Rušení signálu Wifi
to co píše PCtvor je kravina. Na kabel nejde mít větší ping než na WiFi. To máš něco špatně nastavenýho nebo jebnutej kabel. O tom se doufám nikdo hádat nechce. Že WiFi je na hry na nic jsem konstatoval. A ať se na mě někdo nezlobí ty pingy co psal Pctvor to je zralý na volání providera nebo zkontrolování správnosti nastavení. A ještě by mě zajímalo na čem ty pingy posuzuješ ? hra ? Stránka ? IP ?
tento účet již není aktivní.
Pingy jsem nameril na www.lupa.cz (to jsem ostatne psal)
kabel(5m kat. 5e), sitovka (edimax EN9130TXA) i modem (D-link G684T) jsou novy, notas je ASUS A6J
mozna je to compem, ma problemy se sitema huz od doby, kdy vysel SP2 na winXP
co se tyce ruseni WIFI je nejlepsi premerit si okolni site (treba program Network Stumbler), nam to obcas rusi letadla, jsme kousek od letiste
kabel(5m kat. 5e), sitovka (edimax EN9130TXA) i modem (D-link G684T) jsou novy, notas je ASUS A6J
mozna je to compem, ma problemy se sitema huz od doby, kdy vysel SP2 na winXP
co se tyce ruseni WIFI je nejlepsi premerit si okolni site (treba program Network Stumbler), nam to obcas rusi letadla, jsme kousek od letiste
takze pro mene chapave
Na Adsl O2 je pripojenej modem D-link G684T a k tomu je pres sit pripojenej stolni PC a pres Wifi (lokalni, "pokojova"-snizenej vykon) je propojen notebook
takze pingy by mneli byt srovnatelne ci wifi by mnelo mit delsi casy.....
(nejspis zpusobeny dosluhujici deskou ci jinymi vlivy)
jen konstatuju ze i pres ty vykyvy a horsi ping mi jede Ultima Online na stolnim PC v pohode (ale je pravda ze behala skoro v poho i na starym modemu) no modernejsi online hry maji hasi vedsi naroky.....
Na Adsl O2 je pripojenej modem D-link G684T a k tomu je pres sit pripojenej stolni PC a pres Wifi (lokalni, "pokojova"-snizenej vykon) je propojen notebook
takze pingy by mneli byt srovnatelne ci wifi by mnelo mit delsi casy.....
(nejspis zpusobeny dosluhujici deskou ci jinymi vlivy)
jen konstatuju ze i pres ty vykyvy a horsi ping mi jede Ultima Online na stolnim PC v pohode (ale je pravda ze behala skoro v poho i na starym modemu) no modernejsi online hry maji hasi vedsi naroky.....
Ja přez wifinu pařim bez problemu..
(podmínkou je stejná místnost)
..ale diskuzi by sme měli ukončit, nikam to nevede.
Mě šlo o to jestli to může rušit mikrovlnka, pračka, osoba stojící mezi routerem a notasem atd..

..ale diskuzi by sme měli ukončit, nikam to nevede.
Mě šlo o to jestli to může rušit mikrovlnka, pračka, osoba stojící mezi routerem a notasem atd..
Clevo M570U +, C2D T7200 (2,0 GHz), 4GB RAM, WD 500Gb 5400 rpm, GF 7950 GTX(3DMARK06 - 5300+ b), Win 7 Prof.
-
- guru
maxxz píše:Jasně, že WiFi připojení nemá nejhorší odezvy ale tady de o to že má nekdo doma malej wifi router aby měl bezdrát i doma. po pokojích atd. Standartně stejně musíš mít nějakej Drát z antený na střeše vedenej kabel jinak by ti to bylo k ničemu a potom je ta možnost mít ten wifi router aby si to měl po pokoji opravdu bezdrátově a tam dochází k tomu kurvení signalu.
