Výměna CPU - má smysl? A kde?
Jasný, tak já bych to nejspíš zvládnul
, jen když se něco posere, tak je to špatný. V servisu aspoň můžu blamovat je a požadovat nápravu v rámci záruky. Každopádně 4 stovky mě nezabijou, když budu dávat 3,5k za CPU
, pokud teda nenajdu lepší deal, než z ebay za 155USD.
Lenovo Ideapad Y50 70 - Core i5 4210H, Geforce GTX 860M 4GB GDDR5
3DMark Fire Strike - 3519 Bodů
Huawei Ascend P6, Xiaomi Piston v2
S tím počítám
, avšak kdybych měl velké štěstí, tak by to teoreticky mohlo proklouznout. Kamarádovi se to stalo, měl balík za 270 USD, ale cena byla napsána 27 USD x10 a na to celníci asi nějak zapoměli
Každopádně malá změna plánu, nakonec tam poputuje Core i7 740QM. Podle všeho (čti: lidí, co už takhle upgradovali) je ta základovka kompatibilní i se čtyřjádry, ale musí se koupit jiný heatsink (asi 800Kč). A samotnej procesor jsem sehnal za 2200Kč (bez cla a dph), což ještě jde. Předpokládám, že tu Core i3 prodám, tak bude i něco z ní.
Btw, tyhle Core i7 už podporujou i 1333mhz DDR3 RAM, že? Momentálně tam mám 1066Mhz, tak si asi na Vánoce udělám radost novou, 2x 4GB.
Každopádně malá změna plánu, nakonec tam poputuje Core i7 740QM. Podle všeho (čti: lidí, co už takhle upgradovali) je ta základovka kompatibilní i se čtyřjádry, ale musí se koupit jiný heatsink (asi 800Kč). A samotnej procesor jsem sehnal za 2200Kč (bez cla a dph), což ještě jde. Předpokládám, že tu Core i3 prodám, tak bude i něco z ní.
Btw, tyhle Core i7 už podporujou i 1333mhz DDR3 RAM, že? Momentálně tam mám 1066Mhz, tak si asi na Vánoce udělám radost novou, 2x 4GB.
Jn, občas se naskytne dobrej deal
, každopádně kdo by to vyhlížel.. a jak dlouho by to trvalo.. Jestli mi to za to stojí teď, tak za půl roku, kdy budou komponenty ještě víc zastaralé, už mi to za to stát nemusí
. Momentálně je nejlepší mobilní cpu na aukru T9800 xD a z ebaye jsem koupil to nejlevnější.
Nechání CPU kvůli záruce - tzn pro její uplatnění přendat cpu zpět?
. Ofiko servis asi neprovede výměnu sám, co? S tím, že by to se zárukou nic neudělalo (když to budou dělat sami...).
Nechání CPU kvůli záruce - tzn pro její uplatnění přendat cpu zpět?
Tak jsem se jich ptal a jen procesor sám by stál 8000Kč
. Ještě jsem se neptal, zda by tam dali CPU, co si dodám, tak to aspoň zkusím. Za to nic nedám.
Každopádně o té pastě, která je nejlepší, nebo jaká se ti osvědčila? Asi ji rovnou dám i na grafiku, když už bude třeba rozdělat chlazení i u ní.
Každopádně o té pastě, která je nejlepší, nebo jaká se ti osvědčila? Asi ji rovnou dám i na grafiku, když už bude třeba rozdělat chlazení i u ní.
Hmm, teoreticka otázka:
Kdybych nechal výměnu udělat neofiko servis s jejich 2 letou zárukou na ten zákrok a pak bych chtěl uplatnit záruku ofiko u HP, třeba kvůli displayi (prostě problém nesouvisející s CPU), tak mě pošlou do háje, nebo ne?
Kdybych nechal výměnu udělat neofiko servis s jejich 2 letou zárukou na ten zákrok a pak bych chtěl uplatnit záruku ofiko u HP, třeba kvůli displayi (prostě problém nesouvisející s CPU), tak mě pošlou do háje, nebo ne?
Hmm, jaký smysl potom má uchovávání původního CPU, jak psal orgasmic? Řekněme, že by se CPU před servisem vyměnil za původní - ale pořád v servise poznají, že se v tom někdo hrabal.
Takže pokud člověk nechce utratit 10k za cpu a práci u ofiko servisu, tak už rovnou může počítat s tím, že přišel o záruku, starý procesor prodat a pak se modlit, aby notes vydržel bez poruchy.
Takže pokud člověk nechce utratit 10k za cpu a práci u ofiko servisu, tak už rovnou může počítat s tím, že přišel o záruku, starý procesor prodat a pak se modlit, aby notes vydržel bez poruchy.
Takže odřené šroubky - seems legit, jo?
. Každopádně budu se alespoň moci zbavit Dualcore heatsinku, protože ten pro čtyřjádra jde použít i na dvoujádra, jen lépe chladí
. (btw Jirrick pro info: dualcore motherboard se dvěma RAM sloty zvládá i čtyřjádra - je to odzkoušené).
Ohledně záruky - servis mi napsal, že na úkon výměny CPU dávají záruku 24 měsíců. Jinak oužívají pastu Alphacool
Ohledně záruky - servis mi napsal, že na úkon výměny CPU dávají záruku 24 měsíců. Jinak oužívají pastu Alphacool