ASUS N10 a OpenSuse

LINUX, MAC OS a další co lze nainstalovat na notebooky. Dostribuce, ovladače, jak to funguje atp.
Brzda
občas něco napíše
Příspěvky: 73
Registrován: 17 čer 2008 23:04

ASUS N10 a OpenSuse

Příspěvekod Brzda » 17 úno 2009 16:35

Jak rozchodit na opensuse obe graficke karty? Instaloval sem jen s interni, a kdyz sem notes prepl na dedikovanou, tak suse nechceli nabehnout.

Solitary
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3046
Registrován: 28 čer 2007 13:19

Příspěvekod Solitary » 17 úno 2009 16:58

A jak ten notes ma prepinani resene? Nejake tlacitko, nebo software? Jelikoz s prepinanim za chodu bych si iluze nedelal, jestli to je resene softwarove, jakoze zrejme je... takze jako reseni bych videl zkompilovat dve jadra, pro kazdou grafiku jedno a bootovat do nich podle toho, jakou chces pouzivat. Mozna by to slo i jinak, ale s tim uz neporadim...

centos
guru
Příspěvky: 1157
Registrován: 20 zář 2007 22:52
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod centos » 17 úno 2009 17:23

Nenaběhlo, nebo naběhlo do příkazové řádky?
Mně - taky jsem instaloval s integrovanou - to pak svého času běhalo na obě, teď taky jen na jednu.. zatím.
ASUS F3Ka, Arch linux
bo neznamená nebo, ale protože (neboť)..

Brzda
občas něco napíše
Příspěvky: 73
Registrován: 17 čer 2008 23:04

Příspěvekod Brzda » 17 úno 2009 18:13

prepinani je reseno pomoci tlacitka. No nabehne to do prikazove radky a napise to, ze nemohly byt spusteny Xka, kvuli nenalezeni zarizeni ci co

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8856
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR

Příspěvekod swarm » 17 úno 2009 18:46

Chce to hodit do xorg.conf definice pro obě karty. Systém by pak snad měl zvolit tu připojenou a tu druhou rovnou "z kraje" zamítnout, když jí nenajde.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)

centos
guru
Příspěvky: 1157
Registrován: 20 zář 2007 22:52
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod centos » 17 úno 2009 18:53

Taky mě napadlo editovat xorg.conf, tipl bych to na přidání druhého "device". Teď tam mám

Kód: Vybrat vše

Identifier  "aticonfig-Device[0]-0"
   Driver      "fglrx"
   BusID       "PCI:1:0:0"

otázkou je, jak tyhle údaje zjistit z přík. řádky..
ASUS F3Ka, Arch linux

bo neznamená nebo, ale protože (neboť)..


Zpět na „LINUX a další OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CCBot a 1 host