w7 vs vista
-
- guru
Zdravím,
doufám, že jsem umístil svůj dotaz správně ( pokud ne tak se zato moc omlouvám ). Měl bych otázku ohledně operačního systému. Nyní mám na své sestavě ( viz podpis ) Visty 64, avšak uvažuji o koupi nového systému ( Win 7 ). Mohl by mi někdo poradit jaká verze Win 7 by byla pro mou konfikuraci notebooku ideální ( jaký typ win 7, jestli 32 nebo 64 verzi ) ? Ještě dodám, že mi jde hlavně o rychlou práci s počítačem a hraní her
Předem díky moc za Vaši radu.
doufám, že jsem umístil svůj dotaz správně ( pokud ne tak se zato moc omlouvám ). Měl bych otázku ohledně operačního systému. Nyní mám na své sestavě ( viz podpis ) Visty 64, avšak uvažuji o koupi nového systému ( Win 7 ). Mohl by mi někdo poradit jaká verze Win 7 by byla pro mou konfikuraci notebooku ideální ( jaký typ win 7, jestli 32 nebo 64 verzi ) ? Ještě dodám, že mi jde hlavně o rychlou práci s počítačem a hraní her

-
- guru
Pokud nepotřebuješ XP mód, vstup do domény a šifrování disku, postačí verze Home Premium x64. Pokud jsi náročnější, ideální bude Professional x64. Tady máš srovnání všech verzí - http://windows.microsoft.com/cs-CZ/wind ... ts/compare
O 32 bit verzi nemá vůbec smysl uvažovat.
HP 8710p - C2D T7200 2.0GHz, NVIDIA Quadro 320M 256MB DDR3, 4 GB DDR2, HDD 250 GB SATAII 5400ot., 17" WXGA+ 1440x900, Windows 7 Professional x64.
kiposukjange píše:Pokud nepotřebuješ XP mód, vstup do domény a šifrování disku, postačí verze Home Premium x64. Pokud jsi náročnější, ideální bude Professional x64. Tady máš srovnání všech verzí - http://windows.microsoft.com/cs-CZ/wind ... ts/compare
Zdravím,
díky moc za rychlou odpověď. Jinak jsem běžný uživatel, který využívá hlavně internet, přehrává filmy a občas si zahraje nějaké ty hry ( i novější ), takže myslím že pro mou potřebu by měla stačit verze Home Premium 64. Jde mi hlavně o to jestli bude rychlost při práci se systémem rychlejší než u Vist ( jestli se opravdu ta koupě vyplatí nebo bych měl spíše zůstat u Vist ).
Zpět na „Windows 11, 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“