SONY VAIO VPCF11M1E/H novinka s core i5

notebooky SONY (VAIO) a vše kolem nich
Whill
píše často
Příspěvky: 101
Registrován: 02 úno 2010 18:38

Příspěvekod Whill » 27 bře 2010 21:23

Takze pokusim se reagovat na vsechny a zaroven do textu pridat dalsi postrehy.

Mira90: pri kancelarske praci (hlavne word, psal jsem diplomku), wifi + BT zapnuto, sem tam internet, jas LCD ma 8 kroku, nastaven byl na 5. (cili pres polovinu) .. prislo mi to tak akorat rozumne. Cas – 2hod. 55 min, pak se hibernoval. V prubehu prace vetrak vetsinu casu stal, semtam se rozbehl, chvili jel a opet vypnul, ono otevreny word a psani to moc nezahreje, ze. Hry jsem z baterky /zatim/ nezkousel.

Tomiga: Tam tech zvuku je..., jen si to naposlouchej vice :wink: . Nejedna se jen o ten ultrasonicky co jsem popsal, ze se mi projevil cca na 2hod. – a co jsem mel otevrene? To co kdykoliv jindy, Operu, par oken v systemu, nevidim tady zadnou souvislost. Dneska mne napadlo, ze jsem vul, kdyz to posloucham zhora. Obratil jsem NB a prilozil si ucho ke spodni strane, kde je logicky zvukum nejen od elektroniky vetsi pruchod – ten NB vydava zvuky jak spatne naladene radio a to myslim zcela vazne. Syceni, popiskavani, cvrlikani, skvrceni .. whatever you want. V kontrastu s FW, ktere bylo v tomto smeru tiche jak hrob, na to koukam s vykulenyma ocima. Zduraznuji - vylucuji HDD i vetrak, chod techto casti bezpecne poznam, nevrsi ani nic od displeje ci baterky. Google Chrome u mne na zmenu jakychkoli zvuku nema zadny vliv, vsechny zvuky, ktere se z toho NB ozyvaji jsou tezko priklepnutelne jakekoli konkretni operaci, kterou zrovna s NB provadim. Me shrnuti je nasledujici – naladovy orchestr, nikdy nevis co a kdy ti zahraje.

petula11: FHD na 16,4 je pro cloveka s dobrym zrakem bezproblemove, na 15,6 jsem FHD zatim nevidel, tak nevim. Taky jsem to velice resil uz tehda pri svych pokusech o koupi FW, ale jak s tim pak delas, naopak ocenis velkou plochu a na nejake male pismo si ani nevzpomenes. K tomu tvemu „Rozumovým lákadlem pro Dell je NBD, srdeční a vzhledový pohled je pro mě Sony.“ ... ani nevis jak te chapu ... (ale k tomu Dellu .. viz dole moje otazka, a take premitam hlavne nad tim chlazenim)

marian22: Nevsiml jsem si, ze by dle tveho nastaveni u mne zmizely ty minimalni vykyvy otacek, ktere mi lezou na nervy. Je to to same. Stejne jako Metsnovi se mi navic nezda, ze by cokoli z toho co popisujes melo mit vliv na chovani cidla ventilatoru a tudiz odstraneni kolisani otacek. Zaroven nechapu proc zminujes funkce na prodlouzeni zivotnosti baterie, kdyz to prece nesouvisi s problemem, ale treba jsem te take jen spatne pochopil. Mohu zcela zodpovedne prohlasit, ze vliv na chovani ventilatoru ma nastaveni v Control Center / Power Management / Balanced a Performance. Ovsem presne tak jak popisuje Metsn aspekty jednotlivych modu, tak ovlivneni ventilatoru je zde pouze druhotny efekt zpusobeny jinym taktovanim CPU. Prvni volba znatelne snizi otacky ventilatoru, druha naopak znatelne zvysi a zajisti jeho castejsi spinani, ale kolisani neodstrani ani jedna. Pri Performance ma vetrak tendenci se zapnout a bezet na urcitych vyssich otackach a nasledne to nahle „zatrhnout“ a vypnout se. Pri Balanced je naopak nabeh pozvolny a vypnuti take az z minimalnich otacek. Ovsem ventilator neni nikdy schopen jet zcela konstantne, pred chvili jsem se bavil s kolegou na IM v absolutnim tichu a mel jsem pustenou Operu s vice taby a vetrak se tak nevypinal, lec bezel na zrejme minimalni otacky – ovsem to kolisani .... myslel jsem ze vyrostu. Do toho jeste ty prohvizdy pri zmene otacek a mate luzko v Bohnicich jiste. Zde pro vsechny prikladam nahravku jak vypadaji "konstantni" otacky vetraku v podani Sony Vaio F: http://www.edisk.cz/stahni/96152/vetrak ... .54KB.html Velice dobre slysitelne je i to hvizdani – a tohle prosim zaznamenal mobil (Sony Ericsson :lol: ), takze zadne sofistikovane zarizeni ... jinak je to pri trochu vyssi zatezi aby vetrak jel vice (ale urcite to neni na max.) a bylo to dobre slyset. To prohvizdnuti je obvykle vzdy kdyz to trochu ubere. marian22 - ty tyto prohvizdy neslysis? Zkus si prosim pustit 3D Mark 2006, kde vetrak neustale meni otacky, ani potom to hvizdani z me nahravky pri zmenach otacek neslysis? Opravdu by mne to zajimalo, a pomohlo by mi to pri dalsim rozhodovani, diky.

