Asus G73JH
Dobrý den.
Zítra je tomu přesně jeden rok co vlastním tenhle herní SKVOST a i po takové dlouhé době bych momentálně určitě neměnil za jiný.
Po takové době bych měl jen pár Postřehů,možná se někomu něco může hodit.
1- V Notebooku mám BIOS 211 a Ovladače gr. Karty 8.6.921 to jsou bohužel jediné ovladače které mi fungují. Vyzkoušel jsem všechno možné i nemožné ale vždy jsem se musel vrátit k těmhle a vadí mi to? Vůbec!!!! Všechny hry hraji na plné rozlišení takže jsem spokojen !
2- Teploty !!! Skoro každý si stěžuje na vysoké teploty,já s tímhle problém nemám! Moje rady jsou,používat chladící podložku a já osobně jsem odmontoval spodní kryt kde je přístup k Hdd a Ram pamětem. A teploty? Při prohlížení Internetu mám teploty od 42-50 °C a při hraní jsou teploty do 70°C. A to Notebook určitě nešetřím.
Určitě bych každému doporučil vysát zadní výfuky vysavačem,mě to teda určitě dost pomohlo.
Někde jsem se tady dočetl že někdo má chladící pastu ztuhlou,já sem zkoušel a na dotek je to jak měkká plastelýna takže myslím že taky v pohodě.
3- Počet FPS ! Přes CATALYST CONTROL CENTER si jde pohrát s nastavením grafiky a ve složce nastavení 3D se toho dá změnit opravdu dost. Zkoušel jsem hodně možností a určitě se vyplatí chvilku si s tím pohrát.
Takže to bude asi tak všechno přeji si aspon ještě tak půl roku at mi funguje jak doposud a budu opravdu štastný......
Zítra je tomu přesně jeden rok co vlastním tenhle herní SKVOST a i po takové dlouhé době bych momentálně určitě neměnil za jiný.
Po takové době bych měl jen pár Postřehů,možná se někomu něco může hodit.
1- V Notebooku mám BIOS 211 a Ovladače gr. Karty 8.6.921 to jsou bohužel jediné ovladače které mi fungují. Vyzkoušel jsem všechno možné i nemožné ale vždy jsem se musel vrátit k těmhle a vadí mi to? Vůbec!!!! Všechny hry hraji na plné rozlišení takže jsem spokojen !
2- Teploty !!! Skoro každý si stěžuje na vysoké teploty,já s tímhle problém nemám! Moje rady jsou,používat chladící podložku a já osobně jsem odmontoval spodní kryt kde je přístup k Hdd a Ram pamětem. A teploty? Při prohlížení Internetu mám teploty od 42-50 °C a při hraní jsou teploty do 70°C. A to Notebook určitě nešetřím.
Určitě bych každému doporučil vysát zadní výfuky vysavačem,mě to teda určitě dost pomohlo.
Někde jsem se tady dočetl že někdo má chladící pastu ztuhlou,já sem zkoušel a na dotek je to jak měkká plastelýna takže myslím že taky v pohodě.
3- Počet FPS ! Přes CATALYST CONTROL CENTER si jde pohrát s nastavením grafiky a ve složce nastavení 3D se toho dá změnit opravdu dost. Zkoušel jsem hodně možností a určitě se vyplatí chvilku si s tím pohrát.
Takže to bude asi tak všechno přeji si aspon ještě tak půl roku at mi funguje jak doposud a budu opravdu štastný......
Re: Teplota
Everest.Pajimir píše:Prosím kterým programem meříte teplotu CPU a Grafiky
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3
romanovi
diky za info everest je super, paril jsem asi 3 hodky medal of honor a pak to zmeril a teploty neprekracovali nikde pres 60 stupnu,vydrz batarky kdyz jsem hral pres hodinu, mam G73 s radeonem a i 740, doufam ze vydrzi bez reklamace
tak po tolkej chvále došlo aj mňa
Začal sa mi sám vypínať notebook pri hraní CSS
Teplota GPU však nie je nikdy vyššia ako 85 C
Ked zapnem notebook znova, už sa nevypne aj ked hrám 5 hodín.
