MadaFaka píše:Brecet rozhodne nebudu a ani se nezlobim,jenom my vadi lide,kteri misto toho,aby se na chvili zamysleli a zacali samostatne uvazovat,zas*raji forum hloupymi dotazy,na ktere si v prvnim prispevku sami odpovi.
Chapu ovsem,ze mysleni nektere lidi opravdu boli.Ale nezabrani mi to v tom,abych ti odpovedel tak,jak jsem to udelal.
Krome toho do stylu,jakym pisu,ti nic neni,ja se k tvemu tvemu taky nevyjadruji.A co si o sobe myslim,to uz ani nebudu komentovat.
A jestli nechapes vyraz 'dej si facku' jako 'prober se a zacni myslet',tvuj problem.Mel bys byt vdecny za jakoukoliv radu a ne se hned urazet.
Asi by to chtelo trochu sebereflexe...
Hloupý dotaz? Já jsem si na něj odpověděl? Ani jsem si nevšiml. Já se neurážím a za rady jsem rád, tak nevím, co zkoušíš

"Při psaní zájmen my a mi je nejdůležitější uvědomit si, jestli zájmeno zastupuje pouze jednu osobu nebo jestli se týká více osob. Pokud mluvíme o 2 a více lidech, musíme napsat Y. Jestliže se věta vztahuje na jednu jedinou osobu, píšeme I měkké. Pokud si toto při psaní slohové práce, dopisu nebo smsky uvědomíme, nemůže se stát, že bychom v těchto zájmenech udělali chybu." (www.mojecestina.cz)
Normálně se to bere na základní škole, ale ty jsi tenkrát asi chyběl. Stejně by Tě to mohlo ale v životě přivést do trapné situace, tak se to radši douč a dej si na to pozor.