Metsn: Jde to. Prepinani profilu lze nastavit na konfigurovatelne tlacitko S1, ktere v defultu vyvolava Vaio Control Center.

Da_Vinci: NZ, ano asi odstineni, neco z elektroniky ... ale tohle bych cekal od noname z vietnamske trznice. Nebo Sony zapomnelo delat elektroniku? Jinak klavesa space je podle toho jak se jim podari udelat, to neposuzuj podle jednoho kusu v obchode ... uz ty 3 FW co sem mel byly kazde v tomto smeru jine, jeden mel hlucnejsi enter, druhy space ... na mem soucasnem Fku je space naprosto neslysny, enter je slyset vice. U velkych klaves to bude vzdycky podle toho jak "to vyjde". V 3D Marku bylo default nastaveni, nevypinal jsem nic, takze od toho se odviji muj vysledek, presne jak pises. Pak je ale treba napsat co kde kdo vypne, jinak nic nesrovname. Diky za info o tom SW. Tvuj kolega ma rovnez Fko nebo jiny NB s GT 330M?

Otazka to All: vite co mi vadi na Dellu? Ani u XPS 16 nevidim vydechy na boku. Kde to vetra? Spodkem? No tak to potes ...

Zacinam upadat do deprese. Sony udelalo NB, ktery mi prakticky po vsech strankach vyhovuje, bohuzel primichali do toho skolacke chyby jak od nejakeho cinskeho vyrobce. Trapi mne hlavne ten vetrak, ty ruzne zvuky /zrejme z elektroniky/ opravdu slysim az kdyz to zkoumam. Ten vetrak je ovsem o nervy, vsak posudte sami na te nahravce vyse ... jestle kdyby aspon nehvizdal... Hadam, ze toto ovsem nijak nevyresim, bud je tam nejake akcni teplotni cidlo, nebo ja nevim ... pokud pro mne v tomto smeru mate nekdo nejake napady, sem s nimi.

Metsn
píše často
Příspěvky: 411
Registrován: 11 zář 2008 09:00
Bydliště: Prague/Hiroshima

Příspěvekod Metsn » 27 bře 2010 21:37

Tak to tedy uprimnou soustrast. To hvizdani je priserne a dle mne zrale na vymenu nb. Tohle proste neni normalni a urcite bych to netoleroval. Dal bych byt tebou jeste sanci Fku, ovsem jinemu kusu.

Jen pro zajimavost, je Fko sestavovano v Japonsku ci Cine? Uz to by mohlo bohuzel dost vysvetlit...
Sony VGN-Z90US, C2D P9500 2.53 GHz, 13.1 1600x900, hybrid graphics (Intel 4500MHD x GeForce 9300M GS), 4GB DDR3 RAM, 160GB Intel X25-M G2 SSD, Blu-Ray R/W Drive, Japanese keyboard, Gothic Arabesque Premium Design, Win7Pro x64

