Compal HEL80 - skusenosti
mam dotaz souvisejici s tim, co tady resite:
mam teda taky hel 80 a pres s-video a pak nejaka redukce (zluty konektor-takova "tycinka"-nevim jmeno) jsem to pripojil k TV do zdirky pro tu ten zlutej kon. Obraz uplne v pohode, barevny, frekvence v pohode-proste bezva, ale rad bych, aby napr. pri prehravani flmu sel zvuk z televize a ne z notasu, da se to nejak udelat? Pokud jo, jak? Dik
mam teda taky hel 80 a pres s-video a pak nejaka redukce (zluty konektor-takova "tycinka"-nevim jmeno) jsem to pripojil k TV do zdirky pro tu ten zlutej kon. Obraz uplne v pohode, barevny, frekvence v pohode-proste bezva, ale rad bych, aby napr. pri prehravani flmu sel zvuk z televize a ne z notasu, da se to nejak udelat? Pokud jo, jak? Dik
-
- Moderátor
v HEL80 muzes zapojit az 7-pinovy s-video kabel, ktery by se pak mel rozvetvovat na 2-3 cinche. V tuhle chvili mas pravdepodobne jen 4-pinovy s 1 cinchem.
Kdyz se podivas vzadu na notebooku na ten otvor, tak je tam 7 direk, kdyz se potom podivas na ten kabel, co tam davas, tak tam budes mit jen 4 'tycinky'.
Je ale celkem porod nekde takovej kabel sehnat.
EDIT: oprava z 5-pin na 4-pin
Kdyz se podivas vzadu na notebooku na ten otvor, tak je tam 7 direk, kdyz se potom podivas na ten kabel, co tam davas, tak tam budes mit jen 4 'tycinky'.
Je ale celkem porod nekde takovej kabel sehnat.
EDIT: oprava z 5-pin na 4-pin
Naposledy upravil(a) Crabik dne 22 čer 2007 12:10, celkem upraveno 3 x.
-Frankie- píše:mam dotaz souvisejici s tim, co tady resite:
mam teda taky hel 80 a pres s-video a pak nejaka redukce (zluty konektor-takova "tycinka"-nevim jmeno) jsem to pripojil k TV do zdirky pro tu ten zlutej kon. Obraz uplne v pohode, barevny, frekvence v pohode-proste bezva...
me to jede jen pres scart a nevim proc pres cinche (to je to co pises) mi to nejede...a zapojene to mam dobre
Crabik píše:bajlek: pokud ti to jede pres scart a nejde pres cinch, tak...
takze zdirka mrtva neni, odzkouseno s jinym PC (zkusim na cinch jeste jinou TV), mam redukci S-Video -> zlutej cinch + s-video a taky s-video na zlutej cinch only. Od vcerejska mi to nejak blbne...mam obraz takovej tmavej na TV a TV je pritom zapojena i nastavena spravne....no jsouu to podely
EDIT
na te redukci je 8pinu v hel je 7pinu.
na kabelu kde je scart jsou 4piny a jedna ta delsi cast
mam pocit že mam LITE-ONa v NB...no zatim spokojenost..prečetl bez problemů i 7 let stare noname CD-R (ripoval sem asi 20 hudebnich disku) ..moc sem toho nevypalil..mel sem problem s par rwckama ktery mi nechtel precist..ale myslim ze u notebooku normalka
HEL81 archlinux x86_64, HP 4340s core-i5 ivy bridge Win8