Toshiba Satellite L505 - nezobrazuje se lišta od tlačítka FN

notebooky Dynabook a Toshiba (Satellite, Portégé, Tecra, Qosmio, Libretto) a vše kolem nich
BLACKBURN
občas něco napíše
Příspěvky: 7
Registrován: 21 pro 2010 19:12

Toshiba Satellite L505 - nezobrazuje se lišta od tlačítka FN

Příspěvekod BLACKBURN » 21 pro 2010 19:28

Ahoj,
potřebuju pomoct, jak uvést do provozu lištu, která se váže na tlačítko FN.
Problém je ten, že ta lišta se mi po stisknu klávesy FN nezobrazí, ale tlačítka F1-7 fungují... hl. problém je ten, že nemohu zapínat/vypínat bezdrátové připojení (WiFi, Bluetooth) a zapínat/vypínat TouchPad (F8-9).
Už jsem četl nějáké ty témata na tomto webu a snažil jsem se odinstalovat/přeinstalovat drivery od TouchPadu, VAP a Flash cards, ale bez úspěchu.

Prosím o rady jak to zpravit.

Jinak mám "Windovs 7 Home premium 64bit"

Dík

Dorota
píše často
Příspěvky: 291
Registrován: 12 zář 2008 13:33

Příspěvekod Dorota » 22 pro 2010 09:55

Řešilo se to tu už vícekrát- stáhni si value added package a flash card support utility pro novější model notebooku- například L500. Mám sice 32bit, ale mělo by to zabrat.
HP 4520s WT290EA#ARL
Toshiba Satellite A200-1ZB

BLACKBURN
občas něco napíše
Příspěvky: 7
Registrován: 21 pro 2010 19:12

Příspěvekod BLACKBURN » 26 pro 2010 12:52

Tak jsem to skusil a bez úspěchu... skoušel jsem i více modelů.
U VAP mi to hlásí že je již nainstalovaná jiná verze produktu a že je možnost jí odinstalovat v "Přidat nebo odebrat programy" ale tam se mi VAP vůbec nezobrazuje.
A FCSU hlásí že už mám nainstalované dvě verze a pospolu je to nekompatibilní/nefunkční. Jo a v "Přidat a..." se to taky nezobrazuje.

Potřebuju poradit jak to komplet smazat z notasu (smazat tak jako kdyby to tam nikdy nebylo). Jinak patřím mezi zkušenější lidi v IT, nejsem amatér, který počítačům nerozumí.

Dík

Dorota
píše často
Příspěvky: 291
Registrován: 12 zář 2008 13:33

Příspěvekod Dorota » 27 pro 2010 13:23

To je divné. Vždy, když jsem spustil instalátor FCSU když už bylo nainstalované, nabídl mi odinstalaci. Zkoušel jsi to odstranit takhle? A v jakém pořadí jsi to instaloval? Nejdřív se musí nainstalit TVAP a až potom FCSU.
HP 4520s WT290EA#ARL

Toshiba Satellite A200-1ZB

BLACKBURN
občas něco napíše
Příspěvky: 7
Registrován: 21 pro 2010 19:12

Příspěvekod BLACKBURN » 27 pro 2010 13:49

Tak FCSU mi odinstalaci nenabídl, ani VAP ne.
Pořadí... jestli myslíš první instalaci, tak to jsem myslim proved opačně, ale tedkom jsem to skusil znovu... nejdříve VAP pak FCSU a je to pořád stejný.

A jinak kde je to hnízdo (ty programové soubory), že bych to smazl a pak smazal všechny registry atd. Potom by to mohlo jít nainstalovat.
Je tohle dobrej nápad jak to zprovoznit?

Jinak rozbaluje se mi to do C:\Users\ÚČET\AppData\Local\Temp ...je to skrytý
Obrázek

Dorota
píše často
Příspěvky: 291
Registrován: 12 zář 2008 13:33

Příspěvekod Dorota » 27 pro 2010 14:26

Vše se mi instalovalo do C:/Program Files/TOSHIBA. Ta složka co jsi vypsal je pouze dočasná- s tou si nelam hlavu. A s tím promazáváním registrů bych byl opatrnej- radši si je zazálohuj, ale pokud to budeš dělat ručně, tak si asi pěkně mákneš.
HP 4520s WT290EA#ARL

