Acer Aspire 5520g nenabíhá
To mi dělal travelmate 5520G, problém byl v ovladači LAN. Takže jestli jsi reinstaloval win a pak tam hodil ty same ovladace a programy, je to jasné. Takže první najít nejnovější verzi ovladače LAN přimo od výrobce a kdyžtak zkusit nahrát aktuální i všechny ostatní ovladače, když by to nešlo.
Acer Aspire TimelineX 3820tg. i5 460m, ATI HD 5650... ex. Travelmate 5520G Turion 1,9GHz, ATI 2400 xt
-
piccolino
Zdravím vás borci.
Mam podobný problém ako kolega 3bit. Mám noťas Aspire 5520. Keď ho zapnem rozsvieti sa ledka, roztočí sa vetrák asi na 5s a vypne sa. Ostane už len blikať. Tak som ho rozobral. Teraz mám na stole holú dosku a robí to isté, vetrák sa roztočí asi na 5s a vypne sa. Predpokladám, že je vadná doska, no chcel by som ešte počuť aj váš názor. Ďakujem.
BTW: po záruke. Poprípade poraďte či na to je vôbec servis a či sa to oplatí opravovať. Pozeral som dosky na eBayi tak všetko okolo 200$.

Mam podobný problém ako kolega 3bit. Mám noťas Aspire 5520. Keď ho zapnem rozsvieti sa ledka, roztočí sa vetrák asi na 5s a vypne sa. Ostane už len blikať. Tak som ho rozobral. Teraz mám na stole holú dosku a robí to isté, vetrák sa roztočí asi na 5s a vypne sa. Predpokladám, že je vadná doska, no chcel by som ešte počuť aj váš názor. Ďakujem.
BTW: po záruke. Poprípade poraďte či na to je vôbec servis a či sa to oplatí opravovať. Pozeral som dosky na eBayi tak všetko okolo 200$.
-
kiposukjange
- guru
Viz: http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... hp?t=30960
Poslal jsem to do servisu a odepsali mi:
Poslal jsem to do servisu a odepsali mi:
Oprava Vašeho zařízení by vyšla na 3.730,-Kč bez DPH. A jedná se o opravu základní desky (řízení sběrnice).
HP 8710p - C2D T7200 2.0GHz, NVIDIA Quadro 320M 256MB DDR3, 4 GB DDR2, HDD 250 GB SATAII 5400ot., 17" WXGA+ 1440x900, Windows 7 Professional x64.
-
vanilka
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
piccolino píše:Zdravím vás borci.
pricinou je defekt chipsetu respektive BGA spoju mezi chipsetem a zakladni deskou. je to problem vsech modelovych rad od Aceru postavenych na MCP67MV-A2. oprava je mozna pomoci REFLOW, rozhodne ale ne horkovdusnou pistoli. chce to plnohodnotnou rework stanici.
-
piccolino
-
vanilka
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
jeste info k reflow MCP67MV-A2 u 5520g:
- spodni predehrev je nutnosti
- teplotni profil zvolit pro lead-free (tzn.kulminace na 225°C)
- IC "podllit" dostatecnym mnozstvim pajeci pasty (ne kapaliny!)
pokud se neco z toho zanedba, je vcelku slusna sance, ze se behem reflow znici deska (konkretne dojde k "vytrhani" pajecich plosek z PCB na zakladni desky) nebo (v lepsim pripade) se zavada za par tydnu objevi znovu.
- spodni predehrev je nutnosti
- teplotni profil zvolit pro lead-free (tzn.kulminace na 225°C)
- IC "podllit" dostatecnym mnozstvim pajeci pasty (ne kapaliny!)
pokud se neco z toho zanedba, je vcelku slusna sance, ze se behem reflow znici deska (konkretne dojde k "vytrhani" pajecich plosek z PCB na zakladni desky) nebo (v lepsim pripade) se zavada za par tydnu objevi znovu.
-
piccolino