Mira90: pri kancelarske praci (hlavne word, psal jsem diplomku), wifi + BT zapnuto, sem tam internet, jas LCD ma 8 kroku, nastaven byl na 5. (cili pres polovinu) .. prislo mi to tak akorat rozumne. Cas – 2hod. 55 min, pak se hibernoval. V prubehu prace vetrak vetsinu casu stal, semtam se rozbehl, chvili jel a opet vypnul, ono otevreny word a psani to moc nezahreje, ze. Hry jsem z baterky /zatim/ nezkousel.
Tomiga: Tam tech zvuku je..., jen si to naposlouchej vice
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
petula11: FHD na 16,4 je pro cloveka s dobrym zrakem bezproblemove, na 15,6 jsem FHD zatim nevidel, tak nevim. Taky jsem to velice resil uz tehda pri svych pokusech o koupi FW, ale jak s tim pak delas, naopak ocenis velkou plochu a na nejake male pismo si ani nevzpomenes. K tomu tvemu „Rozumovým lákadlem pro Dell je NBD, srdeční a vzhledový pohled je pro mě Sony.“ ... ani nevis jak te chapu ... (ale k tomu Dellu .. viz dole moje otazka, a take premitam hlavne nad tim chlazenim)
marian22: Nevsiml jsem si, ze by dle tveho nastaveni u mne zmizely ty minimalni vykyvy otacek, ktere mi lezou na nervy. Je to to same. Stejne jako Metsnovi se mi navic nezda, ze by cokoli z toho co popisujes melo mit vliv na chovani cidla ventilatoru a tudiz odstraneni kolisani otacek. Zaroven nechapu proc zminujes funkce na prodlouzeni zivotnosti baterie, kdyz to prece nesouvisi s problemem, ale treba jsem te take jen spatne pochopil. Mohu zcela zodpovedne prohlasit, ze vliv na chovani ventilatoru ma nastaveni v Control Center / Power Management / Balanced a Performance. Ovsem presne tak jak popisuje Metsn aspekty jednotlivych modu, tak ovlivneni ventilatoru je zde pouze druhotny efekt zpusobeny jinym taktovanim CPU. Prvni volba znatelne snizi otacky ventilatoru, druha naopak znatelne zvysi a zajisti jeho castejsi spinani, ale kolisani neodstrani ani jedna. Pri Performance ma vetrak tendenci se zapnout a bezet na urcitych vyssich otackach a nasledne to nahle „zatrhnout“ a vypnout se. Pri Balanced je naopak nabeh pozvolny a vypnuti take az z minimalnich otacek. Ovsem ventilator neni nikdy schopen jet zcela konstantne, pred chvili jsem se bavil s kolegou na IM v absolutnim tichu a mel jsem pustenou Operu s vice taby a vetrak se tak nevypinal, lec bezel na zrejme minimalni otacky – ovsem to kolisani .... myslel jsem ze vyrostu. Do toho jeste ty prohvizdy pri zmene otacek a mate luzko v Bohnicich jiste. Zde pro vsechny prikladam nahravku jak vypadaji "konstantni" otacky vetraku v podani Sony Vaio F: http://www.edisk.cz/stahni/96152/vetrak ... .54KB.html Velice dobre slysitelne je i to hvizdani – a tohle prosim zaznamenal mobil (Sony Ericsson
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Metsn: Jde to. Prepinani profilu lze nastavit na konfigurovatelne tlacitko S1, ktere v defultu vyvolava Vaio Control Center.
Da_Vinci: NZ, ano asi odstineni, neco z elektroniky ... ale tohle bych cekal od noname z vietnamske trznice. Nebo Sony zapomnelo delat elektroniku? Jinak klavesa space je podle toho jak se jim podari udelat, to neposuzuj podle jednoho kusu v obchode ... uz ty 3 FW co sem mel byly kazde v tomto smeru jine, jeden mel hlucnejsi enter, druhy space ... na mem soucasnem Fku je space naprosto neslysny, enter je slyset vice. U velkych klaves to bude vzdycky podle toho jak "to vyjde". V 3D Marku bylo default nastaveni, nevypinal jsem nic, takze od toho se odviji muj vysledek, presne jak pises. Pak je ale treba napsat co kde kdo vypne, jinak nic nesrovname. Diky za info o tom SW. Tvuj kolega ma rovnez Fko nebo jiny NB s GT 330M?
Otazka to All: vite co mi vadi na Dellu? Ani u XPS 16 nevidim vydechy na boku. Kde to vetra? Spodkem? No tak to potes ...
Zacinam upadat do deprese. Sony udelalo NB, ktery mi prakticky po vsech strankach vyhovuje, bohuzel primichali do toho skolacke chyby jak od nejakeho cinskeho vyrobce. Trapi mne hlavne ten vetrak, ty ruzne zvuky /zrejme z elektroniky/ opravdu slysim az kdyz to zkoumam. Ten vetrak je ovsem o nervy, vsak posudte sami na te nahravce vyse ... jestle kdyby aspon nehvizdal... Hadam, ze toto ovsem nijak nevyresim, bud je tam nejake akcni teplotni cidlo, nebo ja nevim ... pokud pro mne v tomto smeru mate nekdo nejake napady, sem s nimi.