NB do 45 000
Rozhodně doporučuji nějakou 13" a externi LCD, už jen proto, že na VUT se ti větší plocha hodí a pracovat i na 17" noutu je o páteř. Šel by třebas do DELL XPS M1330 (1340 je skoro to samé v černé) na přenášení super na práci ok a je spíše multimediální takže pro tebe síš výhoda. Ještě ti zůstanou prachy na monitor, bedny atd...
Já jsem bydlel minulý rok na kolejích VUT. Dřív mělo na kolejích PC 99,9% studentů, dnes to bude asi méně protože dost lidí má notebook. Zároveň je ale součet všech PC a notebooků vyšší než počet studentů (někteří mají zárověn PC i notebook). Třeba pro strojaře je imho lepší PC, protože často musí pracovat s náročnými programy, kterými ve 3D modelují celé prostředí po fyzikální stránce atd. (nevím přesně, nejsem strojař). Pokud člověk i přesto chce notebook, pak ho to stojí vcelku dost (8530w, 8730w).
Důležité je ověřit si jestli na pokoji odpovídá počet stolů počtu studentů. Na nejlevnějších pokojích mohou být jen 2 stoly pro 3 studenty. Když se pak sejdou i 3 PC, může to být docela nepříjemný problém.
Naopak pro některé obory je výkon PC zbytečný, naopak mobilita notebooku se ocení. Na notebooku v dokovačce s LCD a klávesnicí se pak dá zcela pohodlně pracovat. Výhoda notebooku je ještě ta, že člověk má jeden počítač, jeden systém, jednu verzi svých dat (kterou si někam samozřejmě často zálohuje) atd.
L_A_K_Y musíš si vybrat sám, co ti bude víc vyhovovat.
Důležité je ověřit si jestli na pokoji odpovídá počet stolů počtu studentů. Na nejlevnějších pokojích mohou být jen 2 stoly pro 3 studenty. Když se pak sejdou i 3 PC, může to být docela nepříjemný problém.
Naopak pro některé obory je výkon PC zbytečný, naopak mobilita notebooku se ocení. Na notebooku v dokovačce s LCD a klávesnicí se pak dá zcela pohodlně pracovat. Výhoda notebooku je ještě ta, že člověk má jeden počítač, jeden systém, jednu verzi svých dat (kterou si někam samozřejmě často zálohuje) atd.
L_A_K_Y musíš si vybrat sám, co ti bude víc vyhovovat.
Fedora @ Lenovo ThinkPad T460s
At uz skoncim na jakykoli skole tak mam v planu studovat informatiku nebo komunikace takze nejakej zazracnej vykon asi potrebovat nebudu a bez nejnovejsich her se taky obejdu, staci mi obcas si neco zahrat.
Dost se mi libi predstava HP elite ty 15.4" se stanici a nejakym slusnym LCD. Akorat me trosku vydesilo co psal Warhawk ze se na NB porad neco kazi tak doufam ze to neni pravidlem
Dost se mi libi predstava HP elite ty 15.4" se stanici a nejakym slusnym LCD. Akorat me trosku vydesilo co psal Warhawk ze se na NB porad neco kazi tak doufam ze to neni pravidlem
Wiruss: S tím zásadně nesouhlasím. Studuju informační technologie na FIT VUT a tam si vystačíš naprosto s jakýmkoliv počítačem, notebook výhodou. (Téměř všichni mají notebook, tak by člověka mohlo mrzet, že taky nemá notebook.) Při běžném pohledu na podobné studijní programy jiných vysokých škol je to všechno stejné nebo podobné.
Kdybych si měl vybrat já, koupil bych HP EliteBook 6930p (14", 1440x900, integrovaná grafika) + dock + 24" LCD + klávesnici a myš.
Kdybych si měl vybrat já, koupil bych HP EliteBook 6930p (14", 1440x900, integrovaná grafika) + dock + 24" LCD + klávesnici a myš.
Fedora @ Lenovo ThinkPad T460s
-
- píše často
-
- Moderátor
Tak uz sem se rozhodl ze pujdu jenom do NB s LCD monitorema ted se musim rozhodnout mezi 14" a 15"
http://www.alza.cz/hp-elitebook-6930p-d101316.htm
http://www.alza.cz/hp-elitebook-8530w-d101320.htm
Rozdil ve váze uz je docela velkej ale bojim se aby ta 14" uz pak moc vykonostne neztracela.
http://www.alza.cz/hp-elitebook-6930p-d101316.htm
http://www.alza.cz/hp-elitebook-8530w-d101320.htm
Rozdil ve váze uz je docela velkej ale bojim se aby ta 14" uz pak moc vykonostne neztracela.
-
- píše často
ja taky, 6930p je lehounka, pekna designove, vykon na multimedia/ obcas nejaka starsi hra staci
jinak 8530w dle me zbytecna, staci ti lidne 8530p, pokud bys sel do 15-ky.
certifikovanou grafarnu ve -w verzi mas zbytecnou, pokud nekreslis vetsi veci v cadech apod.
jinak 8530w dle me zbytecna, staci ti lidne 8530p, pokud bys sel do 15-ky.
certifikovanou grafarnu ve -w verzi mas zbytecnou, pokud nekreslis vetsi veci v cadech apod.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Zpět na „Jaký vybrat notebook“