Acer Aspire 5520g nenabíhá
To mi dělal travelmate 5520G, problém byl v ovladači LAN. Takže jestli jsi reinstaloval win a pak tam hodil ty same ovladace a programy, je to jasné. Takže první najít nejnovější verzi ovladače LAN přimo od výrobce a kdyžtak zkusit nahrát aktuální i všechny ostatní ovladače, když by to nešlo.
Acer Aspire TimelineX 3820tg. i5 460m, ATI HD 5650... ex. Travelmate 5520G Turion 1,9GHz, ATI 2400 xt
Zdravím vás borci.
Mam podobný problém ako kolega 3bit. Mám noťas Aspire 5520. Keď ho zapnem rozsvieti sa ledka, roztočí sa vetrák asi na 5s a vypne sa. Ostane už len blikať. Tak som ho rozobral. Teraz mám na stole holú dosku a robí to isté, vetrák sa roztočí asi na 5s a vypne sa. Predpokladám, že je vadná doska, no chcel by som ešte počuť aj váš názor. Ďakujem.
BTW: po záruke. Poprípade poraďte či na to je vôbec servis a či sa to oplatí opravovať. Pozeral som dosky na eBayi tak všetko okolo 200$.
Mam podobný problém ako kolega 3bit. Mám noťas Aspire 5520. Keď ho zapnem rozsvieti sa ledka, roztočí sa vetrák asi na 5s a vypne sa. Ostane už len blikať. Tak som ho rozobral. Teraz mám na stole holú dosku a robí to isté, vetrák sa roztočí asi na 5s a vypne sa. Predpokladám, že je vadná doska, no chcel by som ešte počuť aj váš názor. Ďakujem.
BTW: po záruke. Poprípade poraďte či na to je vôbec servis a či sa to oplatí opravovať. Pozeral som dosky na eBayi tak všetko okolo 200$.
-
- guru
Viz: http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... hp?t=30960
Poslal jsem to do servisu a odepsali mi:
Poslal jsem to do servisu a odepsali mi:
Oprava Vašeho zařízení by vyšla na 3.730,-Kč bez DPH. A jedná se o opravu základní desky (řízení sběrnice).
HP 8710p - C2D T7200 2.0GHz, NVIDIA Quadro 320M 256MB DDR3, 4 GB DDR2, HDD 250 GB SATAII 5400ot., 17" WXGA+ 1440x900, Windows 7 Professional x64.
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
piccolino píše:Zdravím vás borci.
pricinou je defekt chipsetu respektive BGA spoju mezi chipsetem a zakladni deskou. je to problem vsech modelovych rad od Aceru postavenych na MCP67MV-A2. oprava je mozna pomoci REFLOW, rozhodne ale ne horkovdusnou pistoli. chce to plnohodnotnou rework stanici.
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
jeste info k reflow MCP67MV-A2 u 5520g:
- spodni predehrev je nutnosti
- teplotni profil zvolit pro lead-free (tzn.kulminace na 225°C)
- IC "podllit" dostatecnym mnozstvim pajeci pasty (ne kapaliny!)
pokud se neco z toho zanedba, je vcelku slusna sance, ze se behem reflow znici deska (konkretne dojde k "vytrhani" pajecich plosek z PCB na zakladni desky) nebo (v lepsim pripade) se zavada za par tydnu objevi znovu.
- spodni predehrev je nutnosti
- teplotni profil zvolit pro lead-free (tzn.kulminace na 225°C)
- IC "podllit" dostatecnym mnozstvim pajeci pasty (ne kapaliny!)
pokud se neco z toho zanedba, je vcelku slusna sance, ze se behem reflow znici deska (konkretne dojde k "vytrhani" pajecich plosek z PCB na zakladni desky) nebo (v lepsim pripade) se zavada za par tydnu objevi znovu.