toshiba satellite A200 1S9

notebooky Dynabook a Toshiba (Satellite, Portégé, Tecra, Qosmio, Libretto) a vše kolem nich
fm
občas něco napíše
Příspěvky: 89
Registrován: 15 říj 2010 15:27

toshiba satellite A200 1S9

Příspěvekod fm » 27 úno 2011 15:50

Zdravím, prosím o pomoc, mám starší toshibu satellite a200 1S9. Notebook je zatím celkem v pohodě, jen by asi neuškodilo 1GB RAM zvýšit na třeba 2GB.

Vyplatí se to ale vůbec ještě, když je notebook starší a není moc jisté jak dlouho ještě vydrží?

Jak vybrat tu RAM? Na co hledět a jak zjistit potřebné údaje?

Je potřeba koupit dvě paměti nebo stačí jen jedna 1GB do duálu? Nebo musí být takto obě paměti stejné?
Nebo je lepší jen jednu 2GB?

Díky za pomoc.

roman2277
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 10672
Registrován: 30 dub 2008 10:22
Bydliště: okolí Prahy

Příspěvekod roman2277 » 27 úno 2011 20:45

Mám ho doma taky a nejlepší je tam přidat rovnou 2GB modul.Mám tam kingston 667 Mhz a vše je OK.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

fm
občas něco napíše
Příspěvky: 89
Registrován: 15 říj 2010 15:27

Příspěvekod fm » 27 úno 2011 22:13

Já právě přemýšlel nad tímto: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 10C7010AL7

Ale nevím jestli by to jelo a jestli nemusí být obě paměti stejné? Nebo je fakt lepší 2GB vcelku na jednom kanálu (nebo jak to pojmenovat ) :lol:

Taky jsem přemýšlel, že bych koupil 2GB a časem až budou peníze další 2GB do dualu a měl bych pak 4GB, ale nevím, jestli to v tomto nb pojede a jak vybírat.

Používám jej nově na grafiku a zatím to tak nějak jde, ale občas se to trochu vleče. Jen nevím jestli se ta investice ještě vyplatí... :lol:

Dorota
píše často
Příspěvky: 291
Registrován: 12 zář 2008 13:33

Příspěvekod Dorota » 28 úno 2011 08:00

Trochu tě obdivuju, vydržet tak dlouho s 1 giga na notebooku s vistou- teda jestli sis tam nadal XP. Já jsem 2 giga dokupoval hned, rychlost byla nesrovnatelná. Moduly stejné být nemusí- nic poznatelného navíc tím nezískáš.
HP 4520s WT290EA#ARL
Toshiba Satellite A200-1ZB

fm
občas něco napíše
Příspěvky: 89
Registrován: 15 říj 2010 15:27

Příspěvekod fm » 28 úno 2011 12:37

No s vistou se to dalo ale dost to dřelo a musel jsem nastavit ten jednoduchý a základní vzhled jako na win98 atd.

Teď co jsem tam nahodil win7 tak to šlape pěkně, ale stejně by se více ram hodilo...

fm
občas něco napíše
Příspěvky: 89
Registrován: 15 říj 2010 15:27

Příspěvekod fm » 28 úno 2011 12:40

Takže ta RAMka co jsem odkazoval by měla v dualu s tou stávající jet bez problému? Bude tato kompatibilní?

Dorota
píše často
Příspěvky: 291
Registrován: 12 zář 2008 13:33

Příspěvekod Dorota » 28 úno 2011 14:32

Pojede to v pohodě, ale kup radši rovnou tu dvougigovou. Dual pojede i tak. Kinstona jsem dával taky a byl bez problémů.
HP 4520s WT290EA#ARL

Toshiba Satellite A200-1ZB

fm
občas něco napíše
Příspěvky: 89
Registrován: 15 říj 2010 15:27

Příspěvekod fm » 28 úno 2011 16:36

2GB a tu pak hodit do dualu s tou 1GB co mám s notebookem? Nemusí mít obě paměti pokud jsou v dualu stejnou velikost?

Dorota
píše často
Příspěvky: 291
Registrován: 12 zář 2008 13:33

Příspěvekod Dorota » 28 úno 2011 17:56

Nemusí. Pojede to v hybridním modu. A více paměti se ti na rychlosti systému podepíše víc, než pochybný přínos dual chanelu. Věř mi, mám to vyzkoušeno.
HP 4520s WT290EA#ARL

Toshiba Satellite A200-1ZB


Zpět na „notebooky Dynabook (dříve Toshiba)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CCBot a 4 hosti