Prosímtě co to tu píšeš za nesmysly?! Uvědomuješ si, co to je AP, router a co anténa? Pokud má někdo připojení k inetu přes WiFi, tak má zpravidla na střeše AP s externí směrovou anténou. Pakliže má inet od nějaké serióznější firmy a ne nějakého amatéra, tak má hnedka vedle antény AP propojené jen krátkým (kolem 1m) anténním kabelem. Většinou se dává AP buď do instalční krabice na anténní stožár nebo na půdu, hnedka pod stožár či místo, kde je upevněná anténa. Z toho AP už pak vede jen klasický ethernet kabel do domu/bytu a napájení. Pokud chce mít daný člověk WiFi pokrytí i v domě, tak na tento ethernet kabel se napojí další AP/bezdrátový router (ono to je celkem jedno jak to nazvu bo většina AP umí i mód routeru), ze kterého pak šíří signál do domu. Můžeš mi teda objasnit, kde tu sakra dochází ke "kurvení" signálu? Snad ne na ethernet kabelu?
Pokud si měl na mysli amatérštinu typu anténa na střeše a xy metrů anténního kabelu k AP umístěného v domě, tak pak ano, tam vznikají dost velké ztráty. Jak to ovšem souvisí s následným připojením noťasu? To by bylo mizerné připojení i přes kabel...
Měl si snad na mysli mód WDS? Tudíž že stejné AP bude zajišťovat připojení k internetu přes providera i připojení noťasu? Pak souhlasím, tam určitě kvalita spojení nebude moc dobrá. Ovšem který šílenec by to takto řešil??
Pokud jsem to špatně pochopil, tak mi prosím vysvětli, kde podle tebe dochází ke "kurvení" signálu bo z tvých příspěvků dost pochybuju o tom, že něco víš o bezdrátových sítích... Možná proto máš takové obavy o stabilitou WiFi připojení.
IBM Lenovo ThinkPad R60 - UL1HRCF
C2D 1.83GHz, ATi X1400, DDR2 2x1GB/667MHz, 120GB/5400ot, matný SXGA+ (1400x1050), WinXP Pro (downgrade z Visty)
C2D 1.83GHz, ATi X1400, DDR2 2x1GB/667MHz, 120GB/5400ot, matný SXGA+ (1400x1050), WinXP Pro (downgrade z Visty)
Na lupě mají zajímavé upozornění: * Údaj nemusí být totožný s údajem získaným příkazem "ping". Ne všechny počítače mají veřejnou IP adresu a číslo naměřené pingem pak udává odezvu posledního počítače s veřejnou IP na cestě. Lupa využívá tzv. HTTP ping a testuje přímo reakci koncového stroje.
Může mi někdo potvrdit že je to pravda ?
Jinak jejich měření odezvy je opravdu "objektivní" Firefox: průměr 150ms, IE7: průměr 90. Takže asi tak ...
Může mi někdo potvrdit že je to pravda ?
Jinak jejich měření odezvy je opravdu "objektivní" Firefox: průměr 150ms, IE7: průměr 90. Takže asi tak ...
-
- guru
Měřit ping přes nějaký web je opravdu nesmysl. Mnohem lepší je v příkazovém řádku zadat příkaz
nechat to běžet několik minut a poté ukončit stiskem ctrl+c. Pro naprosto neznalé, příkazová řádka ve windows se spustí přes start->spustit - napsat: cmd.
Jinak toto už psal i Sten.
(seznam.cz jsem zvolil jen pro příklad, můžeš tam napsat jakýkoli web)
Kód: Vybrat vše
ping seznam.cz -t
nechat to běžet několik minut a poté ukončit stiskem ctrl+c. Pro naprosto neznalé, příkazová řádka ve windows se spustí přes start->spustit - napsat: cmd.
Jinak toto už psal i Sten.
