bios

notebooky Dynabook a Toshiba (Satellite, Portégé, Tecra, Qosmio, Libretto) a vše kolem nich
tomass515
občas něco napíše
Příspěvky: 6
Registrován: 23 říj 2009 20:38

bios

Příspěvekod tomass515 » 07 lis 2009 14:35

Zdravím mám problém , dnes jsem si stáhnul BIOS Update přímo ze stránek Toshiba ze dne 4.11.2009 a po nainstalování jsem už nenajel operační systém . Zkoušel jsem provést opravu pomoci windows a bezůspěšně pořád to hlási 1 závažnou chybu . Nevíte jak na to třeba obnovu systému ? prosím poraďte
Toshiba Satellite L300 D

djmicho
guru
Příspěvky: 1731
Registrován: 27 zář 2008 18:40
Bydliště: Vysočina

Příspěvekod djmicho » 20 pro 2009 20:50

když napišeš co je to za chybu , tak ti poradime vic. Jak tu bylo už 1000× řečeno, křišťálovou kouli fakt nemame
[url]https://valid.x86.fr/na6qv4][img]https://valid.x86.fr/cache/banner/na6qv4-5.png[/img][/url]

MadaFaka
píše často
Příspěvky: 158
Registrován: 30 dub 2007 18:21

Příspěvekod MadaFaka » 17 led 2010 03:01

no tak si to asi flashnul blbe,no.
takze zalezi jak moc blbe,jestli to preflashujes sam a nebo je to na servis.
a priste vic podrobnosti,nenapsal jsi nic krome toho,ze jsi asi blbe flashnul bios.a to je fakt malo...
Toshiba TECRA R10, C2D SP9300, NVS150, 4GB, 250GB/5400rpm., XPP SP3, 3yr NBD on-site

"Only two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the former."
Albert Einstein

elnino
občas něco napíše
Příspěvky: 10
Registrován: 22 črc 2009 18:49

Příspěvekod elnino » 23 úno 2010 23:47

Pridám môj problém do tejto témy, keďže je veľmi podobný.

NB : Toshiba U400-20T
OS : Windows 7 x64 Ultimate SK (čerstvo nainštalovaný)
HW: všetky dostupné drivery zo stránok Toshiby, všetko ide, žiadne nezmáme či konfliktné zariadenie
BIOS: Úspešne flashnutý na požadovanú v 4.8 pre x64 W7

Dnes mi ale frajerka volala neštastná, že jej book drizol totok pri zapínaní, žiaľ nevie či pri nabiehaní BIOSu alebo už OS, lebo zapla, odišla, prišla, a ...:
Obrázek

Problém je s ACPI kompatibilitou. To je ale veľmi obšírna téma. Podľa Mrkvosoftu mám prejsť na predošlý OS. To je rada jak hovado. Alebo updatovať BIOS. To je tiež rada jak sviňa, keďže je tam korektná verzia. Ďaľšou radou je vypnúť hybernáciu, to môžem skúsiť až o týždeň.
Ďalšia rada je poodpájať všetky externé či nepodporované zariadenia. To je rada takisto úplne nanič, keďže všetky zariadenia sú podporované, a nadobro odpojiť myš a USB Internet je predsa u booku totálna hovadina.

Čo urobiť, aby som frajerku presvedčil, aby tam nechcela naspäť pôvodnú Vistu x86 HP ?

MadaFaka
píše často
Příspěvky: 158
Registrován: 30 dub 2007 18:21

Příspěvekod MadaFaka » 24 úno 2010 00:00

No, co urobit,vyriesit problem :D
Ja bych z toho udelal novy tema,aby ti nekdo s timto notebookem potvrdil,ze mu stejna konfigurace,stejny OS a stejny bios funguji.
Pokud ano,zkusil bych to flashnout znova a kdyz by to nefungovalo,obratil bych se na servis,jestli t tom treba nevedi a nechysta Toshiba novy bios.Ono se obcas stane,ze od vyrobce neco vyleze,za 2 dny to stahnou a za dalsi 2 dny se objevi nova verze.
Predpokladam,ze ntb podporuje win7,i kdyz v tom problem asi nebude.
Tezko radit neco vic,kdyz ten ntb nemam u sebe.
Tak drzim palce :)
Naposledy upravil(a) MadaFaka dne 24 úno 2010 18:29, celkem upraveno 2 x.
Toshiba TECRA R10, C2D SP9300, NVS150, 4GB, 250GB/5400rpm., XPP SP3, 3yr NBD on-site



"Only two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the former."

