Toshiba Satellite P300-18M, problem so štartom
Toshiba Satellite P300-18M, problem so štartom
Takze na uvedenom type notebooku potrebujem vyriesit nasledovny problem. Po zapnuti sa sa na display ukaze logo toshiba, a dalej nic - cierna obrazovka. Neda sa dostat ani do BIOS-u a ani do boot menu. Po stlaceni napr. F2 to napise ze wait a dalej nic. Notas je od znameho a jemu zevraj padol system a robi to len toto. Nakolko som si len dnes vygooglil toto forum tak nic konkretne som este neskusal.
-
- píše často
Takze mam odskusane toto :
- najpr som vybral baterku, a napojil som to priamo na siet
- pripojil som k notebooku externy monitor ( cca 7 rocne CRT-cko Philips )
- vybral som aj HHD ( konkretne tam boli 2 - 250GB )
a stale to robi to iste, nabehne uvodna obrazovka s logom TOSHIBA a potom uz iba blackscreen
je mozne aby bol problem s doskou ? lebo mi to ficalo aj na CRTcku ale ziaden pokrok. Alebo by pomohlo tam nahodit nejaky iny BIOS ?
- najpr som vybral baterku, a napojil som to priamo na siet
- pripojil som k notebooku externy monitor ( cca 7 rocne CRT-cko Philips )
- vybral som aj HHD ( konkretne tam boli 2 - 250GB )
a stale to robi to iste, nabehne uvodna obrazovka s logom TOSHIBA a potom uz iba blackscreen
je mozne aby bol problem s doskou ? lebo mi to ficalo aj na CRTcku ale ziaden pokrok. Alebo by pomohlo tam nahodit nejaky iny BIOS ?
-
- píše často
BIOS nemůžeš nahodit, pokud notebook nebootuje. Jediné co můžeš zkusit je otestovat paměti a disk v jiném notebooku, dále vytáhnout baterii a odpojit ho od sítě aspoň na půl hodinky, případně resetovat BIOS odpojením jeho baterie- ale to už bys ten noťas musel rozebrat. Jinak bohužel jen servis.
HP 4520s WT290EA#ARL
Toshiba Satellite A200-1ZB
Toshiba Satellite A200-1ZB
Tak podarilo sa mi rozbehat BIOS podla navodu http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... hp?t=15922 som postupne rozoberal notas, az som sa dostal k baterke BIOSu, tu som na pol minutky odpojil a potom som to vsekto o5 zlozil (akurat mi ostalo nazvys par tych miniskrutiek aleee tak dufam ze to az taka velka vada nebude
). Momentalne nato skusam nahodit XPcko tak uvidime ako som bol uspesny, ale pravdepodobne si asi cely postup zopakujem nakolko sa mi podarilo odlepit grafiku od procaka a sa mi zda ze sa bude procak prehrievat
, uz teraz z vetraka citit netipicky horucy vdzuch.

Zpět na „notebooky Dynabook (dříve Toshiba)“