HP 2140- reinstal

notebooky HP - Hewlett-Packard (Compaq, Pavilion, Presario) a vše kolem
gubik
občas něco napíše

HP 2140- reinstal

Příspěvekod gubik » 28 led 2012 23:05

Ahoj,

mám problém s netbookem a to ten,že jsem ho před pár dny chtěl zapnout a nenaběhl normálně. Dostal jsem se automaticky na obrazovku kde mi to píše :
Systém Windows nelze spustit.Uvedený soubor je poškozen nebo nebyl nalezen \windows\system32\config\system
Že prý mám použít originální windows a opravu spustím klávesou R na úvodní obrazovce.
originální windows mám,musel jsem je upravit na USB,vše se pustí,ale když dám R,tak mi tam skočí obrazovka a tam je C:\ a nic víc.

poradí někdo jak dál postupovat.

Díky moc,už jsem bezradný :(

Dorota
píše často

Příspěvekod Dorota » 29 led 2012 08:41

Máš poškozený registr systému. Opravit se to dá, pokud nemáš vyplé body obnovení. Návod od microsoftu je [ ODKAZ ]. Postup je to poněkud kostrbatý, protože adresář System Volume Information je skrytý. Daleko lépe se to opravuje třeba z HBCD- dá se udělat i na flashku, nebo z nějakého live linuxu.
HP 4520s WT290EA#ARL
Toshiba Satellite A200-1ZB

gubik
občas něco napíše

Příspěvekod gubik » 29 led 2012 14:38

na odkaz jsem kliknul,ale píše se tam,že pokud mám windows instalované od výrobce,nemám tak postupovat. :cry:

Dorota
píše často

Příspěvekod Dorota » 30 led 2012 08:45

To je zcela pochopitelné- Microsoft neposkytuje podporu pro OEM systémy. Tu přebírá výrobce počítače. A Microsoft samozřejmě nemůže čenichat, jaké fičury si který výrobce vymyslel, natož pak za ně nést zodpovědnost. Máš jinou možnost jak systém opravit? Jestli máš zazálohovaná data, můžes systém přeinstalovat- použít recovery od výrobce. A pokud budeš soubory registru nahrazovat zálohama, samozřejmě si musíš původní zálohovat.
HP 4520s WT290EA#ARL

Toshiba Satellite A200-1ZB

Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“