Albert Einstein

Uživatelský avatar
stavač
guru
Příspěvky: 766
Registrován: 12 kvě 2009 05:44
Bydliště: Hruboňovo-SR Zaporožie-Ukraina

Příspěvekod stavač » 24 úno 2010 04:51

0x00000A5 - Systém BIOS v tomto počítači nie je plne kompatibilný so štandardom ACPI
P 3-733MH, zd: MSI, ram 640MH pc133, hdd 40Giga+hdd 60Giga, Ati Radeon 9600 AGP 8x, os Windows vista Ultimate SP2 An+Ua+Ru+Sk

MadaFaka
píše často
Příspěvky: 158
Registrován: 30 dub 2007 18:21

Příspěvekod MadaFaka » 24 úno 2010 18:39

stavac: To je teda rada :) Ja myslim,ze prelozit jednu vetu asi moc nepomuze.Teda predpokladam,ze tazatel preklad nepotrebuje :D
Ono jde prave o to,ze pise,ze bios neni kompatibilni,kdyz ten bios je urceny pro tento notebook (udajne).
Aspon to tvrdi elnino.
Krome toho,co jsem psal vyse,by me zajimalo,jestli se do toho biosu da po zapnuti dostat.
Jinak uz nevim,co k tomu napsat.Btw ovladac chipsetu nainstalovany jako prvni?
Asi by to chtelo vic informaci,jak se ntb chova...

elnino: Ted jsem si jeste jednou precet tvuj post- nevim jak to mysli mrkvosoft s tim odpojenim zarizeni,ale ja bych rozhodne vsechna odpojil predevsim pri flashovani biosu,pripadne instalaci systemu.
Toshiba TECRA R10, C2D SP9300, NVS150, 4GB, 250GB/5400rpm., XPP SP3, 3yr NBD on-site



"Only two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the former."

Albert Einstein

elnino
občas něco napíše
Příspěvky: 10
Registrován: 22 črc 2009 18:49

Příspěvekod elnino » 24 úno 2010 20:38

-BIOS je flashnutý presne preto lebo je pre W7 x64 určený výrobcom, stiahnutý priamo z Toshiba stránok, najnovší, korektne a úspešne flashnutý.
-do BIOSu sa normálne dostanem, urobím akékoľvek zmeny, normálne funguje
-book nemám pri sebe, frajerka ho prinesie v piatok večer. Skúsim ešte raz re-flash
-ako sa chová book ? okrem tohoto problému, ktorý nastal zatiaľ iba raz, funguje naprosto perfektne
-samozrejme som inštaloval drivre na ako prvé, chipset, wifi, touchpad, ..., až potom USB mobil-modem, myš, a programy...

MadaFaka
píše často
Příspěvky: 158
Registrován: 30 dub 2007 18:21

Příspěvekod MadaFaka » 24 úno 2010 20:45

ok no tak pak napis jak to pokracuje,kazdopadne jestli to bude delat jednou za mesic,tak se to bude asi blbe diagnostikovat...
takze bych sledoval,jestli nevyjde novy bios a do toho servisu bych stejne napsal nebo zavolal,vetsinou toho sice moc nevedi,ale parkrat me prekvapili :wink: (nejen v toshibe)
Toshiba TECRA R10, C2D SP9300, NVS150, 4GB, 250GB/5400rpm., XPP SP3, 3yr NBD on-site



"Only two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the former."

Albert Einstein

elnino
občas něco napíše
Příspěvky: 10
Registrován: 22 črc 2009 18:49

Příspěvekod elnino » 13 dub 2010 18:35

Po nejakej dobe podávam hlásenie : Nič sa odvtedy nestalo. Ťažko riešiť niečo čo sa neprejavuje. Možno sa to napravilo nejakou automatickou aktualizáciou W7, ktovie...

MadaFaka
píše často
Příspěvky: 158
Registrován: 30 dub 2007 18:21

Příspěvekod MadaFaka » 13 dub 2010 18:42

Tak myslim,ze to je fajn zprava ne?
Je to uz skoro 2 mesice,takze to asi bude ok a dal bych do toho radsi nestoural...
Toshiba TECRA R10, C2D SP9300, NVS150, 4GB, 250GB/5400rpm., XPP SP3, 3yr NBD on-site



"Only two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the former."

Albert Einstein


Zpět na „notebooky Dynabook (dříve Toshiba)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CCBot a 7 hostů