Sony Vaio VPCEB1S1E/WI

notebooky SONY (VAIO) a vše kolem nich
Whill
píše často

Příspěvekod Whill » 28 úno 2010 16:44

K tem barvam a vzhledu ... pokud se nepletu, existuje "matna bila" (tu ma U_Phone) a "matna cerna" ... a odhaduju, ze tyto dve barvy nemaji na viku ty efektni "puntiky" jak je videt na tech obrazcich (zamerne nerikam fotkach, protoze jsou to "navonene" skoro-rendery vyrobce) od Metsna. Uz proto, ze se to tam leskne, tak se ty "puntiky" asi tykaji jen lesklych povrchovych provedeni. .. ale to je jen muj tip.

U_Phone: diky za fotky a ohledne te RAM ... ono i dedikovana grafika muze mit vyhrazenu cast systemove pameti, takze se na to koukni do BIOSu jestli tam nahodou neco takoveho neni.

kusty
občas něco napíše

Příspěvekod kusty » 28 úno 2010 17:49

Myslíte že má k němu smysl kupovat chladící podložku? Nikdy jsem to moc neřešil, ale co se začli podložky vyrábět tak někteří uživatelé tvrdí že to je nutnost :) Konkrétně mě zajímá jestli by to u něj třeba prodloužilo životnost.
Zatím favorit tahle podložka http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=56644

Hezky ladí barevně :D

U_Phone

Příspěvekod U_Phone » 28 úno 2010 19:42

Whill píše:K tem barvam a vzhledu ... pokud se nepletu, existuje "matna bila" (tu ma U_Phone) a "matna cerna" ... a odhaduju, ze tyto dve barvy nemaji na viku ty efektni "puntiky" jak je videt na tech obrazcich (zamerne nerikam fotkach, protoze jsou to "navonene" skoro-rendery vyrobce) od Metsna. Uz proto, ze se to tam leskne, tak se ty "puntiky" asi tykaji jen lesklych povrchovych provedeni. .. ale to je jen muj tip.

U_Phone: diky za fotky a ohledne te RAM ... ono i dedikovana grafika muze mit vyhrazenu cast systemove pameti, takze se na to koukni do BIOSu jestli tam nahodou neco takoveho neni.

V BIOSu můžu leda nastavit čas:-D...ba ne, ještě zapnout/vypnout virtualizaci a nastavit bootování:-D

Metsn
píše často

Příspěvekod Metsn » 28 úno 2010 20:53

Dik moc za fotky U_Phone :) Shodou okolnosti jsem zrovna dnes prochazel kolem jednoho Sony Centra a meli tam to tve EB, tak jsem si to tez mohl prohlednout. Je to zajimave. Musim rict, ze osobne stribrny plast rad nemam, ale tohle nevypadalo spatne a hlavne to melo napis VAIO vsazeny dovnitr, zatimco u tech lesklych lidu se zda ze je to pouze natistene na povrchu, jako u CW, coz pusobi trochu levne.

I presto ze jsem ho videl jsem moc rad za ty fotky...par mych pratel bylo zvedavych :)

Whill píše:K tem barvam a vzhledu ... pokud se nepletu, existuje "matna bila" (tu ma U_Phone) a "matna cerna" ... a odhaduju, ze tyto dve barvy nemaji na viku ty efektni "puntiky" jak je videt na tech obrazcich (zamerne nerikam fotkach, protoze jsou to "navonene" skoro-rendery vyrobce) od Metsna. Uz proto, ze se to tam leskne, tak se ty "puntiky" asi tykaji jen lesklych povrchovych provedeni. .. ale to je jen muj tip.

Musim s tebou nesouhlasit :) Za prve, jak je i z fotek U_Phone patrne, lid co se prodava v CR je opravdu stribrny a do matne bile ma hodne daleko. Za druhe ty fotky co jsem poslal nejsou zadne rendery, jsou to fotky "neprofesionala" primo v SonyStyle prodejne. Ony ty lidy takto "pekne" vazne vypadaji. Ty obrazky jsou pouzite v tomto hands on, pokud se chces mrknout :)

kusty píše:Myslíte že má k němu smysl kupovat chladící podložku? Nikdy jsem to moc neřešil, ale co se začli podložky vyrábět tak někteří uživatelé tvrdí že to je nutnost :) Konkrétně mě zajímá jestli by to u něj třeba prodloužilo životnost.
Zatím favorit tahle podložka http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=56644

Hezky ladí barevně :D

Obecne neni chladici podlozka nikdy na skodu, alespon ti udrzi stabilni cisty povrch pod notebookem. Na druhou stranu ja zadnou nepouzivam, jelikoz mi to trosku prijde jako vyhazovani penez. Vaio obecne maji kvalitni chlazeni a vydrzi dlouho.

