Sporný výkon Toshiba Satellite A500 1CO

notebooky Dynabook a Toshiba (Satellite, Portégé, Tecra, Qosmio, Libretto) a vše kolem nich
vinnyd
občas něco napíše
Příspěvky: 6
Registrován: 13 pro 2009 18:23

Sporný výkon Toshiba Satellite A500 1CO

Příspěvekod vinnyd » 13 pro 2009 18:40

Zdravím,
rád bych si ověřil pár údajů. Nedávno jsem si zakoupil výše uvedený notebook. Na CZC ve fóru jsem se dozvěděl, že by tento model měl mít údajně skóre až 6300 bodů v 3DMark06.
Tento model disponuje:
Procesor:
* Typ procesoru: Intel Core 2 Duo
* Frekvence procesoru [MHz]: 2130
Předinstalovaný OS:
* Předinstalovaný OS: Windows 7 Home Premium
Displej/Grafika:
* Typ displeje: WXGA
* Rozlišení displeje: 1366 x 768
* Grafická karta: nVidia GeForce GT 230M
* Úhlopříčka displeje [palce]: 16
* Velikost grafické paměti [MB]: 1024
Optická mechanika/Pevný disk:
* Optická mechanika: DVD±RW/RAM
* Velikost pevného disku [GB]: 500
* Počet pevných disků: 1
Operační paměť:
* Operační paměť: DDR3
* Velikost operační paměti [MB]: 4096
* Frekvence paměti [MHz]: 1066

Musím se přiznat, že jsem tento notebook kupoval především kvůli práci.
Na hraní mám domácí PC. Jenže mi to nedalo a tak jsem to taky zkusil. Po různém laborování a vypínání všeho možného jsem naměřil maximálně 4050 bodů. Chci se zeptat, jestli to při takové sestavě není málo. Vyzkoušel jsem všechno, ale přes tuhle hodnotu se nedostanu. Body by se prý měly pohybovat od 5300 směrem nahorů.

3DMark06 pro mě není směrodatný. Osobně jsem tento laptop zkoušel na Trackmania Forever a tam se FPS pohybují pod 30 při defaultním nastavení v benchmarku. Při občasném této hry se to kolikrát z ničeho nic sekne a FPS spadnou až na nulu.

Kde by mohl být problém?

Může mi to někdo potvrdit nebo vyvrátit?


:?

BlackDragon
píše často
Příspěvky: 355
Registrován: 24 srp 2008 19:13
Bydliště: Město Piva (Plzeň)

Příspěvekod BlackDragon » 14 pro 2009 00:03

Podle benchmarku tady: http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeF ... 646.0.html by to skutečně mělo mít něco okolo 5600 bodů. Zkoušel jste nastavit schéma napájení vysoký výkon? V základu je nastavená rovnováha, kde je výkon gpu snížen.
Toshiba Satellite A210-19J + 1GB RAM + Windows 7 Professional
IBM ThinkPad T42

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8856
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR

Příspěvekod swarm » 14 pro 2009 00:05

Zkus dočasně vypnout službu Toshiba Power Saver.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)

vinnyd
občas něco napíše
Příspěvky: 6
Registrován: 13 pro 2009 18:23

Divné

Příspěvekod vinnyd » 14 pro 2009 16:22

1) Ano, režim napájení mám nastavený na nejvyšší výkon.

2) Kromě toho jsem vypnul všechny grafická vylepšení přes Počítač - Vlastnosti - Upřesnit nastavení systému - Upřesnit - Nastavení - Výkon - Vypnout všechny vizuální efekty.

3) Pročistil jsem registry, vymazal zastaralé soubory, vypnul nepotřebné spouštění zbytečných programů spouštěných po startu.

4) Disk je rozdělen na více diskových jednotek, dohromady jich je pět včetně instalace Ubuntu 9.10 64-bit. Disky jsou zkontrolované a bez chyb. Zároveň jsem defragmentoval. Speedfan 4.40 hlásí, že je S.M.A.R.T. zapnuté a taky mi chybí dvě čárky v diagnostice fitness.

5) Ovladače mám aktualizované - forceware 186.42 - novější nainstalovat nelze, directx 9.0c August...

6) Při běhu 3D Mark 06 mám vypnutou ochranu - Comodo firewall, Avira Free a jiné nepotřebné programy. (Ty které by mohly zdržovat.)

7) Služby jako indexování a zálohování mám taky vypnuté.

8) Žádný spyware ani vir není přítomen.

9) Toshiba power saver tu nikde nevidím...? (Ani v procesech.)

10) Z těch stránek jsem čerpal taky, jenže ten test je dělaný na ntb se 14,1" displayem...

11) Už z toho začínám šílet a myslet si, že mám vadný ks.

Prosím poraďte.
:? :twisted:

faugusztin
občas něco napíše
Příspěvky: 73
Registrován: 07 srp 2009 20:24

Příspěvekod faugusztin » 15 pro 2009 09:36

Predpokladam, ze testujes 3DMark06 na identickych nastaveniach ako v tom teste.
Toshiba Satellite U500-10L + X25-M 80GB

vinnyd
občas něco napíše
Příspěvky: 6
Registrován: 13 pro 2009 18:23

3DMark06 Basic Edition s patchem

Příspěvekod vinnyd » 15 pro 2009 09:59

Jde o free verzi, limitovanou počtem testů. Testuje se v rozlišení 1280x768.
Rozlišení nejde změnit.

BlackDragon
píše často
Příspěvky: 355
Registrován: 24 srp 2008 19:13
Bydliště: Město Piva (Plzeň)

Příspěvekod BlackDragon » 16 pro 2009 17:47

Všechny testy jsou ve standardním rozlišení, pak by to trochu ztrácelo smysl. Jinak co se týče toho schéma, mě se už asi 2x stalo, že se mi nastavení grafiky nastavilo na úsporu energie. Proto zkontrolujte v pokročilém nastavení toho schéma položky:
PCI Express: řízení spotřeby musí být vypnuto
Nastavení výkonu grafiky ATI: musí být nastaven Maximální výkon
Jestli tohle nepomůže, tak potom už opravdu nevim.
Toshiba Satellite A210-19J + 1GB RAM + Windows 7 Professional

IBM ThinkPad T42

vinnyd
občas něco napíše
Příspěvky: 6
Registrován: 13 pro 2009 18:23

To už jsem zkoušel...

Příspěvekod vinnyd » 17 pro 2009 22:31

BlackDragon píše:Všechny testy jsou ve standardním rozlišení, pak by to trochu ztrácelo smysl. Jinak co se týče toho schéma, mě se už asi 2x stalo, že se mi nastavení grafiky nastavilo na úsporu energie. Proto zkontrolujte v pokročilém nastavení toho schéma položky:
PCI Express: řízení spotřeby musí být vypnuto
Nastavení výkonu grafiky ATI: musí být nastaven Maximální výkon
Jestli tohle nepomůže, tak potom už opravdu nevim.


a taky mi to nepomohlo...

Asi zkusím reinstall OS.
:?


Zpět na „notebooky Dynabook (dříve Toshiba)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CCBot a 1 host