Whill
píše často
Příspěvky: 101
Registrován: 02 úno 2010 18:38

Příspěvekod Whill » 27 bře 2010 22:09

Metsne, ja nechci tobe nebo sobe brat iluze o kvalite vyrobku Sony, ale podle mne si jinym kusem nepomohu. A proc si myslim, ze si nepomohu? Protoze na vine je cidlo v kombinaci s konstrukcnim problemem. Cidlo bude vsude stejne nastavene, tzn. agresivne a neustale bude menit otacky. Navic neni schopno udrzet chod ventilatoru na zcela stejne urovni i pri relativne konstantni zatezi a ty prohvizdy co slysis, se projevuji prave tehdy, kdyz ty otacky lehce klesnou. Nevim, zda to z toho zaznamu slysis, ale kdyz si to zesilis a zaposlouchas se, otacky vetraku se nejprve lehce zvednou a pak to hvizdne (tj. jak klesaji) a tak porad dokola, je to takova vicemene pravidelna sinusoida. Cim rychleji se vetrak toci tim je ten prohvizd pri tom mirnem snizeni otacek hlasitejsi, pri minimalnich otackach je spise nepostrehnutelny. Co je horsi, ja hvizdani neprisuzuji loziskum vetraku, jak uz jsem jednou napsal, ale konstrukcnimu problemu zpusobujicimu rezonanci, ktera nastane pri urcitem prutoku vzduchu, navic uz tady tyto hvizdave projevy jednou nekdo take popisoval. Pokud si myslis, ze to neni v konstrukci, zkus me vyvest z omylu, z nahravky to nemusi byt tak zrejme ale ja to vnimam jako rezonancni kovovy zvuk vznikajici v zebrovani chladice. Jinak je to Cina, ovsem mam pocit, ze jakekoli Fko je Cina. Dle meho nazoru se to lisi podle modelovych rad a Fko se v JP zrejme nesestavuje, lec vyjimkou bude mozna japonsky trh (oprav me pokud se mylim). Mimochodem jak si tu vymenu kusu idealne predstavujes? Vratit to na 14 denni lhutu a koupit novy? Abych byl uprimny, prestava mne to chozeni s tim porad dokola uz bavit (uz jsem chodil s 3mi FW), jestli si prinesu druhe Fko, je jasne ze tam zase neco bude, bud to bude rovnez hvizdat (coz si myslim) nebo tomu budou stejne kolisat otacky (coz je jiste) nebo se ruseni z elektroniky bude projevovat nejakym hlasitym piskanim (jak maji mnozi zrejme zkusenost) nebo to bude mit jako bonus vadny pixel a ja prisaham bohu, ze pak uz bych s tim vazne strelil o stenu.

Tomiga
občas něco napíše
Příspěvky: 23
Registrován: 27 kvě 2008 17:27

Příspěvekod Tomiga » 27 bře 2010 22:39

To Whill: Já už mám taky reklamaci za sebou a jsem rád. Opravdu žádné pazvuky se neobjevují, kromě již zmiňovaného pískání a jen (neejspíš) s určitými aplikacemi. Chování větráku mi nevadí, jsem zvyklej z půvoodního naťase, kterej už chladil téměř pořád naplno. Co mi vadí je provrzávání konstrukce v okolí touchpadu. být na tvém místě bych nelenil a pokusil se o reklamaci.

Metsn
píše často
Příspěvky: 411
Registrován: 11 zář 2008 09:00
Bydliště: Prague/Hiroshima

Příspěvekod Metsn » 27 bře 2010 22:59

Bohuzel vetsina notebooku ktere se vyskytuji v Evrope pokud jsou sestavene v Cine, tak je tomu stejne i v Japonsku. To plati i pro EB.

Hvizdani vetracku se u nekterych notebooku objevuje (dokonce i u Z), ale jde jen o urcite kusy. Nechce se mi verit, ze by to byl celkovy problem designu vsech F, jelikoz verim, ze by si na to pak stezovali vsichni, protoze je to dle mych usi nesnesitelne. Samozrejme se mohu mylit, to by ovsem bylo nemile.

Kolisani asi bohuzel zustane, tam je sance v budoucim updatu BIOSu, obcas Sony dodatecne upravuje chovani vetracku.

