Po přihlášení modrá obrazovka

notebooky Dynabook a Toshiba (Satellite, Portégé, Tecra, Qosmio, Libretto) a vše kolem nich
Dedek7
občas něco napíše
Příspěvky: 5
Registrován: 14 led 2010 10:54

Po přihlášení modrá obrazovka

Příspěvekod Dedek7 » 14 led 2010 11:14

Mám problém se svým notebookem toshiba A100-012 (3 roky asi). Při práci mi zamrzl a při spuštění lcd nezobrazuje (je osvětlený ale černá obrazovka). Pouze pokud připojím monitor (v biosu jsem nastavil lcd a crt).
Počítač běží pouze v nouzovém režimu, ve standartním na lcd v místech špatně vykresluje (ale to zas tolik nevadí) a chvíli po přihlášení zobrazí modrou obrazovku:
nv4_mini.sys
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
...
STOP: 0x00000050 (0XFDB0A908, 0x00000000, 0x908565A8, 0x00000002)
nv4_mini.sys - Adress 908565A8 base at 9083A000, DateStamp 4456793b

ovladače grafiky jsem přeinstaloval, zkoušel jsem paměti a zřejmě to vypadá na grafiku.

T7200, 2x1GBRAM, GO 7600, WIN 7

MadaFaka
píše často
Příspěvky: 158
Registrován: 30 dub 2007 18:21

Příspěvekod MadaFaka » 17 led 2010 02:47

Tipoval bych to na ovladace,ale kdyz rikas,ze jsi je preinstaloval,tak to bude asi hw zalezitost.
Btw ovladace doporucuju odinstalovat poradne,tzn. ne jen odinstalovat ve win,nedej boze preinstalovat.Jsou k tomu urcene nastroje a postupy,ovladace po sobe zanechavaji stopy v systemu a nekdy dochazi ke konflikum.
Takze zkus treba 'driversweeper' (jestli me pamet neklame) a pro jistotu ovladace primo od vyrobce ntb.
Taky me napadlo flashnout bios,ale to je tezky takhle radit,kdyz ani nenapises jakej pouzivas system a co jsi provadel s ntb nez se to stalo...
Toshiba TECRA R10, C2D SP9300, NVS150, 4GB, 250GB/5400rpm., XPP SP3, 3yr NBD on-site

"Only two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the former."
Albert Einstein

Dedek7
občas něco napíše
Příspěvky: 5
Registrován: 14 led 2010 10:54

Příspěvekod Dedek7 » 17 led 2010 14:03

Tak jsem zkusil podobný Driver Cleaner. Odinstaloval jsem ovladače pro grafiku, použil jsem program a standartní režim funguje (modré body zůstávají) a nepadá. Ovšem pouze přes externí monitor a bez nainstalování ovladačů (původní od výrobce).
Pokud nechám LCD, tak začíná zobrazovat až při spouštění operačního systému a opět špatně vykresluje, vypíná se a zapíná.
Operační systém mám Windows 7 .
25.12. jsem notebook čistil, uvnitř po těch letech nánosy prachu. Složil a fungoval naprosto v pořádku (náročné hry, práce, ..), dokonce se už nezahříval. Takto jsem ho používal denně, až při běžné práci (office, skype) zamrzl obraz, naskočili modré body jaké mám doposud.

MadaFaka
píše často
Příspěvky: 158
Registrován: 30 dub 2007 18:21

Příspěvekod MadaFaka » 17 led 2010 22:03

No o nejakych modrych bodech jsi pred tim nepsal,pouze o bsod.
Standartnim rezimem pocitam myslis klasicky okna,cili NE nouzak.
Kdyz nainstalujes ovladace od vyrobce ntb,zase to ve win nefunguje?
Ty modre body co mas na displeji by bylo dobre vyfotit a nekam to hodit,at se muzu podivat.
Vidim,ze mas v ntb gf7600,cili je uz docela 'stary' (ted jsem si vsiml,ze pises 3 roky)- jsou na strankach vyrobce ovladace pro win7? Nebo aspon pro Visty?
Pokud najedes do nouzaku a mas spusteny interni lcd,je vse v poradku?
Vypal si na cd nejakou distribuci linuxu a nabootuj z ni.Jestli je vse v poradku,nejedna se pravdepodobne o hw problem a stale to tipuji na ty ovladace.Mas moznost nainstalovat na notebook treba xpcka a zkusit jak to funguje v nich?
Ted jsem se podival na stranky Toshiby a koukam,ze 7 jsou podporovane,napada me teda jeste nejaky vir mozna.
Ale urcite bych zkusil,jak se ntb chova s jinym systemem- to,ze jsou 7 podporovane jeste neznamena,ze nemuze nekde dochazet k nejakym konfliktum mezi ovladaci-at uz ze strany Toshiby ci MS.
Takze vyzkousej a dej vedet.
Toshiba TECRA R10, C2D SP9300, NVS150, 4GB, 250GB/5400rpm., XPP SP3, 3yr NBD on-site



