Nefunkční tlačítko jasu...?

notebooky Dynabook a Toshiba (Satellite, Portégé, Tecra, Qosmio, Libretto) a vše kolem nich
roman2277
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 10673
Registrován: 30 dub 2008 10:22
Bydliště: okolí Prahy

Nefunkční tlačítko jasu...?

Příspěvekod roman2277 » 01 dub 2010 16:12

Tak z ničeho nic mi nefunguje regulace jasu přes tlačítka FN a F6 a F7.Jakmile zmáčknu FN a poté tlačítko F7 na zvýšení jasu tak je ukazatel stále na začátku na čísle 1 a nehejbe se na jinou hodnotu.(max číslo je osm).Ovšem jas je dle mého názoru na maximální hodnotě 8.Jinak jsem samozřejmě přeinstaloval value pack i flash utilitu.A výsledek je stejný.Dnes ráno jsem ovšem instaloval nové ovladače na grafiku-jestli to nemá souvislost? Nějaké nápady?
PS:a ještě mi nefunguje vůbec dálkový ovladač.
EDIT:tak ovladač už funguje.byla tam vadná baterie.
Naposledy upravil(a) roman2277 dne 01 dub 2010 17:30, celkem upraveno 1 x.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

mikl3
píše často
Příspěvky: 112
Registrován: 14 bře 2010 12:15

Příspěvekod mikl3 » 01 dub 2010 16:23

chyba bude asi někde u jednotky řídící příjem, zpracování signálu z dálkového ovládání, sice nevím, kde přesně to j ntb je, ale domnívám se
jinak -> reklamace

javak810i
guru
Příspěvky: 1308
Registrován: 03 črc 2009 16:34
Bydliště: Roztoky u Prahy

Příspěvekod javak810i » 01 dub 2010 17:15

Měl jsem podobné problémy a s ovladačem - něco šlo, něco ne. Vesměs šlo jen ovládání multimedií a Media cetra.

Když jsem to měl já, tak mi Flashcards ze stránek toshiby nešly (měl jsem 64bit W7) to jsem vyřešil instalací flashcards pro Satellite L550. Jinak nejnovější VAP samozřejmě. Zkus to celý reinstalovat a když to nepomůže, vyzkoušej ještě jiný ovladače na grafiku. Jinak asi ještě reinstall os a pak už reklamace xD

S tím ovládáním, myslím, že žádná utilita pro něj není, takže pokud nefunguje, možná bude vybité (nepravděpodobné, když je notes nový). Takže možná bude v háji.

Edit: jde jas přes správce napájení?
Lenovo Ideapad Y50 70 - Core i5 4210H, Geforce GTX 860M 4GB GDDR5
3DMark Fire Strike - 3519 Bodů
Huawei Ascend P6, Xiaomi Piston v2

roman2277
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 10673
Registrován: 30 dub 2008 10:22
Bydliště: okolí Prahy

Příspěvekod roman2277 » 01 dub 2010 17:43

javak810i píše:Měl jsem podobné problémy a s ovladačem - něco šlo, něco ne. Vesměs šlo jen ovládání multimedií a Media cetra.

Když jsem to měl já, tak mi Flashcards ze stránek toshiby nešly (měl jsem 64bit W7) to jsem vyřešil instalací flashcards pro Satellite L550. Jinak nejnovější VAP samozřejmě. Zkus to celý reinstalovat a když to nepomůže, vyzkoušej ještě jiný ovladače na grafiku. Jinak asi ještě reinstall os a pak už reklamace xD

S tím ovládáním, myslím, že žádná utilita pro něj není, takže pokud nefunguje, možná bude vybité (nepravděpodobné, když je notes nový). Takže možná bude v háji.

Edit: jde jas přes správce napájení?
Tak u ovladače byla vybitá baterie.(asi byla dlouho ve skladu).Jinak reinstal Windows bych nerad.(mám tam asi 500 GB).Zkusím ještě jiné ovladače na GK.A když to nepomůže ,tak to asi nějaký týden nechám být.Stejně má každý program upravení jasu a navíc teď je to stále na maximálním jasu po zapnutí notebooku.A to není vcelku problém.Jinak jas se dá v pohodě upravit v Nvidia control panelu.Ale je to dost nepraktické a ne zrovna rychlé.Jinak je ale divné,že na dálkovém ovladači stejně nefungují všechny tlačítka.(třeba ten jas)
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

javak810i
guru
Příspěvky: 1308
Registrován: 03 črc 2009 16:34
Bydliště: Roztoky u Prahy

Příspěvekod javak810i » 01 dub 2010 17:49

To mě taky na tom ovladači šla asi tak půlka věcí, ale neřešil jsem to.
Lenovo Ideapad Y50 70 - Core i5 4210H, Geforce GTX 860M 4GB GDDR5

3DMark Fire Strike - 3519 Bodů

Huawei Ascend P6, Xiaomi Piston v2

roman2277
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 10673
Registrován: 30 dub 2008 10:22
Bydliště: okolí Prahy

