Toshiba T130 3G modul-rada

notebooky Dynabook a Toshiba (Satellite, Portégé, Tecra, Qosmio, Libretto) a vše kolem nich
bobo99
občas něco napíše
Příspěvky: 87
Registrován: 09 zář 2007 19:28

Toshiba T130 3G modul-rada

Příspěvekod bobo99 » 20 pro 2009 18:11

mám tento model s 3G modulem-Ericsson F3607gw,nedaří se mě rozchodit 3G modul-máte někdo radu jak na to?Book je koupen v Anglii,jen s recovery cd na win xp-předinstalované win7-64bit,přeinstaloval jsem na win7 ultimate 32bit a nemohu se hnout dál-děkuji za rady
acer aspire 2920z

Uživatelský avatar
stavač
guru
Příspěvky: 766
Registrován: 12 kvě 2009 05:44
Bydliště: Hruboňovo-SR Zaporožie-Ukraina

Re: Toshiba T130 3G modul-rada

Příspěvekod stavač » 21 pro 2009 14:02

bobo99 píše:mám tento model s 3G modulem-Ericsson F3607gw,nedaří se mě rozchodit 3G modul-máte někdo radu jak na to?Book je koupen v Anglii,jen s recovery cd na win xp-předinstalované win7-64bit,přeinstaloval jsem na win7 ultimate 32bit a nemohu se hnout dál-děkuji za rady


Skratka nefunguje ti ten usb modem pod W7, skus sa pozriet na stranke mobilneho operatora či tam už dodal ovladače pre W7 alebo napiš operatorovi či sa da s tim niečo spravit aby si ten modem využival pod W7, no ak nepochodiš tak už ti len pomože to aby s na net použival mobil trebarz nokia ktore ma tie funkcie ako 3G/HSDPA, EDGE, a na pripojenie použiješ nokia PCsuite, najlepšie bez problemov su nokie ktore vinikajuco spolupracuju cez pcsuite kde po nainštalovani nemusiš nastavovat a a ked akurat zadaš siet-operatora v pc suite, no ešte možeš v režime kompabiliti vo W7 skusit nainštalovat ovladače na vistu a možna sa uchitia, ja mam Toshiba G450 a žial bohu pod W7 bez šance a tak som to riešil cez nokiu a uplna spokojnost, ono ked tie modemi, karti došly k operatorom tak bola maximum vista lebo v tom čase bol W7 ešte v plienkach
P 3-733MH, zd: MSI, ram 640MH pc133, hdd 40Giga+hdd 60Giga, Ati Radeon 9600 AGP 8x, os Windows vista Ultimate SP2 An+Ua+Ru+Sk

bobo99
občas něco napíše
Příspěvky: 87
Registrován: 09 zář 2007 19:28

Příspěvekod bobo99 » 21 pro 2009 14:06

ono se jedná o interní 3G modul-ne o usb modem-ovladače na toshibu jsou jen pro tento typ na win7-64bit,proto se ptám zda někdo neví jak rozchodit pod win7-32 bit
acer aspire 2920z

Lucass27
občas něco napíše
Příspěvky: 1
Registrován: 25 pro 2009 19:16

Toshiba T130

Příspěvekod Lucass27 » 25 pro 2009 19:21

Tak nejsi sám kdo má trochu problém.Jsem si právě pořídil tenhle notas s integrovaným 3G modulem a když jsem tam dal SIMkartu od O2 tak to sice jako má signál ale mooc to nefrčí resp vůbec.

Uživatelský avatar
stavač
guru
Příspěvky: 766
Registrován: 12 kvě 2009 05:44
Bydliště: Hruboňovo-SR Zaporožie-Ukraina

Re: Toshiba T130

Příspěvekod stavač » 25 pro 2009 19:45

Lucass27 píše:Tak nejsi sám kdo má trochu problém.Jsem si právě pořídil tenhle notas s integrovaným 3G modulem a když jsem tam dal SIMkartu od O2 tak to sice jako má signál ale mooc to nefrčí resp vůbec.