"Only two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the former."

Albert Einstein

Dedek7
občas něco napíše
Příspěvky: 5
Registrován: 14 led 2010 10:54

Příspěvekod Dedek7 » 18 led 2010 00:09

Standartním režimem jsem myslel klasický okna. Když nainstaluju ovladače grafiky od výrobce, tak windows nefunguje.
Do Windows mohu pouze na CRT a nesmí být nainstalovány ovladače od výrobce (LCD se začne chybovat a nakonec BSOD).

Stáhl jsem Slax 6.1.2 a foto úvodní obrazovky: http://img34.imageshack.us/img34/8541/linuxr.jpg
Zítra zkusím recovery CD s XP home.

Tohle je screen 1. BSOD: http://img32.imageshack.us/img32/1173/74249486.jpg
Takhle vypadá ted: http://img85.imageshack.us/img85/213/70082692.jpg
Modré body
Na lcd: http://img12.imageshack.us/img12/3504/body01p.jpg
na lcd podruhé: http://img64.imageshack.us/img64/4416/body03.jpg
Na crt: http://img64.imageshack.us/img64/4332/body02.jpg

MadaFaka
píše často
Příspěvky: 158
Registrován: 30 dub 2007 18:21

Příspěvekod MadaFaka » 18 led 2010 09:48

No,takze podle tech bsod bych zkusil otestovat pameti (nastroje predpokladam nemusim vypisovat),pripadne,pokud mas moznost tam zkusit dat jine na zkousku,aby ses tim nemusel zdrzovat.
Jo,jeste me napadlo- zkus vypnout antivirak,uz jsem nejaky videl,ktery hazel tuto chybu (PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA).
Dal nech probehnout chkdsk,pokud ti to nic nenajde,stahni nejaky nastroj na analyzu logu bsod (v xp se dal pouzivat 'dumpchk.exe',popripade 'pstat.exe',ktery ti najde nazev problemovych ovladacu).
Kdyby nepomohlo nic,tak bych ja osobne ntb prinstaloval systemem a ovladaci dodanymi k ntb- i kdyz je mi jasne,ze to je dost radikalni reseni...
Btw jses si jisty temi teplotami ntb? Ja teda myslim,ze jo,ale nechces to pro jistotu zkontrolovat? Uz jsem videl cloveka,co si byl taky jisty a nakonec se zjistilo,ze jeho gpu ma 105°C...
Kdyz nic nezjistis,tak uz asi jen servis,aspon si od nich nechat zjistit,kde je problem.
Zalezi jen na tom,jestli ti ty penize stoji za ustreny cas.
Ale tohle je vsechno takove strileni od boku,porad to tipuju na problem s ovladaci grafiky,pripadne hw problem pameti gpu.
Toshiba TECRA R10, C2D SP9300, NVS150, 4GB, 250GB/5400rpm., XPP SP3, 3yr NBD on-site



"Only two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the former."

Albert Einstein

Dedek7
občas něco napíše
Příspěvky: 5
Registrován: 14 led 2010 10:54

Příspěvekod Dedek7 » 20 led 2010 21:50

Paměti jsem nechal testovat asi 6 hodin pomocí MemTest 86, žádný error nezaznamenali.
Pak jsem zkusil recovery cd s XP home, bohužel se instalace nedokončila.
Nainstaloval jsem zpátky Windows 7 a žádná změna. Tak jsem notebook zkusil rozebrat, jestli není viditelně něco v nepořádku (nic jsem neobjevil). Po složení vše najednou běželo v naprostém pořádku - dokonce i LCD. Bohužel do chvíle co jsem zkusil pustit film - objevila se hned modrá obrazovka.
Protože šel LCD, tak jsem nainstaloval znovu XP home pomocí Recovery CD a jako zázrakem vše v naprostém pořádku. Žádné modré body, video v pořádku, tak jsem zkusil hru (fallout online, nenáročná hra) a asi po 1,5 hodině se systém sekl.
Teď pokud pustím video, hru, nebo jen fotky tak se opět sekne.