Jinak asi jak rikas...vratit bez udani duvodu a zkusit to znovu. Precijen ti nejspis vydrzi par let, tak to za to stoji. Pamatuju si jak za komousu kupoval tata nejake radio v NDR a musel ho (z Prahy) jet vymenit 4x. Ted to uz mas alespon lehci :)

Je smutne, zda se ze jak se Sony zacal vice orientovat i na low-end (rada E), tak pokles kvality tak zasahuje i klasicke rady :( Sakra po ztrate IBM se mi nechce hledat dalsi znacku...no uvidim az po zkusenosti s EB.
Sony VGN-Z90US, C2D P9500 2.53 GHz, 13.1 1600x900, hybrid graphics (Intel 4500MHD x GeForce 9300M GS), 4GB DDR3 RAM, 160GB Intel X25-M G2 SSD, Blu-Ray R/W Drive, Japanese keyboard, Gothic Arabesque Premium Design, Win7Pro x64

Whill
píše často
Příspěvky: 101
Registrován: 02 úno 2010 18:38

Příspěvekod Whill » 28 bře 2010 00:20

Tomiga: Diky za odpoved. Ty jsi to reklamoval? Ja bych do reklamace nesel, normalne vratit na 14denni lhutu a ahoj. Mozna by se tento pristup nekomu nezdal, ale cesti prodejci se jeste taky potrebuji hodne ucit. Pokud jde o ten ventilator, kdyz to reknu s nadsazkou, me osobne by nevadilo ani kdyby to rvalo jak letadlo, ale vadi mi hlavne to periodicke kolisani otacek. Kolega mi to tady ted na IM trefne okomentoval "to mas jak letadlo, ktere se neumi trefit do sve letove hladiny", tak nejak to bohuzel asi je. Vedle touchpadu mi nevrze vubec nic, to je prave cele o tom, ze jeden kus je taky a druhy onaky :(. Uz ty moje 3 FW - kazdy mel neco jineho, nekde o par stran z5 jsem to popisoval. U Fka ocenuji, ze je tam takova ta vyztuha, protoze u FW to nebylo a napravo od touchpadu se to i dost prohybalo a jeden kus si v tech mistech pekne vrzal. Prohybani se tady uz nastesti nekona, je to relativne pevny.

Metsn: Diky za informace a opet ocenuju, ze se nam Vaio-newbie tady tak venujes :wink:. V pondeli to putuje do Datartu, co se da delat. Nicmene o dalsim kusu musim pouvazovat, i kdyby vetrak nakrasno nehvizdal, musim to zvazit zejmena z duvodu kolisani jeho otacek, protoze opravdu mi to tak trochu hraje na nervy. Update BIOSu mi asi nikdo nezaruci. Kolega s Acerem mi odpovedel, ze jeho vetrak ma 3 rychlostni rezimy, to je tak nejak moje "krevni skupina". Ten problem s pazvuky z elektroniky me rovnez velmi zarazi, protoze nejak se v tomto smeru projevuje zjevne kazdy a duveru to ve mne bohuzel nevzbuzuje. Nejde ani tak o to, ze by snad melo neco casem kleknout, to snad ani ne, jde mi spise o to, co si myslet o skutecnosti, ze vyrobce takto odflakne navrh plosnaku. ... Jinak co radio z NDR, slouzi jeste? :lol: Tim jsi mi ted vyvolal usmev na tvari a trochu zvednul naladu :wink:

Metsn
píše často
Příspěvky: 411
Registrován: 11 zář 2008 09:00
Bydliště: Prague/Hiroshima

Příspěvekod Metsn » 28 bře 2010 09:33

Tak to jsem rad alespon za usmev, popravde ano radio stale slouzi a vesele vyhrava na chalupe :) Doted je to kousek hodny okukovani, jelikoz je na nem reseno skoro vse dotykove, jako treba kdyz se dotknes ladiciho kolecka, tak se rozsviti panel s frekvencemi...ale to jen takova vsuvka :)

