Sháním X220 Tablet ale jediná verze co je k sehnaní v ČR je bez SSD a s i5 processorem (namísto i7). Navíc i na tuhle verzi musím čekat přes měsíc.
Neporadil by mi někdo jak bych to jsem mohl dostat z Anglie (popř. odněkud jinak) protože lenovo z anglie notebooky neprodává a v česku maj houby.
Díky.
Netusite nekdo jestli ma tento notebook radic s SATA III nebo SATA II ?
Kdyz je to Sandy Bridge, tak bych mozna cekal uz SATA III, ale nikde to psane neni. JE to dulezite info pro nove SSD disky, teda az bude nejaky se spravnym rozmerem
Hlavně tyhle limity SATA-II jsou pouze pro syntetické testy o největších blocích, ale v běžném provozu tě sběrnice nelimituje. V běžném provozu tě u consumer SSD nebrzdí ani SATA-I... resp. ne tak, abys to byl vůbec schopen poznat jinak než ze syntetických benchmarků.
swarm - blog: http://notebookblog.cz Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
swarm píše:Hlavně tyhle limity SATA-II jsou pouze pro syntetické testy o největších blocích, ale v běžném provozu tě sběrnice nelimituje. V běžném provozu tě u consumer SSD nebrzdí ani SATA-I... resp. ne tak, abys to byl vůbec schopen poznat jinak než ze syntetických benchmarků.
No ja nevim, ale pokud si vydelim 3 Gb/s tak dostanu neco pod 400 MB/s a pokud zvladne disk cist i 500 MB/s tak tam nejaky limit vidim samozrejme jen v nekterych pripadech zvladne tuto rychlost. NAvic budou urcite dalsai rychlejsi disky.
Co mi na tom notebooku vadi je ze nema USB 3.0 ve vsech variantach a trochu by mi vadilo i SATA II.
Vertex 2 má taky napsáno až 280 MB/s a reálně to není víc než 150 MB/s (těch 280 je totiž v případě, že zafunguje komporese, kterou používá Sanforce).
jak píše swarm - nepoznáš to, protože rychlejší zdroj dat v PC není a latence (daleko důležitější p ro rychlou odezbu systému) je minimální v obou případech.