Shodou okolnosti mi zrovna predevcirem zcela umrelo me 5 roku stare TX (ma na to narok, nacestovalo toho vic nez prumerny cestak ;)) a tak jsem ho otevrel, do sroubku rozebral, nove odizoloval, vymenil par sjetych kabliku a jede opet jako nove. Mozna lip :)

Pro zajimavost mi to neda sem nedat dve fotecky pro milovniky techniky jak takove male Vaio uvnitr vypada...vzdy mi to prijde jako artova skladanka :)

Obrázek

Obrázek
Sony VGN-Z90US, C2D P9500 2.53 GHz, 13.1 1600x900, hybrid graphics (Intel 4500MHD x GeForce 9300M GS), 4GB DDR3 RAM, 160GB Intel X25-M G2 SSD, Blu-Ray R/W Drive, Japanese keyboard, Gothic Arabesque Premium Design, Win7Pro x64

Whill
píše často

Příspěvekod Whill » 28 úno 2010 21:07

U_Phone: Ze jde v BIOSu nastavit i bootovani, tak to bych teda necekal :lol: .... tak potom mne ale bohuzel nic nenapada, leda se jeste podivat do ovladacu grafiky, jestli tam jeste neco neni.

Metsn: Pokud to vypada skutecne takto uzasne a neni to ani trosku upravene, pak smekam :wink: ... Vychazim z toho, ze "fotky" co vidavam na Sony webech maji do reality mnohdy ponekud daleko, viz. takove Fko nebo FW, kdy nektere detaily tykajici se barevnych odstinu a lesklosti/matnosti mi opticky vubec nesedi a v realu (ci pokud to nekdo jiny vyfoti) pusobi uplne jinak (nutno dodat, ze zrovna v tomto pripade ale spise lepe) ... proto jsem mel podezreni. ... jinak hezke vnitrnosti 8)

//EDIT: jinak ty fotky od U_Phone ... no, je to asi stribrne i kdyz ne tak jak F/FW, proto jsem puvodne myslel ze je to matna bila, moc jsem to nezkoumal. Kazdopadne proc pak Sony CR pise na webu, ze to ma matnou bilou...

Da_Vinci
píše často

Příspěvekod Da_Vinci » 28 úno 2010 22:28

mě z těch fotek připadá že to logo je jakoby částečně zapuštěný a na japonským Sony ho nabízejí taky plus matnou černou

Tony22
občas něco napíše

Příspěvekod Tony22 » 01 bře 2010 14:59

Kdyby měl někdo zájem o EB v černé (ale pořád s tím nízkým rozlišením) :roll:
tak tady je http://www.datart.cz/katalog/Notebook-S ... I-CEZ.html :wink:

Metsn
píše často

Příspěvekod Metsn » 01 bře 2010 15:51

Nemecka recenze VPC-EB1S1E/WI.

Zajimave informace jsou:

- frekvence GPU dle GPU-Z: 450/790 Mhz
- 3D Mark 2006 score: 6829
- vydrz baterie: 1:50h

Mimochodem takhle ma vypadat matna bila verze :)

Stale se vedou dohady, zda FullHD verze ma LED podsviceni. Na HK strankach Sony se uvadi ze ano... Zrovna jsem jednoho cloveka co si tuto verzi koupil poprosil o poslani obrazku displaye + pokud mozno srovnani/foto srovnani s displayem VGN-Z, tak jsem zvedav...
Sony VGN-Z90US, C2D P9500 2.53 GHz, 13.1 1600x900, hybrid graphics (Intel 4500MHD x GeForce 9300M GS), 4GB DDR3 RAM, 160GB Intel X25-M G2 SSD, Blu-Ray R/W Drive, Japanese keyboard, Gothic Arabesque Premium Design, Win7Pro x64

Whill
píše často

Příspěvekod Whill » 01 bře 2010 16:28

Tony22: to by mne pak jen ze srandy zajimalo, jakou to ma treba klavesnici (layout), kdyz podle webu Sony CR se u nas nic cerneho neprodava.

