X61, X61s _ nárory na tyto notebooky

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
Jakoob
guru

Příspěvekod Jakoob » 28 pro 2007 11:59

Možná je to trochu mimo téma, ale nemůžu si pomoci. Cca před rokem jsem si koupil svůj první NTB a kvůli parametrům jsem sáhl po Z61m. Má širokoúhlý displej a rozlišení 1680x1050. Používám NTB každý den cca 6-8 hodin a rozhodně mi to nadmíru vyhovuje. Neprogramuji, nehackuji, jsem spíše takový student / šťoural do všeho. Mohl by mi prosím někdo říct, proč pořád tak nadáváte na širokoúhlé displeje?
Z61m -> T500 -> X220 -> MBPro 13 -> XPS 15 -> MBPro 13

Puppy
guru

Příspěvekod Puppy » 28 pro 2007 12:12

Jakoob píše:Mohl by mi prosím někdo říct, proč pořád tak nadáváte na širokoúhlé displeje?
- notebook je zbytecne sirsi (14" wide se pak sirkou priblizi na 15" 4:3) a tezsi
- po stranach klavesnice jsou "pristavaci plochy", pripadne kvuli tomu vyrobce naprosto zmrsi rozlozeni klavesnice - pripad novych HP modelu
- pro praci ocenim predevsim vertikalni rozliseni
- 15" WSXGA+ displej ma mensi velikost pixelu oproti 15" SXGA+ pricemz vetsi horizontalni rozliseni mi neprinasi zadnou pridanou hodnotu (takze zmena k horsimu)
- vypada to tak nejak "lacine" (coz je samozrejme muj subjektivni dojem)

xmarek
píše často

Příspěvekod xmarek » 28 pro 2007 12:21

Nezbývá mi nic jiného říct: "Úplně s Váma souhlasím".

Guf
guru

Příspěvekod Guf » 28 pro 2007 12:24

Mě přijde širokoúhlý display jako normální, přecházím denně od klasiky k širokoúhlému a naopak a nijak mi to nepřijde divné.

Spíš bych se zamýšlele nad ostatními parametry, jako kontrast, ROZLIŠENÍ, rovnoměrnost podsvícení atd. Například u mého noťasu je rozlišení ok, co mne ale hoodně mrzí je, že se mi zdá podsvícení poněkud mdlé v porovnání se 4 roky starým Fujitsu...

Xka jsou super stroje, za 40 tisíc si myslím, že nic lepšího stejně není, na LCD 1280x1024 běží VGA výstup naprosto bezproblémově, osobně mám odzkoušeno :D .

Rozmysli se, jestli ti za ty prachy stojí, a smiř se stím, že to rozlišení je opravdu omezující záležitost ve všech činnostech.
IBM/Lenovo ThinkPad R61 C2D T7100 1,8GHz, 4Gb RAM/667MHz, Hitachi 120GB/5400ot., Intel GMA X3100, 14,1 WXGA(matný), WIN 7, 3roky carry-in

xmarek
píše často

Příspěvekod xmarek » 28 pro 2007 12:32

Guf píše:Spíš bych se zamýšlele nad ostatními parametry, jako kontrast, ROZLIŠENÍ, rovnoměrnost podsvícení atd. Například u mého noťasu je rozlišení ok, co mne ale hoodně mrzí je, že se mi zdá podsvícení poněkud mdlé v porovnání se 4 roky starým Fujitsu...
Kvůli těmto parametrům bych si nikdy tyto modely nekoupil. Display je jejich největší slabinou. Taky s oblibou říkám, že bych to svoje IPS-ko nevyměnil za nic na světě. :D
Celý život bojuji s průměrností. :(

Puppy
guru

Příspěvekod Puppy » 28 pro 2007 12:41

Guf píše:Taky s oblibou říkám, že bych to svoje IPS-ko nevyměnil za nic na světě. :D
Jenze to uz si nemuzes koupit zadny notebook (to jsme na tom podobne). Jinak jsem nekde cetl, ze ty displeje uz nejsou ani jako servisni nahradni dil, takze zachazet opatrne :)

Ohledne kvality VGA vystupu u X modelu. Nevim jak u novejsich, ale u meho X31 je to naprosto nepouzitelne pro cokoli jineho nez XGA projektor. Zalezi ovsem take na "standardech kvality" a tam jsem pravda zcela nekompromisni. Na stejnem monitoru se stejnym VGA kabelem (prislusenstvi k NEC monitoru, zadny levny kabel za 50 Kc) byl vystup z kvalitni graficke karty jeste uchazejici (byt rozdil oproti DVI jasne patrny), z X31 pri rozliseni 1600x1200 to bylo naprosto nepouzitelne - znacne rozmazane, ruseni v bilem pozadi apod. Velmi podobne i u R51.

Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“