eSATA: externi box+3.5HDD vs externi HDD
-----------
TEST
-----------
Pres USB na MyBook Essential 500GB (465GB fakticky)
- 1GB (6 dilu serialu - 170MB v prumeru)
- 1GB (631 fotek - 1,6MB v prumeru)
- 1GB (3100 nahodnych soboru, 730 slozek)
Mi to taha za cca:
- 41s (25MB/s)
- 53s (20MB/s)
- 2m29s (7MB/s)
Cely (465GB) bych ho tedy zaplnil za cca:
- 5h18m
- 6h51m
- 19h15m
FireWire 4-pinovy na noteboocich ma dvojnasobnou rychlost (49MB/s). Velke objemy dat jsou tedy pres USB docela citit, u malych je to jedno.
Ja sam jsem najednou snad nikdy nepotreboval kopirovat vic nez 20GB (videa). Navic pokud uz si stahuju filmy, tak rovnou na ten disk (tam mi to totiz jde pres WiFi, coz je jeste vetsi brzdic nez USB, a pak jeste brzdi samotna rychlost pripojeni k internetu) a z disku na to taky bez problemu koukam.
EDIT: Rozhodujici tedy muze byt cena.
TEST
-----------
Pres USB na MyBook Essential 500GB (465GB fakticky)
- 1GB (6 dilu serialu - 170MB v prumeru)
- 1GB (631 fotek - 1,6MB v prumeru)
- 1GB (3100 nahodnych soboru, 730 slozek)
Mi to taha za cca:
- 41s (25MB/s)
- 53s (20MB/s)
- 2m29s (7MB/s)
Cely (465GB) bych ho tedy zaplnil za cca:
- 5h18m
- 6h51m
- 19h15m
FireWire 4-pinovy na noteboocich ma dvojnasobnou rychlost (49MB/s). Velke objemy dat jsou tedy pres USB docela citit, u malych je to jedno.
Ja sam jsem najednou snad nikdy nepotreboval kopirovat vic nez 20GB (videa). Navic pokud uz si stahuju filmy, tak rovnou na ten disk (tam mi to totiz jde pres WiFi, coz je jeste vetsi brzdic nez USB, a pak jeste brzdi samotna rychlost pripojeni k internetu) a z disku na to taky bez problemu koukam.
EDIT: Rozhodujici tedy muze byt cena.
VBI Compal EL80 (15,4", 1280x800 • T7200 2,0GHz • 2GB RAM • GF go7600 256MB • 250GB, 5400ot. • Wifi, Bluetooth • Windows 7)
NEODPOVÍDÁM NA DOTAZY V SOUKROMÉ POŠTĚ
NEODPOVÍDÁM NA DOTAZY V SOUKROMÉ POŠTĚ
Andy McNab píše:U jednoho boxu je napajeni original od vyrobce, ktere by melo fungovat a u druheho jsem pouzil stejne napajeni, ktere mi fungovalo, kdyz jsem disk napojil bez ramecku.....
A s tim, ze se mi disk v ramecku toci, ale Windowsy jej nenajdou. Urcite nestrkam do USB jiny kabel a do eSATA taky ne.
ad ten posledni odstavec: to me ani nenapadlo Jen jsem se tim chtel zeptat, jestli to napajeni dostatecne . Jak vidim, tak by melo ... je mi lito, ale uz jsem v koncich. Dobry zacatek, spatny konec . Sam budu zvedavy jak to dopadne, boxy zapojuju pomerne casto a nikdy jsem s timto problem nemel.