Napadlo mě, pokud to je například grafickou kartou, tak jestli by to výměnou za jinou fungovalo.

djmicho
guru
Příspěvky: 1731
Registrován: 27 zář 2008 18:40
Bydliště: Vysočina

Příspěvekod djmicho » 20 led 2010 21:55

Stejné věci mi hází ntb, když odpojim grafiku od systemu (externi) bez odebrání, tudíž podle mě je to na 99% grafická karta. Jestli ji máš ve slotu tak seženeš (sice s potížema) jinou, pokud ne , tak seš v ****
[url]https://valid.x86.fr/na6qv4][img]https://valid.x86.fr/cache/banner/na6qv4-5.png[/img][/url]

Dedek7
občas něco napíše
Příspěvky: 5
Registrován: 14 led 2010 10:54

Příspěvekod Dedek7 » 20 led 2010 22:51

Mám jí ve slotu. Grafika nVidia GO 7600 v mém notebooku vypadá tvarově takto: http://img97.imageshack.us/img97/3136/img2461l.jpg
Ovšem na této stránce ( http://mxm.borec.cz/ ) a i jinde jsem našel tu samou grafiku v jiném tvaru: http://mxm.borec.cz/MXMgrafickkarty/photos/photo17.html
Myslíte, že by byl problém s tím tvarem?

MadaFaka
píše často
Příspěvky: 158
Registrován: 30 dub 2007 18:21

Příspěvekod MadaFaka » 21 led 2010 00:45

S tim tvarem nevim,mozna jestli to neni design jen pro Toshibu,ale abych pravdu rek,ty fotky jsem tolik nezkoumal.
Asi by bylo lepsi se obratit na nekoho,kdo s tim ma osobni zkusenosti a nejlip i s konkretnim notebookem.
Verzi mxm by ti mohli rict v servisu Toshiby a nebo pohledej na netu.
Bohuzel tohle neni moje parketa,takze ti nebudu radit neco,cim si nejsem jisty.
Kazdopadne ti doporucuju zapomenout na hratky s vymenou za vykonnejsi grafiku.Doporucuju,kdyz uz grafiku vymenovat,tak za naprosto stejny model se stejnymi parametry,protoze by jsi pak mohl mit problemy s biosem,ktery je pravdepodobne pripraven jen na konkretni hw.Cili by ti ntb nemusel nabehnout.Taky bych zauvazoval nad tim,jestli by se nevyplatilo misto grafiky vymenit celou desku (samozrejme ne novou,to uz radsi koupit novy ntb).
Ale nevim,jak by se to financne pohybovalo,takze to je na tobe.
Naposledy upravil(a) MadaFaka dne 19 úno 2010 16:51, celkem upraveno 1 x.
Toshiba TECRA R10, C2D SP9300, NVS150, 4GB, 250GB/5400rpm., XPP SP3, 3yr NBD on-site



"Only two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the former."

Albert Einstein

kao
píše často
Příspěvky: 105
Registrován: 10 úno 2007 21:57
Bydliště: Brünn

Příspěvekod kao » 21 led 2010 15:18

[quote="Dedek7"]Mám jí ve slotu. Grafika nVidia GO 7600 v mém notebooku vypadá tvarově takto: http://img97.imageshack.us/img97/3136/img2461l.jpg
Ovšem na této stránce ( http://mxm.borec.cz/ ) a i jinde jsem našel tu samou grafiku v jiném tvaru: http://mxm.borec.cz/MXMgrafickkarty/photos/photo17.html
Myslíte, že by byl problém s tím tvarem?[/quote

anoj, mam tvarově takovou grafiku (Ati X1600) taky z toshiby A100, co mě umřela v ni deska. pokud se můžeš stavit v Brně ji zkusit tak může být tvoje..


Zpět na „notebooky Dynabook (dříve Toshiba)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CCBot a 2 hosti