Compaq 6735b
Je na druhou stranu fakt, že se s tím faktem dá smířit. Při běžné kancelářské praci nahrozí žádné problémy s přehříváním. Rovněž teploty na vrchu a spodku šasi jsou přijatelné a nejsou obtěžující. To na mém starém Aceru (Sempron) bych skoro oproti tomu mohl smažit vajíčka Takže, ano 6735 má nedostatky o kterých tu bylo napsáno. Výdrž na baterie je nižší, výkon AMD obecně taky není oslnivý (ikdyž grafika je slušná), hlučnost je bohužel spíše podprůměrná. Ona jde posoudit spíše subjektivně, já jsem si třeba v tomto ohledu oproti mému předchozímu nb rozhodně pomohl. Samozřejmě zčásti je na vině platforma, ale z velké části i HP a jeho poněkud nešťastné řešení - vše zde bylo napsáno. No je fakt, že moje počáteční zklamání trochu ochladlo a tak bych nyní tento notebook zase úplně neodsuzoval, myslím, že pro kancelářské potřeby se hodí a výkonem plně postačuje pro běžnou práci. Jinak ještě moje takové doporučení, můj model (dole v podpisu) stál cca 17tis. což osobně považuji za hranici kdy do 6735b ještě jít. Kdo uvažuje o té dražší konfiguraci s procesorem ZM82 (cca 20tis.), tak tomu bych asi doporučil opravdu už ty dva tisíce připlatit a investovat do "Intelovské" verze 6730, ty výhody za ten doplatek určitě stojí.
HP 6735b (KU211EA), AMD Turion64 X2 RM-70, 2GB RAM, ATI Mobility Radeon HD 3200, 160GB HDD, 15.4" WXGA
A nestačil by starší Athlon s pamětí navíc ? Rozdíl frekvence je minimální a za dva roky to stejně bude elektroodpad, proto se mi nechce investovat do 6730b s Intelem. Taky mám dojem, že cena poslední dobou roste.
Před dvěma lety jsem koupil HP 6125 a nebyl s ním jediný problém, na kancelářskou práci a filmy stačí. Kamarád si o rok dřív koupil Acera - po roce mu začla zlobit mechanika, po dvou repráky a letos mu vyhořel a hádejte co si koupil za nový ? *ACER* To nepochopim.
Před dvěma lety jsem koupil HP 6125 a nebyl s ním jediný problém, na kancelářskou práci a filmy stačí. Kamarád si o rok dřív koupil Acera - po roce mu začla zlobit mechanika, po dvou repráky a letos mu vyhořel a hádejte co si koupil za nový ? *ACER* To nepochopim.
-
- občas něco napíše
Zdravím, chci se zeptat, jak je to s linkovým vstupem u tohoto ntb. Potřebuju nahrávat přes linku z externího zdroje, linkový vstup ve zvukovém ovládacím panelu je, nicméně si myslím, že na ntb není vůbec fyzicky. V panelu je odkaz na 3,5 mm zdířku na zadním panelu, která tam prostě není. Samozřejmě jakékoli nastavení taky nefunguje. Jde mi o to, jestli jde vstup - zdířku pro mikrofon použít i jako vstup pro linku, případně když ne, tak jak se to dá řešit. Napadá mě potom snad jenom připojit externí zvukovku přes USB nebo FireWire. Díky.
Chtěl bych se zeptat k čemu přesně slouží proces "Global Virtual Card Host". Souvisí to nějak s bezpečnostním softwarem notebooku? Nevím proč mi občas tento proces začne poměrně dost vytěžovat procesor, přitom, když ho sestřelím nic se nestane. Z bezpečnostních utilit používám pouze čtečku otisků při přihlašování.
HP 6735b (KU211EA), AMD Turion64 X2 RM-70, 2GB RAM, ATI Mobility Radeon HD 3200, 160GB HDD, 15.4" WXGA
hd akceleracia
ahojte,
viete mi niekto poradit ako sa da zapnut akceleracia hd videa v .mkv ? pouzivam media player classic na viste x64.
viete mi niekto poradit ako sa da zapnut akceleracia hd videa v .mkv ? pouzivam media player classic na viste x64.
s odstupom casu po vyse 3 mesiacoch pouzivania musim konstatovat ze by som si stale nevedel vybrat lepsie(v danej cenovej hladine), vzhladom k tomu ze som pozadoval WSXGA+, pridavnu baterku a rozumnu grafiku (aby siel hratelne napr. EVE Online)
podla tohto http://www.notebookcheck.net/Review-HP- ... 203.0.html mi prijde uvedena vydrz o malo vyssia ako 6735b (mam model so ZM82), ale grafika u 6730b je najmenej o polovicu slabsia
musim povedat ze s klavesnicou u aceru ani asusu som si velmi nerozumel, ale u tohto notebooku som si ani velmi nemusel zvykat, chyba mi akurat obcas numericka klavesnica, s cim sa neda u 15" asi nic robit
po cely cas pouzivam ntb na 75% praca a 25% filmy&hry na winXP, pri hrach sa samozrejme zacne vetrak tocit naplno a vali horuci vzduch, pri beznej praci je to zriedkave skor vobec nie.