(seznam.cz jsem zvolil jen pro příklad, můžeš tam napsat jakýkoli web)
JimmyJames: Chápu co si teď napsal, ale nechápu jednu věc. Nevim kde si to psal jestli do SZ nebo tady konkrétně se tu mluvilo o kvalitě WiFi síťovky a Wifi routeru. Edimax nepovažuju za kvalitní router a wifi síťovku v ntb nepovažuju za kvalitní už to je zdroj těch skákajících pingu. Navíc pokud to dobře chápu když máš na střeše AP tak je daný co nejvýš aby mělo co nejmín překážek a signal putoval od vysílače tam a zpět co nejrychlejc bez všemožnýho brždění a ničení, i když to vzniká už když se signál šíří vzduchem ale to není tak drastický. Tak doma musí Wifi router putovat přes buhví co tam jsou ty špatný odezvy trvý dýl než to projde přes ty všechny skříně a stoly a buhví co nebo přes zdi než když je na střeše. v Takovým duchu to nesu celou dobu. Jinak konkrétně jsem si to vyzkoušel i u kámoše kde jsme schválně měli Edimax WiFi router za nějakých 900 Kč a notase Acer Aspire ten novej Gemstone ten 5920g nebo jak to je. Normálně jsme přes kabel připojili notas a zkoušeli jsme hrát CS na českým serveru Netbox jinak připojení má kámoš 4Mbit od firmy Grepa. V Tom CS pingy byli krásný 20 ms maximum což je luxus. Potom jsme to samé zkoušeli přes bezdrát tudíš přes WiFi router Edimax a sítovku myslim, že tam je ta Intelácká wifka. Na stole kde je notas tak tam je skřín WiFi router je před skříní a za skříní a za rohem je notas. Pustili jsme CS dokud se nezačlo hrát ping kolem 10 - 20ms pohoda jak jsme začli hrát došlo teda k většímu zatížení víc odesílaných a přijmaných paket pak najednou vznikali tzv. Loss, kterých pořád přibývalo ping skákal od 20ms k 140ms podle nálady. Zkusili jsme to ještě celý zrestartovat jestli to nebyl nějaká malá chybka někde, nebyla. Zkusili jsme se pingovat na stránky tak jsem samozřejmě přes cmd dali příkaz ping -t seznam.cz a jelo to na 50 testech sme to típnuli a zjistili jsme, že ping byl průměrně kolem 40ms což na kabelu bylo 9ms a to ještě z těch 50 5 neprošlo přes WiFi. Potom jsme se vytáhnuli z poza skříně a rohu a byli přesně krásně na dohled routeru kterej na náš mával zase sme začli hrát a 40ms-50ms maximálně, proto říkám, že jde o to přes co se signál přenáší a pokud je to doma počítám, že někdo kdo má notas a wifi router nemá domov čtyři holý stěny a postel v rohu
tak tam vznikaj ty odezvy právě dky tomu přes co všechno se signál přenáší.
Jinak o tom, že rozumíš jistě WiFi sítím líp jak já ani nepochybuju. Rozhodně ano. A občas si z toho tady vezmu i něco novýho. Hádat se stebou vůbec nemínim zvlášt když si v tomhle odborník ty a ne já. Jen říkám jak to mám odzkoušený a taky základní znalost toho jak putuje signal ze školy. Tenhle příšpěvek mi sebral pár minut mého života a já už tímhle končím
víc už se sem bourat nebudu. Jinak ty odezvy co tady někdo měřil tak to je zralý na facku ale ted jestli ten kdo je vlastníkem toho připojení nebo provider 

Jinak o tom, že rozumíš jistě WiFi sítím líp jak já ani nepochybuju. Rozhodně ano. A občas si z toho tady vezmu i něco novýho. Hádat se stebou vůbec nemínim zvlášt když si v tomhle odborník ty a ne já. Jen říkám jak to mám odzkoušený a taky základní znalost toho jak putuje signal ze školy. Tenhle příšpěvek mi sebral pár minut mého života a já už tímhle končím

tento účet již není aktivní.
-
- guru
To maxxz:
V případě WiFi spoje na několik stovek metrů se doporučuje přímá viditelnost na vysílač, pokud má být spojení kvalitní. Snad nejhorší jsou stromy (když namoknou, je to pro WiFi signál jak zeď) a hliníkové střechy. Pokud je přímá viditelnost (pozor však na to, že signál se nešíří v přímce z bodu A do bodu B, ale po elipsoidu - viz Fresnelova zóna), signál pak prochází vlastně jen vzduchem.
