Toshiba Qosmio X300-13O nefunkční tlačítka FN+FX

notebooky Dynabook a Toshiba (Satellite, Portégé, Tecra, Qosmio, Libretto) a vše kolem nich
javak810i
guru
Příspěvky: 1308
Registrován: 03 črc 2009 16:34
Bydliště: Roztoky u Prahy

Toshiba Qosmio X300-13O nefunkční tlačítka FN+FX

Příspěvekod javak810i » 25 led 2010 20:39

Zdravím, pořídil jsem si tohohle ďáblíka a bohužel mi nefungují funkce na tlačítkách F1-9 přes klávesu FN. OS mám Win 7 Ultimate X64 a nainstaloval jsem všechny ovladače z webu Toshiby, jenže Flash card utility, co dělá ty FN tam nebyla, tak jsem si nainstaloval verzi pro 64bit Visty. Vše se zdálo být ok, ale tlačítka stále nefungují, řeším to tedy zatím přes myš, ale není to moc pohodlné. Je chyba v ovladači, nebo mi třeba nejde klávesa FN???

P.S. taky mi přes dálkové ovládání nejde nastavit jas displaye, vše ostatní jo?!
Lenovo Ideapad Y50 70 - Core i5 4210H, Geforce GTX 860M 4GB GDDR5
3DMark Fire Strike - 3519 Bodů
Huawei Ascend P6, Xiaomi Piston v2

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8856
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR

Příspěvekod swarm » 25 led 2010 20:45

Nainstaluj flashcards třeba z ovladačů pro X500.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)

javak810i
guru
Příspěvky: 1308
Registrován: 03 črc 2009 16:34
Bydliště: Roztoky u Prahy

Příspěvekod javak810i » 25 led 2010 21:02

Ok dík, zkusím.
edit: Hmm tak na X500 tam taky ty flashcards pro win7 64bit nemaj.

A s tím dálkovým ovládáním, nenapadá tě, proč některé věci nejedou (podsvícení, vypnutí displaye)?

Jo a při spuštění windows, jakmile zmáčknu tlačítko FN tak se mi objeví hláška:

Program KeNotify MFC Application přestal pracovat.

Má to co dělat s nefunkčním fn? Co s tím?
Lenovo Ideapad Y50 70 - Core i5 4210H, Geforce GTX 860M 4GB GDDR5

3DMark Fire Strike - 3519 Bodů

Huawei Ascend P6, Xiaomi Piston v2

javak810i
guru
Příspěvky: 1308
Registrován: 03 črc 2009 16:34
Bydliště: Roztoky u Prahy

Příspěvekod javak810i » 26 led 2010 00:51

Já se zblázním :roll:
Tlačítka FN fungují (sice chybí flashcards takže si třeba nemůžu vybrat mezi wifi a BT) po odinstalaci Value added package, ale to zas nefunguje vše ostatní (doteková tlačítka, atd.) ale možnost instalace VAP bez flashcard nejde OMG
Lenovo Ideapad Y50 70 - Core i5 4210H, Geforce GTX 860M 4GB GDDR5

3DMark Fire Strike - 3519 Bodů

Huawei Ascend P6, Xiaomi Piston v2

Kreon
občas něco napíše
Příspěvky: 41
Registrován: 20 črc 2009 13:29

Příspěvekod Kreon » 26 led 2010 17:35

To je úplně novej noťas nebo nějaký starší? Jestli novej, tak je to divný, že nejsou ovladače, zvlášt teď, kdy se konečně Toshiba uráčila posílat upgrady na W7.
Já jsem teď přecházel také na W7 Ultimate (nikoliv od Toshiby) a taky jsem musel leccos doinstalovvávat, taky nefungovaly FN tlačítka (tedy fungovaly, ale neobjevovaly se na horním okraji LCD. Ale po nainstalování Flashcards a VAP všechno funguje jak má, dokonce se mi docela výrazně zvedl index výkonu.
Toshiba A500, C2D P8700, 4 GB RAM, ATI HD 4650, 500GB HDD
ACER Aspire VX 15, i5-7300HQ, 8GB RAM, GTX 1050Ti, 256GB SSD

javak810i
guru
Příspěvky: 1308
Registrován: 03 črc 2009 16:34
Bydliště: Roztoky u Prahy

Příspěvekod javak810i » 26 led 2010 18:51

No, je starší a nainstaloval jsem tam vlatní Win 7 Ultimaty, původně tam byly visty. Je divný, že na stránkách toshiby je pro 64bit Win 7 asi polovina ovladačů co na Visty. Třeba tam nejsou vůbec ke stažení Flashcards.

