Toshiba Satellite P300-18M, problem so štartom

notebooky Dynabook a Toshiba (Satellite, Portégé, Tecra, Qosmio, Libretto) a vše kolem nich
Kenny9994

Toshiba Satellite P300-18M, problem so štartom

Příspěvekod Kenny9994 » 23 srp 2009 16:49

Takze na uvedenom type notebooku potrebujem vyriesit nasledovny problem. Po zapnuti sa sa na display ukaze logo toshiba, a dalej nic - cierna obrazovka. Neda sa dostat ani do BIOS-u a ani do boot menu. Po stlaceni napr. F2 to napise ze wait a dalej nic. Notas je od znameho a jemu zevraj padol system a robi to len toto. Nakolko som si len dnes vygooglil toto forum tak nic konkretne som este neskusal.

Dorota
píše často

Příspěvekod Dorota » 24 srp 2009 10:27

Zkus vytáhnout disk, zapnout a dostat se do BIOSu znovu. Jestli to půjde, je disk mrtvý.
HP 4520s WT290EA#ARL
Toshiba Satellite A200-1ZB

Kenny9994

Příspěvekod Kenny9994 » 24 srp 2009 14:00

Takze mam odskusane toto :

- najpr som vybral baterku, a napojil som to priamo na siet
- pripojil som k notebooku externy monitor ( cca 7 rocne CRT-cko Philips )
- vybral som aj HHD ( konkretne tam boli 2 - 250GB )

a stale to robi to iste, nabehne uvodna obrazovka s logom TOSHIBA a potom uz iba blackscreen

je mozne aby bol problem s doskou ? lebo mi to ficalo aj na CRTcku ale ziaden pokrok. Alebo by pomohlo tam nahodit nejaky iny BIOS ?

Dorota
píše často

Příspěvekod Dorota » 25 srp 2009 11:51

BIOS nemůžeš nahodit, pokud notebook nebootuje. Jediné co můžeš zkusit je otestovat paměti a disk v jiném notebooku, dále vytáhnout baterii a odpojit ho od sítě aspoň na půl hodinky, případně resetovat BIOS odpojením jeho baterie- ale to už bys ten noťas musel rozebrat. Jinak bohužel jen servis.
HP 4520s WT290EA#ARL

Toshiba Satellite A200-1ZB

Kenny9994

Příspěvekod Kenny9994 » 26 srp 2009 16:51

Tak podarilo sa mi rozbehat BIOS podla navodu http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... hp?t=15922 som postupne rozoberal notas, az som sa dostal k baterke BIOSu, tu som na pol minutky odpojil a potom som to vsekto o5 zlozil (akurat mi ostalo nazvys par tych miniskrutiek aleee tak dufam ze to az taka velka vada nebude :-) ). Momentalne nato skusam nahodit XPcko tak uvidime ako som bol uspesny, ale pravdepodobne si asi cely postup zopakujem nakolko sa mi podarilo odlepit grafiku od procaka a sa mi zda ze sa bude procak prehrievat :( , uz teraz z vetraka citit netipicky horucy vdzuch.

Zpět na „notebooky Dynabook (dříve Toshiba)“