Jak si ale napsal, v případě AP pro pokrytí domu však přímá viditelnost skoro nikdy není, navíc tam vzniká dost odrazů a celkově se signál hodně deformuje. Takže v tomto máš určitě pravdu, nedá se to moc srovnávat s venkovními spoji. Musím se přiznat, že s tímto nemám tolik praktických zkušeností, abych zkoušel měřit pingy po domě. Doma ještě nemám AP pro vykrytí domu, zatím se s noťasem připojuju jen na AP na střeše (všesměrka, retlansačka pro moji ulici), takže chytám jen nějaký odraz do pokoje. Na prohlížení webu a icq to stačí. Každopádně už je v plánu koupě APčka.
Zmíněný Edimax taky nepovažuju zrovna za kvalitní AP/router... Jak už jsem tu někde psal, tak ve firmě máme prověřené Linksys WRT54G, které používáme přávě k tomuto účelu (pokrytí domu) a nejsou s nima žádné problémy. Navíc mají i certifikaci pro notebookové WLAN karty Intel. Nevím, jakou WLAN kartu máš v noťasu, takže k tomu se nemůžu vyjádřit.
Ještě ke tvé zkušenosti. Něco jiného také je, když se na AP připojí jeden klient nebo více. Pokud bys na něm byl připojený sám, tak by to určitě šlo o něco lépe. Jinak také hodně záleží na umístění toho AP/routeru. Já dříve automaticky předpokládal, že není problém APčko dát na půdu a vykrýt s ním dvě patra domu. Technici mi ale potom řekli, že s tím nemají zrovna moc dobré zkušenosti. V některých domech pak byl signál v přízemí už docela mizerný. Nejlepší je tedy dát APčko do patra co nejblíže středu domu (pokud uvažujeme patrový dům). Nejhorší je dát APčko někam do rohu za skříň nebo počítač.
V případě WiFi spoje na několik stovek metrů se doporučuje přímá viditelnost na vysílač, pokud má být spojení kvalitní. Snad nejhorší jsou stromy (když namoknou, je to pro WiFi signál jak zeď) a hliníkové střechy. Pokud je přímá viditelnost (pozor však na to, že signál se nešíří v přímce z bodu A do bodu B, ale po elipsoidu - viz Fresnelova zóna), signál pak prochází vlastně jen vzduchem.
Jak si ale napsal, v případě AP pro pokrytí domu však přímá viditelnost skoro nikdy není, navíc tam vzniká dost odrazů a celkově se signál hodně deformuje. Takže v tomto máš určitě pravdu, nedá se to moc srovnávat s venkovními spoji. Musím se přiznat, že s tímto nemám tolik praktických zkušeností, abych zkoušel měřit pingy po domě. Doma ještě nemám AP pro vykrytí domu, zatím se s noťasem připojuju jen na AP na střeše (všesměrka, retlansačka pro moji ulici), takže chytám jen nějaký odraz do pokoje. Na prohlížení webu a icq to stačí. Každopádně už je v plánu koupě APčka.
Zmíněný Edimax taky nepovažuju zrovna za kvalitní AP/router... Jak už jsem tu někde psal, tak ve firmě máme prověřené Linksys WRT54G, které používáme přávě k tomuto účelu (pokrytí domu) a nejsou s nima žádné problémy. Navíc mají i certifikaci pro notebookové WLAN karty Intel. Nevím, jakou WLAN kartu máš v noťasu, takže k tomu se nemůžu vyjádřit.
Ještě ke tvé zkušenosti. Něco jiného také je, když se na AP připojí jeden klient nebo více. Pokud bys na něm byl připojený sám, tak by to určitě šlo o něco lépe. Jinak také hodně záleží na umístění toho AP/routeru. Já dříve automaticky předpokládal, že není problém APčko dát na půdu a vykrýt s ním dvě patra domu. Technici mi ale potom řekli, že s tím nemají zrovna moc dobré zkušenosti. V některých domech pak byl signál v přízemí už docela mizerný. Nejlepší je tedy dát APčko do patra co nejblíže středu domu (pokud uvažujeme patrový dům). Nejhorší je dát APčko někam do rohu za skříň nebo počítač.