HP 2140- reinstal

notebooky HP - Hewlett-Packard (Compaq, Pavilion, Presario) a vše kolem
gubik
občas něco napíše

HP 2140- reinstal

Příspěvekod gubik » 28 led 2012 23:05

Ahoj,

mám problém s netbookem a to ten,že jsem ho před pár dny chtěl zapnout a nenaběhl normálně. Dostal jsem se automaticky na obrazovku kde mi to píše :
Systém Windows nelze spustit.Uvedený soubor je poškozen nebo nebyl nalezen \windows\system32\config\system
Že prý mám použít originální windows a opravu spustím klávesou R na úvodní obrazovce.
originální windows mám,musel jsem je upravit na USB,vše se pustí,ale když dám R,tak mi tam skočí obrazovka a tam je C:\ a nic víc.

poradí někdo jak dál postupovat.

Díky moc,už jsem bezradný :(

Dorota
píše často

Příspěvekod Dorota » 29 led 2012 08:41

Máš poškozený registr systému. Opravit se to dá, pokud nemáš vyplé body obnovení. Návod od microsoftu je tady. Postup je to poněkud kostrbatý, protože adresář System Volume Information je skrytý. Daleko lépe se to opravuje třeba z HBCD- dá se udělat i na flashku, nebo z nějakého live linuxu.
HP 4520s WT290EA#ARL
Toshiba Satellite A200-1ZB

gubik
občas něco napíše

Příspěvekod gubik » 29 led 2012 14:38

na odkaz jsem kliknul,ale píše se tam,že pokud mám windows instalované od výrobce,nemám tak postupovat. :cry:

Dorota
píše často

Příspěvekod Dorota » 30 led 2012 08:45

To je zcela pochopitelné- Microsoft neposkytuje podporu pro OEM systémy. Tu přebírá výrobce počítače. A Microsoft samozřejmě nemůže čenichat, jaké fičury si který výrobce vymyslel, natož pak za ně nést zodpovědnost. Máš jinou možnost jak systém opravit? Jestli máš zazálohovaná data, můžes systém přeinstalovat- použít recovery od výrobce. A pokud budeš soubory registru nahrazovat zálohama, samozřejmě si musíš původní zálohovat.
HP 4520s WT290EA#ARL

Toshiba Satellite A200-1ZB

Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“