Pro svůj Acer Aspire jsem si koupil jsem si tyto reproduktory:
http://www.alza.cz/reproduktory-genius- ... d98981.htm
Připojují se klasickým 3-pinovým jackem do výstupu na NB.
Problém je v tom, že pokud připojím NB do zásůvky(...mám ho tam pořát), repro začne hrozně pískat. Z baterie jede v pohodě.
Mám tedy dotaz, má někdo podobný problém? Nevíte jak se toho zbavit? Jak to odizolovat? Díky moc
Notebook + 2.1 reproduktory
když genius tak jedine 5.1 prověřené časem, a taky se slušným poměrem výkon/cena jinak bych se poohlídnul jinde...
když sem před pár lety zapojil lampičku do zásuvky a zároven i rádio tak mi v tom pískalo...
vyřešil sem to tak že sem každé zapnul do jiné zásuvky a v pohodě... je to jen laická rada, tak se hned nezlobte
když sem před pár lety zapojil lampičku do zásuvky a zároven i rádio tak mi v tom pískalo...
vyřešil sem to tak že sem každé zapnul do jiné zásuvky a v pohodě... je to jen laická rada, tak se hned nezlobte
Macbook Pro 13" (i5-Ram8gb1600MHz-120SSD+320HDD)-iPhone 4
to pískání je pořád a nebo v tom jenom tak jednočázově zachrčí/pískne?
Jestli jenom jednorázově, tak to se přenáší velký prooudový pulz do napájení beden a přes nedokonalé stínění se zesílí přes jejich zesilovač a jde přes reproduktor ven. To je ten klasický příklad lampičkya beden na jednu zásuvku - v bednách při zapnutí lampičky "lupne".
Jestli jenom jednorázově, tak to se přenáší velký prooudový pulz do napájení beden a přes nedokonalé stínění se zesílí přes jejich zesilovač a jde přes reproduktor ven. To je ten klasický příklad lampičkya beden na jednu zásuvku - v bednách při zapnutí lampičky "lupne".
Bohužel píská pořát. Čím více zvýším hlasitost, tím více píská. Repro by mělo být odstíněné. Ale jak říkám, problém je pouze když mám NB v zásůvce. Pokud jede z baterie, není nejmenší problém. Zkoušel jsem změnit zásůvky-bez výsledku. Asi není AC adapté dobře odstíněn. Děkuji za nápady, snad se najde někdo, kdo měl stejný problém. Zatím díky
Celkem jsi na to kápnul. Zdroj pro NB je spínaný zdroj (není v něm klasický trafo), který má už z principu dost značné rušení- může mít i dost široké elmg. spektrum vyzařování. V podstatě by se dalo říct, že čím kvalitnější zdroj, tím by měl být i lépe odrušen- bohužel ani to už dnes není docela pravda... Takže jediná cenově dostupná rada zní: zdroj do jiné zásuvky, co nejdále od beden a kvalitní dobře stíněné propojovací kabely...
HP 4520s WT290EA#ARL
Toshiba Satellite A200-1ZB
Existují síťové fitry, ale ty kvalitnější nejsou moc levná záležitost- ptej se v prodejnách elektro. Otázka však je, jestli zdroj vyzařuje nízkofrekvenčně do sítě, nebo vf vzduchem. Můžeš zkusit jednoduchý pokus- zabal ho do alobalu, jestli to bude pískat dál, nebo se to omezí.
HP 4520s WT290EA#ARL
100% VYŘEŠENO. Kde byl problém?
Po hodinách ztrávených přeměřováním zásůvky, sháněním síťového filtru, experimenty s prodlužovačkami atd. jsem přišel na to, že problém je v uzemění. Né, že by bylo špatné, ale protože je dobré!!! K pískání docházelo, protože NTB i repro byly zeměny stejným drátem. Takže jsem prostě kleštěma přerušil zemění mezi reprem a zásůvkou. Zvuk je nyní naprosto čistý.
Po hodinách ztrávených přeměřováním zásůvky, sháněním síťového filtru, experimenty s prodlužovačkami atd. jsem přišel na to, že problém je v uzemění. Né, že by bylo špatné, ale protože je dobré!!! K pískání docházelo, protože NTB i repro byly zeměny stejným drátem. Takže jsem prostě kleštěma přerušil zemění mezi reprem a zásůvkou. Zvuk je nyní naprosto čistý.