S notebookem budu drzet palce, at uz se rozhodnes jakkoli. Ackoli je to mozna velmi povrchni, ja mam stale rad kdyz me hracky maji pekny puvod, jasnou prislusnost k znacce a nejaky ten vyvoj za sebou. Proto jsem mel rad na IBM napsano Made in USA a na Vaio Made in Japan. To uz bohuzel plati jen pro nejvyssi modely a nedivil bych se, kdyby pro ty ostatni si uz Sony nenavrhoval ani MB...
Sony VGN-Z90US, C2D P9500 2.53 GHz, 13.1 1600x900, hybrid graphics (Intel 4500MHD x GeForce 9300M GS), 4GB DDR3 RAM, 160GB Intel X25-M G2 SSD, Blu-Ray R/W Drive, Japanese keyboard, Gothic Arabesque Premium Design, Win7Pro x64

marian22
občas něco napíše
Příspěvky: 11
Registrován: 20 bře 2010 20:36

Příspěvekod marian22 » 28 bře 2010 15:49

Fuu-ha-poslechl jsem si tu nahravku.Ten piskot je evidentní každe 3 vteriny a je
pravidelní.Tenhle piskot jsem nezaznamenal ani jednou.Je ale pravda,že prvních
6-7dní si PC neustale neco stáhovalo z internetu/mam mobilní net a kontrolka
LED na modeme stale svítila/.Po vypnutí PC sa objevoval nadpis nevypínat!Pak
pul hodiny se to upgrejdovalo,updatovalo a instalovalo.Počas teto doby /6-7dní/
se z PC neustale ozyvalo funení, cvrkotaní,hučaní vetraku-piskot ale ne.Na teto
operace bylo treba stahnout cca 7000MB!
Jsem rad, že to už mam za sebou.Teď je už všechno O.K. Momentalne pri psaní
posloucham a posloucham a slyším jenom dva zvuky:
1/ventilator nebeží-od 1min až po2min-slyšet jen slabe šumení
2/----------- beží-od 20sec-40sec -slyšet jen že ticho funí
Oba zvuky jsou rovnomerné/bez zvyšovaní,či znižovaní obrátek/-nerušive
Skoušel sem nastavit i usporu energie a tam jsem pozoroval lehké zníženi jasu
displeje-ale grafika vzala za své-posouvaní stranky se kostrbatí a vlní-tak jsem
to dal naspatek. (vyvaženy a balanced).
Whill-je mi Te tak trochu líto.Možna ten další již bude O.K. 3D Mark sa mi nepodarilo stahnout-ale vratim se k tomu.Pre utechu-možna si pustme hudební
podmaz z tech šeptáčku pred nama,alebo to radijko z NDR bude po zvukech.
A kto sa bude hrát-tak ten má prece repráky aj ze subíkem a to se bude aj zem
trast.Možná jsme jen citlivý,tak ako sme citlivo vyberali svoje ntb.Hw je to pa-radny a tak si bere svou daň.Ale neco aj pozitivního ten full HD vrele doporuču-jem.Fotky to je parada-samozrejme z dobreho foťaku.A černá?Aj černé auto
na slnku není černé.Na zaver sa ospravedlňujem,že píšem po česko-slovensky
-to aby rozumel prítel z Japonska,ktoreho postrehy rad čítam. Ahoj...

funni
občas něco napíše
Příspěvky: 40
Registrován: 02 bře 2010 19:02

Příspěvekod funni » 28 bře 2010 16:22

Metsn: Myslím, že mám v pokoji přesně to stejný rádio. Kupoval si ho Táta ještě za komančů a je to fakt luxusní kousek.

Whill
píše často
Příspěvky: 101
Registrován: 02 úno 2010 18:38

Příspěvekod Whill » 28 bře 2010 20:11

Koukam, ze za chvili prejmenujeme thread na "radio z NDR" :)

Mel bych maly dotaz ohledne recovery (snad na Metsna) ... volbou v CC jsem to teda provedl (ta operace trvala snad hodinu) a dospelo to az k obrazovce, kde se vybira jazyk systemu - proste tak jak si to clovek donese poprve domu a zapne. Muj dotaz smeruje k tomu, ze nechci tu instalaci dokoncit do stadia funkcniho systemu, chci to vratit v teto podobe, cili vlastne tak jak jsem to ja dostal. Vzhledem k tomu, ze system nelze v tuto chvili nijak korektne vypnout, zkusil jsem jednoduse podrzet vypinac. Bohuzel po startu to hodi ten screen o nekorektnim vypnuti .. kdyz zvolim "start windows normally" tak to sice zase nabehne na ten vyber jazyku, ale ja nechci aby se tam predtim zobrazila ta nabidka o nekorektnim vypnuti. Nejak to prece musi jit udelat, kdyz si takto NB clovek donese domu.

