X61, X61s _ nárory na tyto notebooky
Možná je to trochu mimo téma, ale nemůžu si pomoci. Cca před rokem jsem si koupil svůj první NTB a kvůli parametrům jsem sáhl po Z61m. Má širokoúhlý displej a rozlišení 1680x1050. Používám NTB každý den cca 6-8 hodin a rozhodně mi to nadmíru vyhovuje. Neprogramuji, nehackuji, jsem spíše takový student / šťoural do všeho. Mohl by mi prosím někdo říct, proč pořád tak nadáváte na širokoúhlé displeje?
Z61m -> T500 -> X220 -> MBPro 13 -> XPS 15 -> MBPro 13
- notebook je zbytecne sirsi (14" wide se pak sirkou priblizi na 15" 4:3) a tezsiJakoob píše:Mohl by mi prosím někdo říct, proč pořád tak nadáváte na širokoúhlé displeje?
- po stranach klavesnice jsou "pristavaci plochy", pripadne kvuli tomu vyrobce naprosto zmrsi rozlozeni klavesnice - pripad novych HP modelu
- pro praci ocenim predevsim vertikalni rozliseni
- 15" WSXGA+ displej ma mensi velikost pixelu oproti 15" SXGA+ pricemz vetsi horizontalni rozliseni mi neprinasi zadnou pridanou hodnotu (takze zmena k horsimu)
- vypada to tak nejak "lacine" (coz je samozrejme muj subjektivni dojem)
Mě přijde širokoúhlý display jako normální, přecházím denně od klasiky k širokoúhlému a naopak a nijak mi to nepřijde divné.
Spíš bych se zamýšlele nad ostatními parametry, jako kontrast, ROZLIŠENÍ, rovnoměrnost podsvícení atd. Například u mého noťasu je rozlišení ok, co mne ale hoodně mrzí je, že se mi zdá podsvícení poněkud mdlé v porovnání se 4 roky starým Fujitsu...
Xka jsou super stroje, za 40 tisíc si myslím, že nic lepšího stejně není, na LCD 1280x1024 běží VGA výstup naprosto bezproblémově, osobně mám odzkoušeno .
Rozmysli se, jestli ti za ty prachy stojí, a smiř se stím, že to rozlišení je opravdu omezující záležitost ve všech činnostech.
Spíš bych se zamýšlele nad ostatními parametry, jako kontrast, ROZLIŠENÍ, rovnoměrnost podsvícení atd. Například u mého noťasu je rozlišení ok, co mne ale hoodně mrzí je, že se mi zdá podsvícení poněkud mdlé v porovnání se 4 roky starým Fujitsu...
Xka jsou super stroje, za 40 tisíc si myslím, že nic lepšího stejně není, na LCD 1280x1024 běží VGA výstup naprosto bezproblémově, osobně mám odzkoušeno .
Rozmysli se, jestli ti za ty prachy stojí, a smiř se stím, že to rozlišení je opravdu omezující záležitost ve všech činnostech.
IBM/Lenovo ThinkPad R61 C2D T7100 1,8GHz, 4Gb RAM/667MHz, Hitachi 120GB/5400ot., Intel GMA X3100, 14,1 WXGA(matný), WIN 7, 3roky carry-in
Kvůli těmto parametrům bych si nikdy tyto modely nekoupil. Display je jejich největší slabinou. Taky s oblibou říkám, že bych to svoje IPS-ko nevyměnil za nic na světě.Guf píše:Spíš bych se zamýšlele nad ostatními parametry, jako kontrast, ROZLIŠENÍ, rovnoměrnost podsvícení atd. Například u mého noťasu je rozlišení ok, co mne ale hoodně mrzí je, že se mi zdá podsvícení poněkud mdlé v porovnání se 4 roky starým Fujitsu...
Celý život bojuji s průměrností.
Jenze to uz si nemuzes koupit zadny notebook (to jsme na tom podobne). Jinak jsem nekde cetl, ze ty displeje uz nejsou ani jako servisni nahradni dil, takze zachazet opatrneGuf píše:Taky s oblibou říkám, že bych to svoje IPS-ko nevyměnil za nic na světě.
Ohledne kvality VGA vystupu u X modelu. Nevim jak u novejsich, ale u meho X31 je to naprosto nepouzitelne pro cokoli jineho nez XGA projektor. Zalezi ovsem take na "standardech kvality" a tam jsem pravda zcela nekompromisni. Na stejnem monitoru se stejnym VGA kabelem (prislusenstvi k NEC monitoru, zadny levny kabel za 50 Kc) byl vystup z kvalitni graficke karty jeste uchazejici (byt rozdil oproti DVI jasne patrny), z X31 pri rozliseni 1600x1200 to bylo naprosto nepouzitelne - znacne rozmazane, ruseni v bilem pozadi apod. Velmi podobne i u R51.
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“