Dnes jsem viděl Sony Vaio VPC-F11M1E/H.
První dojmy jsou pozitivní.
Notebook akorát vybalovali a instalovali systém.
Potom a i v průběhu další půl hodiny jsem průběžně a pečlivě přikládal ucho na klávesnici, touchpad, okolí touchpadu.
Nezaznamenal jsem žádné pískání. Ani zvýšenou nepříjemnou hlučnost.
Jen jemné vrnění z pravé a levé strany kolem touchpadu.
Přirovnal bych to s hlučností k FW51.
Vzhledově mě v detailech zaujal ještě o trochu více než FW51.
Například jemné vroubkování-zdrsnění kolem touchpadu.
Uchycení displeje na mě působí o něco lépe než u FW51, stejně tak umístění a zapracování tlačítka zapnutí a otvoru pro napájení.
Nicméně mohou to být jen jemné pocitové detaily, ale shodli jsme se na tom s kolegou a prodavač byl téhož názoru.
Numerická klávesnice se mi líbí, měl jsem jí na předchozím notebooku.
Pro mé požadavky má notebook rozumně velký displej a tomu odpovídající váhu.
Vyhovuje mi nelesklé provedení okolí touchpadu i víka.
Vše jsem promačkával, víko, okolí touchpadu a nezaznamenal jsem nějaké prohýbání, ale celou dobu se na mě díval prodavač, takže jsem to s razancí moc nepřeháněl.
Na klávesnici se mi psalo dobře, jak je u sony zvykem.
Nechal jsem si zobrazit zpravodajský portál a prohlížel si fotky.
Subjektivně hodnotím kladně sytost a živost barev, nicméně nezabývám se fotografiemi nebo něčím podobným.
Displej, zpracování, hlučnost hodnotím kladně, obdobně jako u FW51, tedy zřejmě na solidní úrovni, ale nejsem majitelem FW51, takže nemusím mít všechny detaily v oku.
Kvalitu mého hodnocení mohlo ovlivnit to, že jsem po celou dobu prohlížení cca 20-30 minut vedl rozhovor s prodavačem nebo on se mnou
Mé vyjádření k hlučnosti nebo případnému pískání, uváděné v minulosti na zahraničních forech od majitelů vyššího typu, může ovlivnit, že notebook byl právě vybalen a čerstvě nainstalován operační systém za mé přítomnosti.
V obchodě měli tento typ jen v jednom vydání, za mé přítomnosti si ho zakoupil a odnesl jiný zákazník.
Displej je lesklý. Kdo není zvyklý pracovat s lesklým displejem, může mu to trochu vadit, možná než si zvykne.
Kdo zvyklý je, nebude mít asi problém. Byla v něm vidět zářivka co svítila na stropě, ale světlo je myslím vidět v každém lesklém displeji.
Pracuji s lesklým displejem a myslím, že tento nebyl lesklostí horší, snad
Po prvních dojmech jsem se více přiklonil k zakoupení.
Rád bych si ho někdy prohlédl znovu, ve větším klidu, bez přítomnosti prodavače a lépe prozkoumal kvalitu displeje, ale po prvním prohlédnutí odhaduji, že by displej nemusel mít klesající kvalitu oproti FW51.
Taktéž mě bude zajímat hlučnost a teploty po celodením provozu.
Po půlhodinovém provozu spojeném s instalací OS, vnímám hlučnost a teploty kladně. Nezaznamenal jsem nikde žádné přehřívání nebo zvýšenou nepříjemnou hlučnost.
Pokud se nepletu, tak se ventilátor pustil za tu dobu na pár vteřin.
Neberte prosím mé hodnocení jako definitivní, jedná se o první subjektivní dojmy po prvním spuštění s koncentrací rozptýlenou i na prodavače.
Jinak správce zařízení zobrazoval čtyři jádra procesoru, tedy zřejmě díky technologii hyper threading jsou dvě jádra virtuální.
Zajímalo by mě, jak by si notebook vedl při nějaké větší zátěži.
V rychlosti jsem se díval na rovnoměrnost podsvícení a nezaznamenal jsem problémy zmiňované například u FW41.
V březnu má přijít do obchodů v ČR 15" palcový notebook vaio označovaný jako CB, technické specifikace prý nejsou známy. Si tak říkám, zda se prodavač nespletl a nemyslel EB místo CB