Metsn: Mozna je to povrchni, ale ja to vnimam stejne. Zajimalo by mne, kdy je prestane bavit to vsechno stehovat do Ciny. Uz i Apple je dneska "made in China". Dell je nove pro vychodni evropu prozmenu "made in Poland", coz je to same v bledemodrem. Jen tak na okraj, nejaky ten patek uz mam kameru Canon (kupodivu jedna z mala veci "made in Japan"). Asi rok po zaruce se zacly v obraze objevovat takove horizontalni pruhy. Napsal jsem na Canon s popisem problemu a musim rict, ze mi vyrazili dech. Firma co to tady v CR servisuje (awh servis), provedla opravu zcela zdarma, protoze se dle slov technika jednalo o vyrobni vadu CCD snimace, ktera se nyni projevila a Canon si tohle bere na sebe. Takovy pristup zapusobi hned jinak a v Cesku se s nim clovek jen tak nesetka. Jinak skoda, ze fotak - kompakt od Canonu zakoupeny pozdeji, je uz zase Cina :( .. ale slouzi uz dost dlouho dodnes, jeste s original podvodnim pouzdrem, ktere je zase uz vyrobeno v Japonsku. Lec to pusobi jak detska hracka (to ale snad vsechny tyhle pouzdra), tak fotak mi jeste neutopilo i kdyz tomu davam zabrat. Ocel pod tlacitky pouzdra je asi taky velice kvalitni, jelikoz vlivem soli ani po letech nerezne... a to neni treba zminovat, ze v morske vode kvete kdejaka udajna "ocel" :lol:

marian22: Vykyvy otacek pri snaze o konstantni beh nejsou nijak extremni i kdyz v absolutnim tichu to slysim. Mozna jeste zkus poslouchat primo u vydechu, jestli nejake kolisani otacek nezpozorujes, kazdy jsme citlivi na neco jineho a treba to kazdy nemusi hned tak vnimat. Je ale mozne, ze mam i nejake vadne cidlo jejich regulace, ze vetrak neni schopen zcela konstantniho behu. Kazdopadne diky za vyjadreni k tomu hvizdani. Pokud jde o tu cernou barvu displeje, tak ja netvrdim, ze se to neda prezit, ale videl jsem cernou na FW takze mam srovnani a tam je to opravdu nekde jinde. Jinak ten displej urcite neni nejaky hrozny, kdyby jo, tak bych to kvuli nej klidne vratil, ale ja s nim problem v zasade nemam.

Metsn
píše často
Příspěvky: 411
Registrován: 11 zář 2008 09:00
Bydliště: Prague/Hiroshima

Příspěvekod Metsn » 28 bře 2010 20:52

marian22 píše:Na zaver sa ospravedlňujem,že píšem po česko-slovensky
-to aby rozumel prítel z Japonska,ktoreho postrehy rad čítam. Ahoj...

Dekuji za pochopeni, hned se mi to lepe cte :)

funni píše:Metsn: Myslím, že mám v pokoji přesně to stejný rádio. Kupoval si ho Táta ještě za komančů a je to fakt luxusní kousek.

Jo je to uzasna krabice, a hlavne dokaze vyrvavat po cele zahrade :D

Whill píše:Mel bych maly dotaz ohledne recovery (snad na Metsna) ...

Rovnou ti povim, ze s tim zadne zkusenosti nemam, protoze jsem jeste zadne sve Vaio neprodaval ani nereklamoval ,) Ciste selskym rozumem bych ale rekl ze by melo zafungovat to, kdyz notebook nasilne vypnes jeste predtim nez se objevi logo Windows pri tom poslednim restartu kdy pak najede obrazovka s nastavenim. Takze bych to udelal tak, ze bych udelal recovery z recovery partition (F10 nemylim-li se, je to nejrychlejsi) a pri poslednim restartu, kdy by to melo nacist Wokna bych mackal F2 a notebook z BIOSu vypnul.

V Sony to dle me delaji tak, ze jiz maji hotovy image v tom stadiu, kdy to bude pozadovat nastaveni a jen ho kopiruji na disky. Ty takovou moznost nemas.

