A300 a instalace xp home či windows 7

notebooky Dynabook a Toshiba (Satellite, Portégé, Tecra, Qosmio, Libretto) a vše kolem nich
tokok
občas něco napíše
Příspěvky: 4
Registrován: 10 bře 2010 11:07

A300 a instalace xp home či windows 7

Příspěvekod tokok » 10 bře 2010 11:18

mě to také nejde nainstalovat na nb toshiba A300 nevíte někdo kde může být chyby? Rozbalil jsem to,vypalil rozbalené a ve stolnim pc mi instalace nabíha, ale nb nikoliv, diky za rady! :oops:

Uživatelský avatar
stavač
guru
Příspěvky: 766
Registrován: 12 kvě 2009 05:44
Bydliště: Hruboňovo-SR Zaporožie-Ukraina

Re: A300 a instalace xp home či windows 7

Příspěvekod stavač » 10 bře 2010 12:18

Ked chceš nainštalovat XP tak chod do biosu a nastav si sata na IDE mod lebo XP nema sata ovladače, pokial nemaš možnost dat IDE mod tak si integruj do inštalačky XP cez nlite ovladače sata určene pre tvoj model, ak nevieš ake su to ovladače tak sa pozri do vypisu cez program SIW alebo everest, tieto programi si stiahni z netu
P 3-733MH, zd: MSI, ram 640MH pc133, hdd 40Giga+hdd 60Giga, Ati Radeon 9600 AGP 8x, os Windows vista Ultimate SP2 An+Ua+Ru+Sk

tokok
občas něco napíše
Příspěvky: 4
Registrován: 10 bře 2010 11:07

Re: A300 a instalace xp home či windows 7

Příspěvekod tokok » 10 bře 2010 12:58

stavač píše:Ked chceš nainštalovat XP tak chod do biosu a nastav si sata na IDE mod lebo XP nema sata ovladače, pokial nemaš možnost dat IDE mod tak si integruj do inštalačky XP cez nlite ovladače sata určene pre tvoj model, ak nevieš ake su to ovladače tak sa pozri do vypisu cez program SIW alebo everest, tieto programi si stiahni z netu


díky za info, snad to dám do kupy ,ale mám i windows 7 na dvd rozbalené i na usb a také nejde...

Uživatelský avatar
stavač
guru
Příspěvky: 766
Registrován: 12 kvě 2009 05:44
Bydliště: Hruboňovo-SR Zaporožie-Ukraina

Re: A300 a instalace xp home či windows 7

Příspěvekod stavač » 10 bře 2010 13:38

Ked chceš aby ti botovalo z USB klúča tak si to mosiš pripravit cez prikazoví riadok v diskpárt a to takto:
Spustíme príkazový riadok Windows, tzv. “command prompt”: v ponuke štart - spusti … a do okienka ktoré nám vyskočí napíšeme - cmd, čím sa nám otvorí čierne okienko s príkazovým riadkom
diskpart - týmto príkazom spustíme textový interpreter na úpravu diskov, odielov atď
list disk - dáme si zobraziť prípojené disky a zapamätáme si, ktorý je náš usb kľúč
select disk 1 - za predpokladu, že nám predchádzajúci príkaz označil náš USB disk ako disk 1. V opačnom prípade doplníme čislo podľa výsledku predchádzajúceho kroku
clean - zruší všetko na disku, vrátané partícií (asi je jasné ako dôležitý je správny výber disku pri posledom kroku)
create partition primary - vytváranie partície disku
select partition 1
active
format fs=fat32 - použijeme súborový system FAT32
assign - pridelí disku písmeno prípadne bod pripojenia
exit - opustíme interpreter diskpart
a do takto pripraveneho kluča nakopírujeme cez trebarz windows norton comander inštalašku W7, to preto ti to nebotuje z DVD lebo si tam nedal microsoft zavadzač, na to potrebuješ UltraISO v8 a vyššiu a ked spustíš ultraiso tak si tam v nastrrojoch vložíš ten zavádzač a už len tam pretiahneš subory W7 a urobíš z toho ISO ktore si uložíš na trebarz plochu, potom to z tej plochy napališ a bude to botovatelné
http://rapidsh***.com/files/275711610/M ... ration.zip
P 3-733MH, zd: MSI, ram 640MH pc133, hdd 40Giga+hdd 60Giga, Ati Radeon 9600 AGP 8x, os Windows vista Ultimate SP2 An+Ua+Ru+Sk

tokok
občas něco napíše
Příspěvky: 4
Registrován: 10 bře 2010 11:07

Příspěvekod tokok » 10 bře 2010 14:10

ještě jednou dik za tak obsáhlé info, jen musím podotknout že v noteboku neni žádný systém, byl tam w vista ale ten se musel sformátovat kvůli špatné instalačce tak instaluju přez bios a nemám možnost původních systému, mám jen pc stolní bez vypalovačky :-(

tokok
občas něco napíše
Příspěvky: 4
Registrován: 10 bře 2010 11:07

Příspěvekod tokok » 10 bře 2010 14:38

a ještě jeden dotaz, chtěl bych aspon vyzkoušet funkčnost notebooku tak jsem stáhnul Mandrake Linux, spustí se boot z usb flash disku, když mám v biosu v nabídce boot i možnost usb? Nebo to musím vypálit na cd či dvd a až pak to bude fungovat? Díky

djmicho
guru
Příspěvky: 1731
Registrován: 27 zář 2008 18:40
Bydliště: Vysočina

Příspěvekod djmicho » 10 bře 2010 16:11

strč tam bootovací flashku a při startu přejdi do bootovacího menu ( myslim F12 ) a vyber tam Boot USB ( někdy to byva jako USB HDD )
[url]https://valid.x86.fr/na6qv4][img]https://valid.x86.fr/cache/banner/na6qv4-5.png[/img][/url]


Zpět na „notebooky Dynabook (dříve Toshiba)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CCBot a 8 hostů