Toshiba Satellite A200-1ZB

BLACKBURN
občas něco napíše
Příspěvky: 7
Registrován: 21 pro 2010 19:12

Příspěvekod BLACKBURN » 27 pro 2010 18:30

Hele tak to smazaní se mi nepovedlo, ani odinstalace (byla tam ikona), ale když už jsem byl v těch složkách, tak jsem tam našel exe a nastavil jsem si v něm otevření těch kart pomocí myši, tak že najedu na horní kraj obrazovky a myš tam chvílí nechám (čas je libovolnej, dle nastavení), po chvilce se ty karty objeví.
Jinak tenhle způsob má chybku v tom, že se nedá vrátit (Zpět), když si človek klikne třeba na vypnutí TouchPadu, tak mu tabulka zmizí a musí jet zase odznova, tedy zese najet myší na horní okraj atd.
A ještě k tomu "Zpět"... je to tak když si člověk nechtěně klikne třeba na "Jas" a chtěl "TouchPad" tak to musí nechat, sjed myší z toho a jet odznova.
No prostě klávesa "FN" to jistila pořád otevřený.
Kdyžtak si to vyzkoušej ;)

Ta aplikace je na
C:\Program Files\TOSHIBA\FlashCards\TfcCont\TfcCont.exe
Obrázek

Dorota
píše často
Příspěvky: 291
Registrován: 12 zář 2008 13:33

Příspěvekod Dorota » 28 pro 2010 09:03

Ano, tohle samozřejmě znám, pokud je to dobře nainstalený, je zástupce i ve startu. Ještě mně napadá: spouštěl jsi instalaci jako správce? A restartoval jsi počítač po instalaci VAP?
HP 4520s WT290EA#ARL

Toshiba Satellite A200-1ZB

BLACKBURN
občas něco napíše
Příspěvky: 7
Registrován: 21 pro 2010 19:12

Příspěvekod BLACKBURN » 28 pro 2010 11:18

Hele, tak jsem si tedkom stáhl ty starší verze pro L505 (VAP, FCSU) a normálně proběhla instalace u VAP (restartoval jsem to a pořád se mi to nerobrazuje) a u FCSU mi to pořád hlásí, že jsou v tom ty dvě verze.
Jo a skoušel jsem to spustit jako správce.
Obrázek

Dorota
píše často
Příspěvky: 291
Registrován: 12 zář 2008 13:33

Příspěvekod Dorota » 28 pro 2010 13:11

Máš nainstalovaný registry patche od toshiby? Jinak u mně, když spustím TVAP setup, můžu vybírat zda chci instalovat nebo odebírat jednotlivé součásti. Setup najdeš v Program Files/Toshiba/TVAP. Jo a prolez si i Program Files x86- možná je to podruhé nainstalovaný tam a kope se to.
HP 4520s WT290EA#ARL

Toshiba Satellite A200-1ZB

BLACKBURN
občas něco napíše
Příspěvky: 7
Registrován: 21 pro 2010 19:12

Příspěvekod BLACKBURN » 28 pro 2010 16:58

Ten setup po kliknutí na to vůbec nereaguje i přes to, že to spouštim jako správce. A v x86 ty složky nejsou. Jinak zlobí FCSU.
A nevim jestli mam nainstalovane ty registry od Toshiby
Obrázek

Dorota
píše často
Příspěvky: 291
Registrován: 12 zář 2008 13:33

Příspěvekod Dorota » 28 pro 2010 17:18

V tomtéž adresáři je i program tinstallwb.exe. To je instalátor- FCSU. Když ho spustíš, nabídne odinstalaci? A propos, jakou máš verzi VAP a FCSU? U mně VAP 1.2.40 a FCSU 1.63.0.4C.
HP 4520s WT290EA#ARL

Toshiba Satellite A200-1ZB

BLACKBURN
občas něco napíše
Příspěvky: 7
Registrován: 21 pro 2010 19:12

Příspěvekod BLACKBURN » 28 pro 2010 22:53

Tak tinstallwb.exe jsem nenašel.
VAP V1.2.25_64
FCSU V2.00.36.64
Obrázek

Dorota
píše často
Příspěvky: 291
Registrován: 12 zář 2008 13:33

Příspěvekod Dorota » 30 pro 2010 08:33

Tak nevím, ty verze mi nějak nepasují. Toshiba má na českých stránkách nejnovější VAP 1.2.34_64 a FCSU 1.63.0.4. O verzi 2.00.36.64 jsem zatím neslyšel, možná je to nějaká vývojová. Zkus tu osvědčenou. Pak už mně napadá jen update BIOSu.
HP 4520s WT290EA#ARL

Toshiba Satellite A200-1ZB


Zpět na „notebooky Dynabook (dříve Toshiba)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CCBot a 0 hostů