Jinak 2x notebook, 2x fotak i holici strojek co ted mam doma, vse je 日本製, neboli Made in Japan :wink:
Sony VGN-Z90US, C2D P9500 2.53 GHz, 13.1 1600x900, hybrid graphics (Intel 4500MHD x GeForce 9300M GS), 4GB DDR3 RAM, 160GB Intel X25-M G2 SSD, Blu-Ray R/W Drive, Japanese keyboard, Gothic Arabesque Premium Design, Win7Pro x64

Whill
píše často
Příspěvky: 101
Registrován: 02 úno 2010 18:38

Příspěvekod Whill » 28 bře 2010 22:21

Tak jsem si cvicne teda strihnul jeste jedno recovery a v zaveru to vypnul z BIOSu. Diky za tip, ja uz jsem z toho tak psychicky vycerpan, ze uz by mne to zrejme dnes nenapadlo :)

p.s. holici strojek mam Germany :lol: .. ale jinak je to dnes China kam se podivas, tedy pokud si clovek cilene nevybira, ale mnohdy ani neni z ceho.

Metsn
píše často
Příspěvky: 411
Registrován: 11 zář 2008 09:00
Bydliště: Prague/Hiroshima

Příspěvekod Metsn » 29 bře 2010 00:21

Tak budu drzet palce a dej vedet, jak jsi se nakonec rozhodl. Svuj notebook musi mit clovek rad, jinak to nema cenu :) Jo a Nemecko je take fajn puvod pro nase hracky ;)
Sony VGN-Z90US, C2D P9500 2.53 GHz, 13.1 1600x900, hybrid graphics (Intel 4500MHD x GeForce 9300M GS), 4GB DDR3 RAM, 160GB Intel X25-M G2 SSD, Blu-Ray R/W Drive, Japanese keyboard, Gothic Arabesque Premium Design, Win7Pro x64

Whill
píše často
Příspěvky: 101
Registrován: 02 úno 2010 18:38

Příspěvekod Whill » 29 bře 2010 17:06

Metsne, jsem porad odsouzen k vyberu, takze urcite napisu, jak se dale rozhodnu. Bohuzel v radach Sony se mi z toho co u nas prodavaji, zadny vyber uz temer nenabizi.

Mam tady poznatky s dalsim kusem, prave jsem se totiz vratil z Datartu s novou lovestory. Volal jsem jeste predtim na infolinku eshopu a samozrejme mi nabizela jiny kus ... treba i vymena primo na prodejne. Tak jsem se poptal, ve kterem ze tri ostravskych Datartu to maji, kdyz mi to tak nabizi, no a dostal jsem info, ze bohuzel pouze jeden vystaveny v Avionu, jinak v okoli nejblize az v Brne, ovsem take pouze vystaven 1 kus. Jinak na eshopu maji 4kusy. Kazdopadne zustal jsem tedy u vratky penez a sjel do Avionu, ze si aspon ten vystaveny poslechnu. Vratil jsem ten svuj a sel se poptat, protoze na pultech nebyl (mmch. meli tam vystavene EB a ten touchpad je fakt jak smirgl, mam pocit, ze do vecera prace bych mel zhoblovane prsty :? ). Takze dospelo to k tomu, ze fakt maji 1 kus Fka, ale skladem, normalne nerozbaleny. Zkusil jsem tedy, zda jej neplanuji vystavit no a po rozhovoru se sefem jej teda rozbalili, ze bud si jej vezmu nebo jej vystavi. Udelali jsme instalacku a tady musim podekovat klukum z Datartu, protoze fakt vysli vstric a dokonce jsem je premluvil, ze jsme zasli k nim do kuchynky at mam trochu ticho na poslech. Ovsem bohuzel :( ... zvuk ventilatoru je presne to same, co jsem vam tady vyse nahral. Opet hvizdnuti zejmena pri snizovani otacek, naprosto stejny scenar. Takze co k tomu vice dodat.

marian22
občas něco napíše
Příspěvky: 11
Registrován: 20 bře 2010 20:36

Příspěvekod marian22 » 29 bře 2010 19:32

Tak to je n e u v e r i t e l n é !

http://forum.zive.cz/viewtopic.php?f=92 ... 4#p7315144
Tuhletu naši diskuzi by si meli pročíst pánove ze SONY Czech!
Co by tak asi rekly?


Zpět na „notebooky SONY“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 hostů