NB pro multimediální tvorbu
na ten photoshop v idealnim pripade externi monitor.
pokud ne, tak v notebooku kazdopadne panel s vyssim rozlisenim, na 14wide tech 1440/900, na 15,4 1680/1050 by bylo mozna lepsi, zalezi od osobnich preferenci - mensi ntb nebo vyssi rozliseni displeje. ovsem na solidensji praci v photoshopu bez externiho monitoru bych doporucil ten 15,4 panel, i kdyz barevne podani v notebooku neni na takove urovni , jako na klasickem LCD
pokud ne, tak v notebooku kazdopadne panel s vyssim rozlisenim, na 14wide tech 1440/900, na 15,4 1680/1050 by bylo mozna lepsi, zalezi od osobnich preferenci - mensi ntb nebo vyssi rozliseni displeje. ovsem na solidensji praci v photoshopu bez externiho monitoru bych doporucil ten 15,4 panel, i kdyz barevne podani v notebooku neni na takove urovni , jako na klasickem LCD
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Na Photoshop a td bych o nizkem rozliseni ani neuvazoval a myslim pokud rikas pripojeny ex monitor a td..... tak rozdil mezi 14 a 15 notebookem na prenos a td bych povazoval za min dulezity nez pozitiva ktere zistaks vecim notebookem (lepsi hardware) R61 s WSXGA+ je velice dobra volba tech 1680x1050 je moc fajn graficke programi uz sou pouzitelne a kdyz si priplatis cca 1000kc a priberes 2GB RAM je to velice fajn jeste se mi nestalo ze by mi 3GB nestacily a to i pri pouziti objemove velikych fotografii ve photoshopu display je o mnoho lepsi kvalitou nez na 14 a ta grafika Quadro se taky hodi pro pripadny strih jak uz bylo psano 

Lenovo ThinkPad R61 - C2D T7250, 1680x1050, 3GB, 160GB, Quadro NVS 140M, DVD±RW, WF, BT, Vista Business 

Navic si myslim pokud delas skolu v tomto oboru tak se drive ci pozdeji urcite alespon okrajove dostanes na 3D a tam je to o graficke karte to znamena nic jako bezne herni grafiky ti moc nepomuze chce to prave Quadro pripadne FireGL 

Lenovo ThinkPad R61 - C2D T7250, 1680x1050, 3GB, 160GB, Quadro NVS 140M, DVD±RW, WF, BT, Vista Business 

Díky že se stále snažíte ještě poradit.Myslím,že to budu řešit ještě dlouho.Probírám to i v reálu s lidmi co se v tom "vyznaj" a stejně se nemůžou shodnout.Kdyby bylo na mě,už dávno bych si vybrala Macbooka,ale to už neřeším, je z většiny procent už out.
Externí display budem mít tutově,ale zase mě říkali (proto se ptám na rozlišení a velikost pracovního místa ve PShopu),že ex.mon.se přizpůsobí rozlišení Nbooku,takže se zvětší jen písmena.No moc tomu nerozumím,tedy vůbec.Druhý člověk mi to zase vyvrátil.Taky mi tu manža tvrdí,že větší=silnější hardware,ale zase mi to jiný člověk vyvrátil napsal mi -(odpovim ti otazkou, ...vetsi auto znamena vetsi vykon? treba octavia combi jede rychleji nez porsche carrera?)
Pomalu se nám i hranice posouvá k 30 000kč,ale přes ni už fakt nejedem.
Takže chápu to,že doporučován je
15,4 wide R61
je to tohle?
http://notebooky.itek.cz/core-2-duo-15- ... 61-T7250-2
Externí display budem mít tutově,ale zase mě říkali (proto se ptám na rozlišení a velikost pracovního místa ve PShopu),že ex.mon.se přizpůsobí rozlišení Nbooku,takže se zvětší jen písmena.No moc tomu nerozumím,tedy vůbec.Druhý člověk mi to zase vyvrátil.Taky mi tu manža tvrdí,že větší=silnější hardware,ale zase mi to jiný člověk vyvrátil napsal mi -(odpovim ti otazkou, ...vetsi auto znamena vetsi vykon? treba octavia combi jede rychleji nez porsche carrera?)
Pomalu se nám i hranice posouvá k 30 000kč,ale přes ni už fakt nejedem.
Takže chápu to,že doporučován je
15,4 wide R61
je to tohle?
http://notebooky.itek.cz/core-2-duo-15- ... 61-T7250-2
doporucuji tu R61 s displejem 1680/1050 + pamet navic
k tomu externimu monitoru bych doporucil jeste vzit dokovaci stanici s DVI púortem
samozrejme jde nastavit vyssi rozliseni, nez je na notebooku, s tim, ze se vypne disp. u ntb. stejne rozliseni by bylo v pripade klonovani = oba monitory zobrazuji to same
edit:
"vetsi = silnejsi harware"
muze a nemusi platit.
v pripade te r61, ve svete se prodava i model 14palec se stejnou grafickou kartou jako ta 15,4 varianta, lisi se tudiz jen v displeji a sasi. vykon prakticky stejny. na druhou stranu, vykonne grafiky v malych notebookach nenajdes, protoze si vyzaduji vice prostoru pro chlazeni. nicmene grafiky typu 8400, jako treba to quadro v te r61 se davaji i do 14-tek a na praci i kresleni bohate dostacuji. na narocne hry to samozrejme neni, ale ty predpokladam neplanujes hrat
k tomu externimu monitoru bych doporucil jeste vzit dokovaci stanici s DVI púortem
samozrejme jde nastavit vyssi rozliseni, nez je na notebooku, s tim, ze se vypne disp. u ntb. stejne rozliseni by bylo v pripade klonovani = oba monitory zobrazuji to same
edit:
"vetsi = silnejsi harware"
muze a nemusi platit.
v pripade te r61, ve svete se prodava i model 14palec se stejnou grafickou kartou jako ta 15,4 varianta, lisi se tudiz jen v displeji a sasi. vykon prakticky stejny. na druhou stranu, vykonne grafiky v malych notebookach nenajdes, protoze si vyzaduji vice prostoru pro chlazeni. nicmene grafiky typu 8400, jako treba to quadro v te r61 se davaji i do 14-tek a na praci i kresleni bohate dostacuji. na narocne hry to samozrejme neni, ale ty predpokladam neplanujes hrat