Metsn: Ja porad bojuju s tou "stribrnou". Urcite to neni stribrna/seda ala F/FW (moje rychlofotky jak jsem jej chvili mel, omluvte kvalitu: http://dl.dropbox.com/u/200161/fw_1.jpg a http://dl.dropbox.com/u/200161/fw_2.jpg ). To co je na tom nemeckem webu je podle mne vzhledem uplne to same co nafotil U_Phone .. i to viko je z nekolika pohledu "stribrne" (podle mne to zas nejak echt stribrne neni ani na tech fotkach U_Phone ale ten nadech to ma), mmch. ma to take ty "trpytky" v plastu u touchpadu. Tady jde podle mne o to, ze U_Phone to fotil dost v pritmi ... kdyz se podivas na nektere tmavsi fotky na tom nemeckem webu, tak to viko rozhodne nevypada, ze je bile ale ma take ten stribrny nadech. To co je pak na tom HK webu to pak neni fotka a nebo hodne upravena fotka - vse je az moc "ciste" a takove "umele perfektni", proste klasicke Sony promo, ale tam to je asi stejne ta "leskla bila".

Metsn
píše často

Příspěvekod Metsn » 01 bře 2010 17:16

Pro mne kazdopadne at se jedna a o stejnou verzi ci ne, tak pokud tento lid oznacuje Sony jako matny bily, tak se zblaznil. Jak jsem rekl vyse, mel jsem ho moznost vcera videt na vlastni oci a byl z meho pohledu vnimani barev ciste stribrny.

Jinak ten na HK strankach je urcite leskly bily, protoze jak jsem jiz take rekl drive, podle vseho je mozne mit FullHD pouze na leskle cerne ci bile verzi. Zatim cekam, treba se to s refreshem zmeni...manzelka by chtela cerveny/ruzovy :)

Da_Vinci
píše často

Příspěvekod Da_Vinci » 01 bře 2010 18:38

Tony22: oni tam můžou mít foto a nakonec mít stejně bílej to už známe...

Metsn
píše často

Příspěvekod Metsn » 01 bře 2010 18:44

Prvni info o EB17FG - FullHD, i3-330M 2.13 GHz a ATI HD 5650...pomerne nevyvazena konfigurace dle mne. Rad bych upozornil ze jeho novy majitel vlastni take Z51XG, takze ma pomerne dobre srovnani s nejvyssi tridou od Sony.

WEI:
Processor: 6.2
RAM: 5.9
Graphics: 6.7
Gaming Graphics: 6.7
Primary Hard disk: 5.9

First impressions:
- machine is pretty well built
- feels solid with no creaks or flex
- keyboard feels good with no flex...however I need to get used to the keyboard and the touchpad that got shifted to the left because of the number pad
- machine looks nice (I got the black version)
- I didn't like the touchpad...it's rough and not very sensitive (perhaps some setting or a hardware fault)
- the full HD screen is awesome! everything was clear and sharp
- fan is almost silent when running
- tried a blueray movie and it was stunning plus the drive ran quiet too

djmicho
guru

Příspěvekod djmicho » 01 bře 2010 18:53

Hodnocení grafiky jen 6.7 :?: :shock: ten windows index je trošku mimo ... dyt blbá HD3870 má 7.2 :lol:
[url]https://valid.x86.fr/na6qv4][img]https://valid.x86.fr/cache/banner/na6qv4-5.png[/img][/url]

Metsn
píše často

Příspěvekod Metsn » 01 bře 2010 19:48

Souhlasim, WEI je na dve veci. Pravda ovsem ze 3870 neni take zadne orezavatko...v benchmarku na notebookcheck vychazi lepe nez GT 330M (ktere ma v Fku, jak uvadel Da_Vinci, WEI grafarny 6,4).

Jen se ujistim, mluvis o WEI ve Win7 ze? WEI ve Vistach a v 7kach je jine. Pokud v 7kach, tak to jen potvrzuje malou vypocidaci hodnotu tohoto "benchmarku".

U_Phone

Touchpad

Příspěvekod U_Phone » 01 bře 2010 22:55

Zdravím,
měl bych dotaz ohledně touchpadu... Na czc píšou, že by to měl být multidotykový touchpad, ale žádný návod jsem nenašel... Nemá někdo zkušenosti?

Zpět na „notebooky SONY“