podtaktovavanie cpu v xp samozrejme funguje a agresivita zavisi aj od zvoleneho profilu, cpu skace medzi 550, 1100 a 2200 MHz
ACPI (tj ovladanie vetrakov atd) v XP obcas zahapruje co sa prejavi tym ze sa vetrak rozbehne a uz nechce spomalit aj ked fuka studeny vzduch, vtedy mi na 100% zaberie pripojenie a odpojenie adapteru, pripadne zmena profilu (laptop->home tam a nazad), vtedy sa to akoby zresetuje a zase to ide normalne. stava sa to mozno 1x za 3 dni.
podla tohto http://www.notebookcheck.net/Review-HP- ... 203.0.html mi prijde uvedena vydrz o malo vyssia ako 6735b (mam model so ZM82), ale grafika u 6730b je najmenej o polovicu slabsia
musim povedat ze s klavesnicou u aceru ani asusu som si velmi nerozumel, ale u tohto notebooku som si ani velmi nemusel zvykat, chyba mi akurat obcas numericka klavesnica, s cim sa neda u 15" asi nic robit
po cely cas pouzivam ntb na 75% praca a 25% filmy&hry na winXP, pri hrach sa samozrejme zacne vetrak tocit naplno a vali horuci vzduch, pri beznej praci je to zriedkave skor vobec nie.
podtaktovavanie cpu v xp samozrejme funguje a agresivita zavisi aj od zvoleneho profilu, cpu skace medzi 550, 1100 a 2200 MHz
ACPI (tj ovladanie vetrakov atd) v XP obcas zahapruje co sa prejavi tym ze sa vetrak rozbehne a uz nechce spomalit aj ked fuka studeny vzduch, vtedy mi na 100% zaberie pripojenie a odpojenie adapteru, pripadne zmena profilu (laptop->home tam a nazad), vtedy sa to akoby zresetuje a zase to ide normalne. stava sa to mozno 1x za 3 dni.
-
- občas něco napíše
Takže. Po pár pár týdnech co ho mám přináším dojmy.
Jak je psáno na barbone, kde jsem ho kupoval, tak má výdrž kolem 4 hodin. Povedlo se mi vytáhnout 4 hodiny a 5 minut (zapnuté wifi, občasné odepsání na qIp). Samozhřejmě to není při vytížení, ale když posloucháte na konferenci a nic moc na něm neděláte, tak přes 3 hodiny se dostanete určitě.
Co se týče hlučného větráku, tak ano, když startuje, jede naplno, což taky nechápu, ale jakmile se zklidní a třebas nehrajete graficky hodně náročnou hru, tak nejde slyšet.
Teplota je opravdu dobrá. Pokud zase napaříte, tak ho můžete používat i jako chlazení pití vedle notebooku. Na kolenách je to unesitelné a ani to nepostřehnete.
Mám konfiguraci s ZM-82 a myslím, že když nejste opravu nějaký vybíravý a nejde vám o to, abyste za každou cenu našli chybu, tak bude sloužit dobře.
A dost mě dostal ten bios. x D. Ten nemá chybu, jelikož takový, který má kurzor a klikám na tlačítka jsem ještě neviděl. Prej se dá sehnat nějaký plugin, který mi umožní v něm poslouchat i MP3. x D.
K té klávesnici. Já si vybíral nouta i podle toho, že má klávesnici jako můj starý asus (dlouhý levý shift a dlouhý, ale nízký enter), dokonce to bylo i na fotce a oni mi pošlou tu druhou s obrovským entrem a krátkým shiftem, takže jsem se musel jen naučit znova psát.
Jak je psáno na barbone, kde jsem ho kupoval, tak má výdrž kolem 4 hodin. Povedlo se mi vytáhnout 4 hodiny a 5 minut (zapnuté wifi, občasné odepsání na qIp). Samozhřejmě to není při vytížení, ale když posloucháte na konferenci a nic moc na něm neděláte, tak přes 3 hodiny se dostanete určitě.
Co se týče hlučného větráku, tak ano, když startuje, jede naplno, což taky nechápu, ale jakmile se zklidní a třebas nehrajete graficky hodně náročnou hru, tak nejde slyšet.
