Ta moje byla bohuzel hodne negativni:
Ma stavajici DVD vypalovacka ve dva mesice "stare" Toshiba Satellite Pro A200-1Mi nedavno prestala cist a palit DVDcka, zatimco CDcka precte i vypali. Po cele rade zkousek a pouziti ruznych navodu na zjisteni chyby v software jsem zjistil, ze je to chyba zeleza (nejde z ni ani nabootovat recovery DVD toshiby a koneckoncu stejne (ne)funguje i v jinym notasu...). Ano, mechanika bohuzel odesla uz po dvou mesicich pouzivani a vypalil jsem vsehovsudy 8 CDcek a dve DVDcka. Typ DVD vypalovacky je Pioneer DVR-K17A.
Obratil jsem se tedy na autorizovany servis toshiby, spolecnost CSF (Praha) a zjistil, ze se budu modlit, aby se uz mi na notasu nic nepokazilo!
Tu negativni zkusenost uz bych fakt nvelmi nerad opakoval. Narazil jsem totiz v jejich prijmu oprav-recepci-prodejne na nejakyho totalniho blba, ktery je bud strasne spatne placeny nebo ma problemy doma nebo mu nestoji. Jinak si totiz nedovedu vysvetlit proc byl ochotnej jak pasik na porazce. I na financnim urade jsou ochotnejsi, fakt!
Kdyz jsem tam prijel a podrobne vysvetlil co se stalo a ze tusim cim to je (laser mechaniky), rekl mi ze diagnostika a oprava by trvala tyden a je skoda, ze jsem si s notasem nezakoupil rozsireni zaruky s opravou on-site (ted uz vim, ze to byla OBROVSKA chyba, ze jsem na to zapomel a kdyz vzpomel, tak uz bylo pozde; priste si koupim vsechna mozna rozsireni zaruk hned!!!).
Ten tyden je sice fajn a naprosto to chapu a vim, ze je to v souladu s podminkami zaruky, ale kvuli praci si nemuzu dovolit byt tak dlouho bez PC.
Dalsi moznost byla, ze mi po dobu opravy zapujci jiny notas, jenze cena zapujceni by byla cca 1100 Kc bez DPH a to uz je cena uplne nove mechaniky bez potreby navstevy servisu (a navic se nemusim bat co se stane s mymi daty, ale to jsem radsi nerikal...

V kazdem pripade ani tahle druha varianta nebyla prijatelna.
Posledni moznost byla 840 Kc bez DPH za prednostni opravu. I presto ze od zaruky cekam rychly a vstricny servis zdarma, neni to velka castka a i principialne se to da v pohode unest. Zaplatim prece za to, ze se zacnou venovat me zarucni oprave ihned.

Jenomze tady se prave projevila neochota toho blba hnout prstem!!!
Slo totiz o to, ze technik by se na pocitac podival do 30 minut od okamziku prijeti a kdyby po diagnostice zjistil, ze se jedna o chybu hardware, tak by se soucastka vymenila a dalsi den bych si pro pocitac uz mohl prijet. Jenze pochopitelne jenom kdyby byla na jejich sklade. Pokud ne, tak bych si notebook dalsi den vyzvednul a az by nekdy dorazila nahradni mechanika, tak bych do servisu jel znovu a nechal jim pc dalsi den. Jelikoz to byla zrejme posledni moznost, uvazoval jsem nad ni... No a protoze jsem vedel, ze chyba je skutecne v hardware a ze technik zjisti, ze je treba DVDcko vymenit, pozadal jsem jestli by se mi nepodivali zda maji nahradni mechaniky na sklade. Fakt jsem nechtel nic vic! Jenom aby mi zjistili zda maji na sklade mechaniku pro PRIPADNOU opravu.
Takhle bych totiz hned vedel, ze dalsi den se muzu pro pocitac zastavit a bude opraveny... no a kdyby nahradni mechanika nebyla skladem, tak bych zvazil zda je pro me prijatelne ztracet cas jezdenim sem tam nebo si radsi koupit novou mechaniku. Taky jsem rekl, ze kdyby to nebylo prijatelne, tak bych to nove DVDcko koupil rovnou na miste od nich a ze by mi alespon "odborne" poradili.
Jake bylo me prekvapeni kdyz odpovedel "My to nedelame"!!! Kdyz jsem se prekvapene zeptal co nedelaji, tak odpovedel ze pry nebude rusit technika v praci, aby se podival jestli maji nahradni dil skladem! To zjistovani by trvalo pet minut a on se mi deset minut vymlouval proc to nejde! A neustale opakoval "my to nedelame".
To bylo jak z ohrane desky (coz se pouziva pri skoleni pracovniku telemarketingu, CRM atp., takze zrejme byl skolenej!

To uz jsem zacinal mit dost a pozadal jsem tedy jestli by nedoporucil rovnou novou mechaniku. Ten lidskej tvor s naprostou absenci kreativniho nebo variabilniho mysleni zacal mumlat neco o tom, ze to nejde a ze kvuli vymene DVDcka by se v pocitaci musel delat slozity hardwarovy zasah... (myslite ze mel na mysli odsroubovani jednoho sroubku, ktery tu mechaniku drzi nebo dalsich dvou, ktere drzi ten spoj?

To uz jsem byl u konce sil a nez bych zacal byt sprosty a nadavat, radsi jsem sel pryc. Samozrejme se zkazenou naladou... Nakonec ale jsem si rekl, ze sice zaplatim za novou mechaniku, ale usetrim si trapeni s blby...

Jo a pozor, po celou dobu CELE zminovane konverzace jsem byl opravdu slusny, trpelivy a nedaval najevo jak me to se**. Chtel jsem jen aby mi pomohl a pokazde jsem klidne vysvetloval proc ty moznosti, ktere nabizi jsou nevyhovujici.
Ufff, jeste jednou se omlouvam za delku prispevku, ale muselo to ven...

CSF uz nikdy vice!!!!! Fakt si budu prat, aby se mi uz nic nepokazilo a i kdyby se stalo neco zavaznejsiho, co by neslo vyresit koupi noveho nahradniho dilu, tak radsi poslu notebook do Brna dalsimu autorizovanemu servisu, nez abych pokousel sve nervy v CSF. To uz fakt ne!
A vsem doporucuju: KUPUJTE SI ZARUKU ON-SITE!