FN tlačítka mi fungují, pokud nemám naistalovaný an VaP ani flashcards, ale to se na displayi nezobrazuje co měním a nefungujou mi dotykový tlačítka.
Jakmile nainstaluju Value Addep package, kde jsou flashcards pevnlou součástí (vap na win7 tam maj), tak přestanou fn klávesy fungovat úplně, ale zase jdou doteková tlačítka. :roll:

Nerad bych tam dával zpět visty, tak pls někdo poraďte
Lenovo Ideapad Y50 70 - Core i5 4210H, Geforce GTX 860M 4GB GDDR5

3DMark Fire Strike - 3519 Bodů

Huawei Ascend P6, Xiaomi Piston v2

Kok@Ina
občas něco napíše
Příspěvky: 1
Registrován: 27 led 2010 04:12

Příspěvekod Kok@Ina » 27 led 2010 04:28

No ja som mal s tým tiež problém, ako ste popisovali aj vy. Mám Toshiba A500-1C0 a tiež buď mi išla horná lišta s eco, alebo len tlačidlo fn bez toho aby sa ukázal, že či funguje ta funkcia alebo nie (jedine FN+F5 sa mi ukázala). Strávil som pri tom asi 5,5 hodiny, ale nakoniec sa mi podarilo to rozbehať a funguje aj horná aj dolná lišta :D, postup je nasledovný:

1, odinštalujte Flash Cards Support Utility aj Value Added Package
2, dajte reštartovať PC
3, nainštalujte Value Added Package
4, dajte reštartovať PC
5, nainštalujte Flash Cards Support Utility
6, reštart

Po spustení Windows, by vám už mala fungovať horná lišta s podsvietením aj ECO, ale mala by sa ukazovať už aj funkcia FN + fungovať. Däúfam, že aj vy dosiahnete podobný úspech. :D

javak810i
guru
Příspěvky: 1308
Registrován: 03 črc 2009 16:34
Bydliště: Roztoky u Prahy

Příspěvekod javak810i » 27 led 2010 08:35

Takže vyřešeno, na toshiba fóru měl někdo podobný problém a doporučili mu nainstalovat verzi pro win 7 z nějakého jiného modelu, protože na X300 flashcards na Win 7 nejsou. Ted už vše funguje
Lenovo Ideapad Y50 70 - Core i5 4210H, Geforce GTX 860M 4GB GDDR5

3DMark Fire Strike - 3519 Bodů

Huawei Ascend P6, Xiaomi Piston v2

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8856
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR

Příspěvekod swarm » 27 led 2010 08:52

No vidíš.... to samé jsem psal hned na začátku tohodle threadu :D
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)

javak810i
guru
Příspěvky: 1308
Registrován: 03 črc 2009 16:34
Bydliště: Roztoky u Prahy

Příspěvekod javak810i » 27 led 2010 16:57

Cool, najednou přestal fungovat software pro čtečku otisků prstů :D

BTW tak nakonec do servisu stejně půjde, na grafice po 1hodině crysis naměřeno 100°C.

Takže 2. reklamace, předtím to byla výměna klávesnice. A až bude 3. tak si můžu říci o vrácení peněz? To bych si pak mohl koupit třeba Asus G73 :D
Lenovo Ideapad Y50 70 - Core i5 4210H, Geforce GTX 860M 4GB GDDR5

3DMark Fire Strike - 3519 Bodů

Huawei Ascend P6, Xiaomi Piston v2

javak810i
guru
Příspěvky: 1308
Registrován: 03 črc 2009 16:34
Bydliště: Roztoky u Prahy

Příspěvekod javak810i » 27 led 2010 21:37

Tk jsem si všiml ještě jedné věci.

Pokud mám nainstalovaný software k čtečce otisků prstů (už funguje), nefunguje mi firefox (píše, že zkonal a resetování nepomáhá).

Jakmile jsem sw k čtečce otisků odinstaloval, firefox už zase funguje.
Lenovo Ideapad Y50 70 - Core i5 4210H, Geforce GTX 860M 4GB GDDR5

3DMark Fire Strike - 3519 Bodů

Huawei Ascend P6, Xiaomi Piston v2

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8856
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR

Příspěvekod swarm » 27 led 2010 21:45

Spusť firefox s přepínačem, který zamezí načítání rozšíření a pak zablokuj to, které je nainstalované od Toshiby (uvidíš to ve správci rozšíření). Pak už můžeš firefox spustit normálně.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)

javak810i
guru
Příspěvky: 1308
Registrován: 03 črc 2009 16:34
Bydliště: Roztoky u Prahy

Příspěvekod javak810i » 27 led 2010 21:46

Tak jako tak, pokud budu chtít firefox, příjdu o čtečku otisků tak co
Lenovo Ideapad Y50 70 - Core i5 4210H, Geforce GTX 860M 4GB GDDR5

3DMark Fire Strike - 3519 Bodů

Huawei Ascend P6, Xiaomi Piston v2

samson010

Příspěvekod samson010 » 28 led 2010 13:38

ctecka otisku ti funguje ? mne na windows 7 64 bit ani za nic, predtym som instaloval co sa dalo aj original a stale mi naslo 3 zhodne prsty a dookola som ich daval a nic, tebe to funguje normalne s ktorym softom ?

javak810i
guru
Příspěvky: 1308
Registrován: 03 črc 2009 16:34
Bydliště: Roztoky u Prahy

Příspěvekod javak810i » 28 led 2010 18:21

Mam Win 7 Ultimate X64 a normálně mi funguje ten sw ze stránek toshiby na fingerprint, ale když ho mám naistalovaný, nejde mi firefox.
Lenovo Ideapad Y50 70 - Core i5 4210H, Geforce GTX 860M 4GB GDDR5

3DMark Fire Strike - 3519 Bodů

Huawei Ascend P6, Xiaomi Piston v2


Zpět na „notebooky Dynabook (dříve Toshiba)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CCBot a 1 host