Teplota je opravdu dobrá. Pokud zase napaříte, tak ho můžete používat i jako chlazení pití vedle notebooku. Na kolenách je to unesitelné a ani to nepostřehnete.
Mám konfiguraci s ZM-82 a myslím, že když nejste opravu nějaký vybíravý a nejde vám o to, abyste za každou cenu našli chybu, tak bude sloužit dobře.
A dost mě dostal ten bios. x D. Ten nemá chybu, jelikož takový, který má kurzor a klikám na tlačítka jsem ještě neviděl. Prej se dá sehnat nějaký plugin, který mi umožní v něm poslouchat i MP3. x D.
K té klávesnici. Já si vybíral nouta i podle toho, že má klávesnici jako můj starý asus (dlouhý levý shift a dlouhý, ale nízký enter), dokonce to bylo i na fotce a oni mi pošlou tu druhou s obrovským entrem a krátkým shiftem, takže jsem se musel jen naučit znova psát.
Po pár měsících intenzivního pekla s Vistami chci downgradovat na XP, pro jistotu bych ale rád měl nějaký recovery disk... četl jsem tady že je na to nutný HP Recovery Manager, jinde píšou že je nutné si ho nechat poslat... ale já pomocí Centra pro zálohování a obnovení vytvořil zálohu celého disku (4 DVD, přesně jak tady víc lidí psalo) - bude mi to stačit na případné vrácení Vist kdyby se něco podělalo?
Chtěl bych teď zformátovat disk, nainstalovat XP a zrušit oddíl HP_RECOVERY.
Chtěl bych teď zformátovat disk, nainstalovat XP a zrušit oddíl HP_RECOVERY.
Opět jednou skočím do diskuse: Jak si to tady tak pročítám, někteří už mají na své 6735b Windows XP. Docela by mě zajímalo, jestli pozorují větší výdrž na baterie než u Vist. Díky.
a-tom: Teoreticky ano. Prakticky snad taky, ale ideální by bylo, kdyby se ozval někdo, kdo už v praxi zkoušel z těch DVD obnovit disk.
Edit: 4 DVD? Já když jsem dělal bitovou kopii disku tak měla 40 GB... Jak se to může na ta 4 DVD vlézt...?
a-tom: Teoreticky ano. Prakticky snad taky, ale ideální by bylo, kdyby se ozval někdo, kdo už v praxi zkoušel z těch DVD obnovit disk.
Edit: 4 DVD? Já když jsem dělal bitovou kopii disku tak měla 40 GB... Jak se to může na ta 4 DVD vlézt...?
Pokud chcete regulovat chlazení u 6465b navštivte http://www.computerbase.de/forum/showth ... ?t=1070494
Jestli vám nefungují Fn klávesy u 6465b pod Windows 8/10, tak nainstalujte poslední verzi HP Hotkey.
Jestli vám nefungují Fn klávesy u 6465b pod Windows 8/10, tak nainstalujte poslední verzi HP Hotkey.
Pro jistotu jsem zavolal technikovi od HP a podle něj to nejde, jediný způsob jak na notes dostat zpátky Visty je prý z instalačních ktéré mi zdarma pošlou... no nic, už tam mám funkční XP (už jen restart je teď rychlejší zhruba pětkrát... chtěl jsem vyzkoušet i 3Dmark před a po, ale na Vistách mi ho nešlo ani spustit a mě se nechtělo pátrat po tom proč).
Akorát s mazáním HP_RECOVERY počkám než mi přijde to instalační DVD
Akorát s mazáním HP_RECOVERY počkám než mi přijde to instalační DVD
A výdrž?
Pokud chcete regulovat chlazení u 6465b navštivte http://www.computerbase.de/forum/showth ... ?t=1070494
Zdravím chtěl jsem se zeptat majitelů tohoto NB, jak vám drží plasty....
Mě se právě nějak odlepuje plast pod víkem na NB a ty plastové krytky na pantech vůbec nedrží.... celkově je víko uplně měkké...
Chtěl jsem se zeptat jestli je to třeba důvod na reklamaci...??
S odstupem času musím říct že mě NB zklamal, čekal jsem o něj víc.
AMD je dost pomalé a topí, výdrž na baterii celkem slabá.
Naopak displej ten je perfektví...
Mě se právě nějak odlepuje plast pod víkem na NB a ty plastové krytky na pantech vůbec nedrží.... celkově je víko uplně měkké...
Chtěl jsem se zeptat jestli je to třeba důvod na reklamaci...??
S odstupem času musím říct že mě NB zklamal, čekal jsem o něj víc.
AMD je dost pomalé a topí, výdrž na baterii celkem slabá.
Naopak displej ten je perfektví...
HP Compaq 6735b_15,4" WSXGA+_AMD X2 2,2GHz_ATI Mobility Radeon HD 3200
Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“