Vlastne by ma zaujimalo či ta simkarta O2 je 3G lebo sa pitam preto že ked som si dal simkartu O2 do 3G telefonu Toshiba G450 tak to bohvie jak nefungovalo no ale ked som dal na simkartu 3G preniest čislo O2 tak to fungovalo bezchybi v toshibe ktora je spojena kablom k pc
P 3-733MH, zd: MSI, ram 640MH pc133, hdd 40Giga+hdd 60Giga, Ati Radeon 9600 AGP 8x, os Windows vista Ultimate SP2 An+Ua+Ru+Sk

MadaFaka
píše často
Příspěvky: 158
Registrován: 30 dub 2007 18:21

Příspěvekod MadaFaka » 17 led 2010 02:54

No jestli je sim karta 3G snad nezalezi na simce,ne?
Nebo ze by mi neco uniklo? :wink:

Btw stavač,jak ti na tom litaj ty Visty? :D
Toshiba TECRA R10, C2D SP9300, NVS150, 4GB, 250GB/5400rpm., XPP SP3, 3yr NBD on-site

"Only two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the former."
Albert Einstein

Uživatelský avatar
stavač
guru
Příspěvky: 766
Registrován: 12 kvě 2009 05:44
Bydliště: Hruboňovo-SR Zaporožie-Ukraina

Příspěvekod stavač » 17 led 2010 06:21

MadaFaka píše:No jestli je sim karta 3G snad nezalezi na simce,ne?
Nebo ze by mi neco uniklo? :wink:

Btw stavač,jak ti na tom litaj ty Visty? :D

ja som mal ten notbuk zhruba tri týždne z W7 a nebol moj, ja som ho mal len predat, ked som ho predaval tak som dotičnemu robyl backup cez norton a menil som vekosti partícii, 3G moduli od roznich vyrobcov bunguju jak počasie, niektore idu z obyčajnov simkartov bez problemov a niektore potrebuju 3G simkartu, dokonca ani zlata karta nefunguje v moduloch na 100%
P 3-733MH, zd: MSI, ram 640MH pc133, hdd 40Giga+hdd 60Giga, Ati Radeon 9600 AGP 8x, os Windows vista Ultimate SP2 An+Ua+Ru+Sk

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8856
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR

Příspěvekod swarm » 17 led 2010 10:21

Nevím, co s tím děláte. 3G modemy používám v recenzovaných noteboocích zcela běžně a nesetkal jsem se s jediným, který by nešel rozchodit. Navíc tam kde bydlim je maximálně EDGE.

Toshibu T130 mám doma, tak ji večer vyzkouším s O2 a testovací kartou od Vodafone.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)

Uživatelský avatar
stavač
guru
Příspěvky: 766
Registrován: 12 kvě 2009 05:44
Bydliště: Hruboňovo-SR Zaporožie-Ukraina

Příspěvekod stavač » 17 led 2010 15:41

swarm píše:Nevím, co s tím děláte. 3G modemy používám v recenzovaných noteboocích zcela běžně a nesetkal jsem se s jediným, který by nešel rozchodit. Navíc tam kde bydlim je maximálně EDGE.

Toshibu T130 mám doma, tak ji večer vyzkouším s O2 a testovací kartou od Vodafone.


Ja ked som bral internet na slovensku orange tak toshibu mobil som mal za jenu korunu a chcel som aby mi na moju simkartu dali mobilní internet a mi povedali že mi to nebude dobre fungovat a zistil som to doma že mali fakt pravdu, kedže mne to bolo jedno lebo kde byvam ide len EDGE, možna je to tym že rozní vyrobcovia simkariet si tam davaju ich firmrave, inak aj na ukrajine su 4 operatori a každy ma svoju simkartu a už si presne nepametam u ktoreho to nešlo v 3G module, u nas O2 simkarta nefunguje dobre v 3G module a z T_mobile funguje a tak isto to fungovalo aj v notbuku toshiba
P 3-733MH, zd: MSI, ram 640MH pc133, hdd 40Giga+hdd 60Giga, Ati Radeon 9600 AGP 8x, os Windows vista Ultimate SP2 An+Ua+Ru+Sk

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8856
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR

Příspěvekod swarm » 18 led 2010 22:03

Tak jsem to vyzkoušel (na Toshiba Satellite T130 určené pro CZ trh):

Obrázek

Obrázek

O2 i Vodafone v CZ fungují naprosto bez problému. Mám vyzkoušené, že i T-Mobile, ale samozřejmě bez té jeho "4G" sítě (tj. max EDGE). Tady v ČR s tím problém neni.

Pokud si nainstalujete tu obslužnou aplikaci od Toshiby, tak ani nemusíte nic nastavovat (stačí jen kliknout na připojit). Pokud jedete bez té aplikace (jen s ovladačem modemu), tak nezapomeňte správně nastavit APN a číslo volání.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)


Zpět na „notebooky Dynabook (dříve Toshiba)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CCBot a 1 host