 01:10

Příspěvekod r4in » 31 srp 2008 15:58

Inu, na tom neco bude - ale co jsem tak slysel, tak .NET neni vubec spatny. ono obecne Microsoft dela celkem dost kvalitniho softu, navic poskytovaneho za celkem dobre ceny (treba Visual Studio - nevim, jestli jeste porad plati nabidka osekane verze pro studenty zdarma), bohuzel je celkem problem se k nim dostat (nebo se o nich vubec dozvedet, narozdil od Widli je MS moc nepropaguje).

xmarek
píše často
Příspěvky: 447
Registrován: 12 zář 2007 16:06
Bydliště: Ostrava a okolí

Příspěvekod xmarek » 31 srp 2008 16:30

.NET to je kapitola sama pro sebe. My máme s Mrkvosoftem jako firma smlouvu, takže máme od nich i MS Visual Studio 2008. Ježiši to je shit. Jediná výhoda je, že . NETáři používají pouze toto IDE. U Javy se to nedá říct. (Tam je IDEA, Netbeans, JDeveloper, Eclipse, IBM rational atd. a kdoví co ještě. :() Nainstalovat VS 2008 na comp ze všemi updatama to chce silnou náturu. Jak to spadne, tak je to na přeinstalování compu. Vzhledově to působí velmi hezky, ale podpora např. směrem k Oraclu je ze strany Mrkvosoft nula. Asi ne nadarmo jsou to jedny z nejbohatších firem na světě. Prostě za blbost se platí. U Javy naštěstí existuje spoustu OpenSource řešení. Takže může vývojář používat i jiné produkty ne jenom SUN. Jo a když už jsme u ceny tak Java je vesměs OpenSource (a to i EE), což se u mrkvosoftu říct nedá.
Celý život bojuji s průměrností. :(

Santas
píše často
Příspěvky: 307
Registrován: 02 dub 2008 16:52

Příspěvekod Santas » 02 lis 2008 12:24

r4in píše:Inu, na tom neco bude - ale co jsem tak slysel, tak .NET neni vubec spatny. ono obecne Microsoft dela celkem dost kvalitniho softu, navic poskytovaneho za celkem dobre ceny (treba Visual Studio - nevim, jestli jeste porad plati nabidka osekane verze pro studenty zdarma), bohuzel je celkem problem se k nim dostat (nebo se o nich vubec dozvedet, narozdil od Widli je MS moc nepropaguje).

pre studentov je professional zadarmo na nekomercne ucely a takisto maju express edicie zadarmo pre vsetkych a i na komercne ucely

K eclipse vs Visual Studio:
chvilu som pracoval s eclipse a oproti VS mi to prislo ovela horsie, uz len z grafickeho hladiska, intellisense a podobne
(hodnotim zakladnu instalaciu bez ziadnych dalsich nastaveni)
TP R500 (ati)


Zpět na „LINUX a další OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CCBot a 0 hostů