Qosmio F50 - problém s vypalovačkou

notebooky Dynabook a Toshiba (Satellite, Portégé, Tecra, Qosmio, Libretto) a vše kolem nich
Jurt
občas něco napíše

Qosmio F50 - problém s vypalovačkou

Příspěvekod Jurt » 25 zář 2009 15:09

Zdravím, mám notebook Qosmio F50-10k, před nedávnem ještě vše fungovalo vpořádku, poté mi ale spadl systém (Vista Ultimate 32bit) a musel jsem ho přeinstalovat, od té doby mi přestalo fungovat vypalování disků dvd (cd jsem, přiznám se, nezkoušel), zkusil jsem tehdy čerstvý systém přeinstalovat ještě jednou, ale stále nic (systém však už byl přeinstalován i v minulosti..).
Chci-li vypálit disk přes Windows, skončí to u přípravy formátu disku, jež systém nemůže dokončit, zkusím-li přes programy, vyhodí hlášku: (DevInvalidAdressForWrite) Could not write to disc (LBA: 32 Lenght: 32). Invalid Adress For Write. -0x052102
Vygooglil jsem si postup-všude totiž bylo psáno, že musím zapnout DMA ručně, (http://windowshelp.microsoft.com/Window ... b1029.mspx), problém je ale v tom, že při rozkliknutí Řadiče IDE ATA/ATAPI se mi zobrazí jen jedna položka (...E/M SATA AHCI Controller) a ve vlastnostech u něj pak chybí záložka upřesnit nastavení..
Kdyby někdo něco věděl, byl bych neskonale vděčen, neb do servisu se mi note znovu dávat nechce..
Děkuji.

Zpět na „notebooky Dynabook (dříve Toshiba)“