Příspěvekod roman2277 » 01 dub 2010 19:02

Mě tam nejde akorát ten JAS.(na ovladači)Zvláštní,že nejde na notebooku jen ten přepínač FN a F6(F7).Ostatní tlačítka fungují naprosto přesně.Jsem sice IT profesionál,ale stále mě dokáže něco překvapit.Nadarmo se v branži neříká,že každý program má malé či velké BUGY.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

roman2277
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 10673
Registrován: 30 dub 2008 10:22
Bydliště: okolí Prahy

Příspěvekod roman2277 » 02 dub 2010 08:34

Tak po instalaci jiných ovladačů GK je to stále stejné.Jinak jas nejde upravit ani ve správci napájení.Tedy jde upravit,ale tak že se změna projeví až po restartu počítače.(to to opět na pevnou hodnotu jasu,kterou jsem si nastavil ve správci napájení).Takže jedině se dá upravovat jas v NVidia panelu.Moc zajímavé.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

djmicho
guru
Příspěvky: 1731
Registrován: 27 zář 2008 18:40
Bydliště: Vysočina

Příspěvekod djmicho » 02 dub 2010 09:47

Možná tě nepotěším, ale je to pravděpodobně problém win 7 :lol: . U FS amilo SA3650 jde jas nastvit s integrovanou grafikou, ale jakmile se aktivuje XGP, tak jas už nastavit nelze... To stejné u kamošova delu s hybridní grafikou... Win 7 má asi problémy u nastavení jasu po změně GK ... aspoň podle mě, protože to dělá u hodně ntb, kde se dá aktivovat i jiná GK než je ta standartní.. :? ( PS: nebo možná nevychytanost ovladačů ještě.. )
[url]https://valid.x86.fr/na6qv4][img]https://valid.x86.fr/cache/banner/na6qv4-5.png[/img][/url]

javak810i
guru
Příspěvky: 1308
Registrován: 03 črc 2009 16:34
Bydliště: Roztoky u Prahy

Příspěvekod javak810i » 02 dub 2010 11:30

Já jsem měl X300-13O (T9600 a 9800m GTX) a i s custom drivery jsem se s Windows 7 Ultimate X64 dopracoval k tomu, aby mi vše fungovalo (všechny fn a doteková tlačítka, jen dálkové ovládání jen z půlky).
Lenovo Ideapad Y50 70 - Core i5 4210H, Geforce GTX 860M 4GB GDDR5

3DMark Fire Strike - 3519 Bodů

Huawei Ascend P6, Xiaomi Piston v2

roman2277
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 10673
Registrován: 30 dub 2008 10:22
Bydliště: okolí Prahy

Příspěvekod roman2277 » 02 dub 2010 20:30

djmicho píše:Možná tě nepotěším, ale je to pravděpodobně problém win 7 :lol: . U FS amilo SA3650 jde jas nastvit s integrovanou grafikou, ale jakmile se aktivuje XGP, tak jas už nastavit nelze... To stejné u kamošova delu s hybridní grafikou... Win 7 má asi problémy u nastavení jasu po změně GK ... aspoň podle mě, protože to dělá u hodně ntb, kde se dá aktivovat i jiná GK než je ta standartní.. :? ( PS: nebo možná nevychytanost ovladačů ještě.. )
Mám tam Visty 64 z továrny.Jinak po diskuzi se servisním technikem je to softwarová kolize s jiným programem takže pomůže jedině přeinstal systému.Nebo z bodu obnovení,který jsem ovšem neměl.Zajímavé je to ,že to ze začátku fungovalo i když tam bylo aktivováno SLI.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

djmicho
guru
Příspěvky: 1731
Registrován: 27 zář 2008 18:40
Bydliště: Vysočina

Příspěvekod djmicho » 02 dub 2010 22:20

jo Visty.. no tak tam by být problém neměl, Visty jsou sice zprasenej systém, ale zatím jedinej, kterej má DX10 a vše na něm funguje ( jak podpora , tak ovladače :lol: )..
[url]https://valid.x86.fr/na6qv4][img]https://valid.x86.fr/cache/banner/na6qv4-5.png[/img][/url]

roman2277
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 10673
Registrován: 30 dub 2008 10:22
Bydliště: okolí Prahy

Příspěvekod roman2277 » 03 dub 2010 07:49

Proto tam taky Visty mám.Mám je maximálně odladěné a jsem spokojený.Jinak jsem vypnul obě 9800(jedu na 9400vku) a ejhle jas už funguje přes správce napájení.Takže teď si můžu alespoň nastavit 3 profily jasu.A to mi naprosto stačí.Díky za info.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

roman2277
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 10673
Registrován: 30 dub 2008 10:22
Bydliště: okolí Prahy

Příspěvekod roman2277 » 03 dub 2010 18:38

Hm...tak už mi to funguje všechno.Stačilo zapnout notebook jen na integrovanou 9400vku a jas náhle funguje.A ty další dvě 9800vky stačí aktivovat až když už je notebook normálně v provozním režimu.To jsou mi tedy chytáčky.Ty kluci ať to takhle taky vyzkouší,jestli umožňuje jejich notebook přepínání grafických karet za chodu přístroje.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3


Zpět na „notebooky Dynabook (dříve Toshiba)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CCBot a 12 hostů