Ked však zase po dlhšom čase zapnem CSS, tak do 10 minut to príde znova ...
Asi je čas na nový notebook
Začal sa mi sám vypínať notebook pri hraní CSS
Teplota GPU však nie je nikdy vyššia ako 85 C
Ked zapnem notebook znova, už sa nevypne aj ked hrám 5 hodín.
Ked však zase po dlhšom čase zapnem CSS, tak do 10 minut to príde znova ...
Asi je čas na nový notebook
ASUS G73 JH I7, HD5870 IC Diamond 7
Trochu nerozumím otázce, monitoring teplot běží automaticky; objeví se čtverečky v oznamovací oblasti, případně Počítač => Senzory.
Jinak Everest jako takovej už není, teď to zas přejmenovali na AIDA64.
Jinak Everest jako takovej už není, teď to zas přejmenovali na AIDA64.
MSI GT628 (C2Q9000@0,9125 V, 2×2 GB DDR3, GTS160M@0,9 V, Intel X25-M 80 GB G2 + ST9500420AS, Intel 5100AGN + SparkLAN WPER-116GN) + NEC 2070NX
pretaktovani grafiky
opet dalsí dotaz, cím pretaktuji grafiku kterym programkem?
JejKey píše:Trochu nerozumím otázce, monitoring teplot běží automaticky; objeví se čtverečky v oznamovací oblasti, případně Počítač => Senzory.
Takhle jenom pohledem se to merit neda, staci kdyz jen hru alttabneš a ty teploty ktery dole zahlidnes uz jsou treba i o 10°C nizsi...musis to vzit pres to PROTOKOLOVÁNÍ, o kterém se zminuji výše.
Acer Predator 17 - i7-6700HQ N970m 6GB VRAM
Asus G73JH - i7-920XM, SSD SX900
MSI GX700-061CZ T9500 2.6Ghz N9600mGT
Asus G73JH - i7-920XM, SSD SX900
MSI GX700-061CZ T9500 2.6Ghz N9600mGT
Jo, sorry. Já to mám na vedlejším monitoru společně s dalšíma blbostma typu icq, tak to beru automaticky, že to tam "prostě je" a nepřemýšlím...
BTW tím postem jsme se nějak minuli, měl jsem to otevřeny a než jsem to odeslal, taks mě předběhl.
BTW tím postem jsme se nějak minuli, měl jsem to otevřeny a než jsem to odeslal, taks mě předběhl.
MSI GT628 (C2Q9000@0,9125 V, 2×2 GB DDR3, GTS160M@0,9 V, Intel X25-M 80 GB G2 + ST9500420AS, Intel 5100AGN + SparkLAN WPER-116GN) + NEC 2070NX
Zdravim, mozno ste to tu uz preberali ale 70 stran nestiham tak sa prosim chcem nieco opytat.
1. Ako je to vlastne s 3D obrazom? niekde som cital ze musite mat monitor z 3D podporou a ze karta ma len 3d vystup cez hdmi ale niekde som videl ze dostanete normalne okuliare
2. Aky je vlastne medzi nimi rozdiel? teda myslim medzi jednotlivymi modelmi, viem akurat ze v ramke a hdd a bluray. Ale inac? napr. medzi:
ASUS G73JW-TZ210V-SK
ASUS G73SW-TZ224V-SK
ASUS G73SW-TZ123V-SK
ASUS G73JW-TZ210V
ASUS G73JW-TZ087V
Dakujem za pomoc, som vazne mimo uz z toho.
1. Ako je to vlastne s 3D obrazom? niekde som cital ze musite mat monitor z 3D podporou a ze karta ma len 3d vystup cez hdmi ale niekde som videl ze dostanete normalne okuliare
2. Aky je vlastne medzi nimi rozdiel? teda myslim medzi jednotlivymi modelmi, viem akurat ze v ramke a hdd a bluray. Ale inac? napr. medzi:
ASUS G73JW-TZ210V-SK
ASUS G73SW-TZ224V-SK
ASUS G73SW-TZ123V-SK
ASUS G73JW-TZ210V
ASUS G73JW-TZ087V
Dakujem za pomoc, som vazne mimo uz z toho.