Naposledy upravil(a) alfah4ns dne 23 úno 2008 16:38, celkem upraveno 1 x.
kazdy velky byk byl jednou tele
Ano je to on s tim rozlisenim na tom externim monitoru je to blbost budes mit takove jake nastavis nedavno sem to tu resil R61 s Quadro ma jak to vypada dual link DVI takze pripojis i 30" monitor s 2560x1600 pokud na to budes mit
No rozhodne doporucuji 15,4 s 1680x1050 jde oto ze oproti te 14 ma jak jsem psal lepsi display a ma tu grafiku coz jak sem psal mohou nastat situace kdy se ti to bude hodit navic diky te grafice pripojis prave monitor s velkym rozlisenim coz u zdilene ne. pokud mas az 30000 neni co resit ta 15,4 R61 i s prikoupenim 2GB te vyjde cca 27-28 tisic takze se vejdes. Pokud se jedna o silnejsi hardware samozrejmne muze byt i 14 vykonny ale pokud tady probirame tyto konkretni notebooky tak 15,4 je na tom lip hlavne diky te grafice a lepsi monitor

Jeste jak psal alfah4ns ano i ta 14 muze mit tu grafiku problem je v tom ze u nas to nekoupis a pokud nemas moc casu a nechces resit neco jako dovoz ci nechat si posilat ze zahranici tak ji v podstate nekoupis. Dalsi vec je ze ta 14 i co sem tady cetl a na vlastni oci videl ma horsi monitor ten v 15,4 je na poznani lepsi coz sice na profi praci stale nestaci a jeste asi par let stacit nebude ale uz je to pouzitelne a pokud potrebujes delat jen pro zabavu a nebo se na tom ucit delat pripadne treba nekde ve skole neco tak dostacuje a doma si pripojit kvalitni LCD prave treba pres DOCK s DVI nebo nez treba poridis dock cca 3000 tak ho mit pripojeny jen pres VGA i tak se dostanes na lepsi zobrazeni nez co maji notebookove monitory

Doufam ze ty hry nebyly na mne pac ja o nich neplac ani slovo
No tak to Sony cos dala je vyslovene.......ma grafiku kera je urcena prave na hry a jeste i na ne je slaba.... navic slabe rozliseni monitoru 1280x800 je skutecne malo je to o zvyku jasne dost lidi to ma je to v podstate to nejbeznejsi ale pokud to chces prave na grafiku a strih tak ne a jeste je to dost drassi jinak dalsi ,, nevyhoda" nebo ne nevyhoda spis vyhoda pro R61 ma lepsi wifi ma N coz sice treba nevyuzijes ale do budoucna je to prinos taky R61 ma Vistu Business jako Sony je proste stylovka ale na tve potreby je lepsi R61 

Naposledy upravil(a) MichalKus dne 23 úno 2008 19:34, celkem upraveno 1 x.

No to te uklidnim ja taky nehraju a nikdy sem nehral jo jednou sem si zahral cosi asi pul hodky ale to uz je par let
a jinak sem na hry v zivote nesahl. No nerikam ze by to byl spatny notebook to neni ale tvym pozadavkum lepe vyhovuje prave R61

Zpět na „Jaký vybrat notebook“